Alkuperäraportin luominen

Jos laitat alkuperäraportit päälle kotitehtävässä, Google Haku vertaa oppilaan Google Docs-, Google Slides- ja Microsoft Word ‐tiedostoja internetistä löytyviin verkkosivuihin ja kirjoihin. Jos järjestelmänvalvoja on ottanut käyttöön samasta koulusta löytyneet tekstit, raportti vertaa myös oppilaitoksesi tai koulupiirisi oppilaiden aiemmin palauttamia tehtäviä.

Kielivaihtoehdot

Alkuperäraportit ovat saatavilla vain niillä Google Workspace for Education ‐tileillä, joiden kieleksi on valittu jokin seuraavista:
  • arabia
  • yksinkertaistettu kiina
  • perinteinen kiina
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • filipino
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • heprea
  • hindi
  • indonesia
  • italia
  • japani
  • korea
  • malaiji
  • norja
  • puola
  • portugali
  • romania
  • espanja
  • ruotsi
  • thai
  • ukraina

Mitä alkuperäraportti sisällyttää tarkistukseen ja hakuun?

Mitä lähteitä alkuperäraportti hyödyntää tarkistuksessa?
Kaikkia Google Haun ja Google Kirjojen kautta käytettävissä olevia sivuja.
Sisällyttääkö alkuperäraportti tarkistukseen Google Scholar ‑palvelun?
Ei. Google Scholar ei sisälly alkuperäraporttien tarkistukseen. Alkuperäraportit sisällyttävät tarkistukseen kuitenkin tieteellisiä artikkeleita, jotka ovat saatavilla Google Haun kautta.
Ymmärrämme, että asiakkaamme toivovat tätä tärkeää hakuominaisuutta.
Sisällyttääkö alkuperäraportti tarkistukseen ryhmän muiden oppilaiden tehtäviä tai oppilaitoksen muiden oppilaiden aiemmin palauttamia tehtäviä?
Jos järjestelmänvalvoja on ottanut käyttöön samasta koulusta löytyneet tekstit, opettajat voivat nähdä ne. Ominaisuus on käytettävissä vain Google Workspace for Education Plus- ja Teaching and Learning Upgrade ‐versioissa.
Samasta koulusta löytyneet tekstit ‑ominaisuus hakee vastaavuuksia verkkotunnuksesi aineistosta. Oppilaiden työt kopioidaan samasta koulusta löytyneiden tekstien aineistoon, jotta niitä voidaan verrata muiden oppilaiden tehtäviin, kun seuraavat ehdot täyttyvät:
  • Samasta koulusta löytyneet tekstit ovat käytössä verkkotunnuksessa
  • Alkuperäraportit ovat käytössä kotitehtävässä
  • Tiedostotyyppiä tuetaan
Sisällyttääkö alkuperäraportti tarkistukseen ulkoisia verkkotunnuksia? Jos näin on, voivatko näitä verkkotunnuksia käyttävät opettajat nähdä oppilaideni kotitehtävät?
Ei. Emme tallenna oppilaiden töitä ulkoisten verkkotunnusten välistä tarkistusta varten. Muita verkkotunnuksia käyttävät opettajat eivät näe oppilaidesi tehtäviä.
Pystyykö alkuperäraportti selvittämään, onko oppilas käyttänyt vaikeasti havaittavaa tekstiä?
Kyllä. Saat ilmoituksen, että tehtävä sisältää useita kirjoitusjärjestelmiä, jos sisällöstä löytyy vähintään 6 muuta kuin tekstimerkkiä.

Mikä on alkuperäraportti?

Mitä ovat merkityt katkelmat?
Raportti merkitsee katkelmat, jotka muistuttavat verkkosivulta löytyvää tekstiä, johon oppilas ei ole viitannut tai jota hän ei ole siteerannut. Merkitty katkelma näyttää ulkoisen lähteen tekstin ja kyseisen verkkosivun linkin.
Mitä ovat viitatut ja siteeratut katkelmat?
Viitatut ja siteeratut kohdat ovat tekstikatkelmia, jotka muistuttavat verkkosivulta löytyvää tekstiä, johon oppilas on viitannut tai jota oppilas on siteerannut.
Tunnistaako tämä työkalu, onko viittaus hyväksyttävässä MLA/APA-muodossa?
Ei. Alkuperäraportti ei arvioi viittauksen muotoa eikä tarkista tekstin lähdettä. Opettajan on arvioitava, onko sisältöön viitattu oikein.
Ryhmitelläänkö, jaotellaanko tai koodataanko lähteet niin, että voin arvioida plagioinnin vakavuutta?
Ei. Opettajan on arvioitava merkittyjen katkelmien vakavuus itse.

Muuta aiheeseen liittyvää