Slå på plagiatrapporter

Du og elevene kan bruke plagiatrapporter for å sjekke om arbeid er autentisk. Når du kjører en rapport, sammenlignes elevens Google Dokumenter- eller Presentasjoner-fil med nettsider og bøker på internett. Rapporten genererer linker til gjenkjente kilder og merker tekst der kildehenvisning mangler. Hvis administratoren har slått på samsvar fra skolen, blir arbeidet også sammenlignet med tidligere elevinnleveringer fra skolen eller skoleregionen. Elevarbeidet kopieres også til korpuset for samsvar fra skolen, slik at det kan sammenlignes med arbeid fra andre elever, når alt dette stemmer:

• Samsvar fra skolen er slått på for domenet.
  • Plagiatrapporter er slått på for oppgaven.
  • Filtypen støttes.

Tilgjengelige språk

Plagiatrapporter er bare tilgjengelige for Google Workspace for Education-kontoer der et av disse språkene er valgt:
  • arabisk
  • kinesisk (forenklet)
  • kinesisk (tradisjonell)
  • dansk
  • nederlandsk
  • engelsk
  • filippinsk
  • finsk
  • fransk
  • tysk
  • hebraisk
  • hindi
  • indonesisk
  • Italiensk
  • japansk
  • koreansk
  • malay
  • norsk
  • polsk
  • portugisisk
  • rumensk
  • spansk
  • svensk
  • thai
  • ukrainsk

Før du begynner

• Hvis du har en Google Workspace for Education Fundamentals-konto, kan du slå på plagiatrapporter for fem oppgaver per kurs. Hvis du vil ha mulighet til å kjøre et ubegrenset antall plagiatrapporter, kan du be Google Workspace-administratoren din om å skaffe Teaching and Learning Upgrade eller oppgradere til Google Workspace for Education Plus.
  • Når du slår på plagiatrapporter for en oppgave, kan elevene kjøre tre rapporter per oppgave før de leverer inn arbeidet sitt. Du kan ikke se rapportene elevene kjører. Når en elev har kjørt sin siste rapport, kan hen fortsette å forbedre arbeidet før hen leverer oppgaven.
  • Du kan se plagiatrapporter i 45 dager. Etter dette kan du kjøre en ny rapport i vurderingsverktøyet.
  • Når elevene leverer inn arbeid, kjører Oppgaver automatisk en plagiatrapport for hver innsendte Dokumenter- eller Presentasjoner-fil, og denne rapporten er bare synlig for deg. Hvis en elev trekker tilbake en fil og leverer den på nytt, kjører Oppgaver en ny plagiatrapport for læreren.
  • Hvis en elev laster opp en Microsoft Word- eller PowerPoint-fil, konverterer Oppgaver den automatisk til en Google Dokumenter- eller Presentasjoner-fil, kjører plagiatrapporten og tar med den opprinnelige filen i innleveringen.
  • Hvis du har lagt til en Word-fil som en mal i oppgaven, konverterer ikke Oppgaver filen eller kjører rapporten når eleven leverer inn arbeidet.
  • For at det skal være mulig å opprette en plagiatrapport, kan dokumentene maksimalt ha en filstørrelse på 2 MB.

Slå på plagiatrapporter når du oppretter oppgaver

Gjør dette hvis du bruker Assignments LTI i en læringsplattform:

1. Gå til læringsplattformen din
  2. Klikk på kurset.
  3. Opprett en oppgave i læringsplattformenog derettervelg Google Oppgaver som eksternt verktøy.
  4. Merk av i boksen ved siden av Slå på plagiatrapporter.

Slå på plagiatrapporter etter å ha fått inn elevarbeid

Hvis du slår på funksjonen for plagiatrapporter etter at en elevs arbeid er innlevert, kan ikke eleven kjøre rapport før du har returnert arbeidet til eleven. Hvis du vil la elevene kjøre rapport, må du gi tilbake arbeidet og la dem levere inn oppgaven på nytt.

Trinn 1: Endre oppgaven for å slå på funksjonen for plagiatrapporter

Gjør dette hvis du bruker Assignments LTI i en læringsplattform:

1. Gå til læringsplattformen din
  2. Klikk på kurset.
  3. Åpne oppgaven og deretter klikk på Åpne i Oppgaver.
  4. Merk av i boksen ved siden av Slå på plagiatrapporter.

Trinn 2: Kjør en plagiatrapport på innlevert arbeid

Gjør dette hvis du bruker Assignments LTI i en læringsplattform:

1. Gå til læringsplattformen.
  2. Klikk på kurset.
  3. Klikk på oppgaven og så Åpne i Oppgaver.
  4. Merk av i boksen ved siden av Slå på plagiatrapporter.

Relaterte emner

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.