Så skapas en plagiatrapport

Om du aktiverar plagiatrapporter för en hemuppgift använder rapporterna Google Sök för att jämföra en elevs Google Dokument-, Google Presentationer- och Microsoft Word-filer med webbsidor och böcker på internet. Om administratören har aktiverat skolmatchningar jämförs arbetet även med tidigare elevers inlämningar från skolan eller skolområdet.

Tillgängliga språk

Plagiatrapporter är endast tillgängliga för Google Workspace for Education-konton som är inställda på följande språk:
  • arabiska
  • kinesiska (förenklad)
  • kinesiska (traditionell)
  • danska
  • holländska
  • engelska
  • filipino
  • finska
  • franska
  • tyska
  • hebreiska
  • hindi
  • indonesiska
  • italienska
  • japanska
  • koreanska
  • malaysiska
  • norska
  • polska
  • portugisiska
  • rumänska
  • spanska
  • svenska
  • thai
  • ukrainska

Vad kontrollerar och söker plagiatrapporterna efter?

Vilka källor kontrollerar plagiatrapporterna?
Alla sidor som är tillgängliga via Google Sök och Google Böcker.
Söker plagiatrapporterna på Google Scholar?
Nej, ingen plagiatsökning görs på Google Scholar. Däremot genomsöker plagiatrapporterna akademiska tidskrifter som är tillgängliga på Google Sök.
Vi är medvetna om att det är önskvärt att lägga till denna sökfunktion.
Jämförs elevuppgifterna med dokument från andra elever i klassen eller tidigare elevers inlämningar på skolan i plagiatrapporterna?
Om administratören har aktiverat detta kan lärarna se skolmatchningar. Den här funktionen är bara tillgänglig för Google Workspace for Education Plus- och Teaching and Learning Upgrade-utgåvor.
I skolmatchningar genomsöks domänens korpus för skolmatchning. Elevers arbeten kopieras till korpusen för skolmatchningar så att de kan jämföras med andra elevers arbeten, när alla följande punkter stämmer:
  • Skolmatchningar har aktiverats för domänen
  • Plagiatrapporter har aktiverats för uppgiften
  • Filtypen stöds
Jämförs arbetena med dokument från externa domäner i plagiatrapporterna? Och kan lärarna på dessa skolor i så fall se mina elevers uppgifter?
Nej. Vi lagrar inte elevers arbeten för att jämföra dem med andra domäner. Lärare på andra domäner kan inte se dina elevers uppgifter.
Kan plagiatrapporter upptäcka när en elev har infogat tecken i vilseledande syfte?
Ja. Vi meddelar dig om en uppgift innehåller flera skript när sex eller fler tecken som inte är text hittas.

Vad är en plagiatrapport?

Vad är flaggade stycken?
Rapporten flaggar stycken som liknar text som hittats på en webbsida och som eleven inte citerat. Det flaggade stycket visar texten från den externa källan och en länk till webbsidan.
Vad är citerade stycken?
Citerade stycken är textutdrag som liknar text som finns på en webbsida och som har citerats av eleven.
Kan verktyget avgöra om citat är korrekta enligt MLA/APA?
Nej. Plagiatrapporterna bedömer inte citatets format och verifierar inte textens källa. Läraren måste avgöra om innehållet citerats korrekt.
Blir källorna grupperade, nivåindelade eller kodade så att jag kan bedöma hur allvarligt plagiatet är?
Nej. Läraren måste bedöma det flaggade stycket på egen hand.

Relaterade ämnen