Alkuperäraporttien käyttöönotto

Alkuperäraporttien avulla sinä ja oppilaasi voitte tarkistaa, että työ on varmasti tekijänsä oma. Raportissa oppilaan Google Docs- tai Slides‑tiedostoa verrataan internetistä löytyviin verkkosivuihin ja kirjoihin. Raportti sisältää linkit havaittuihin lähteisiin ja merkitsee tekstin, josta puuttuu lähdemerkintä. Jos järjestelmänvalvoja on ottanut käyttöön samasta koulusta löytyneet tekstit, raportti vertaa myös oppilaitoksesi tai koulupiirisi oppilaiden aiemmin palauttamia tehtäviä. Lisäksi oppilaiden työt kopioidaan samasta koulusta löytyneiden tekstien aineistoon, jotta niitä voidaan verrata muiden oppilaiden tehtäviin, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

• Samasta koulusta löytyneet tekstit ovat käytössä verkkotunnuksessa
  • Alkuperäraportit ovat käytössä kotitehtävässä
  • Tiedostotyyppiä tuetaan

Kielivaihtoehdot

Alkuperäraportit ovat saatavilla vain niillä Google Workspace for Education ‐tileillä, joiden kieleksi on valittu jokin seuraavista:
  • arabia
  • yksinkertaistettu kiina
  • perinteinen kiina
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • filipino
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • heprea
  • hindi
  • indonesia
  • italia
  • japani
  • korea
  • malaiji
  • norja
  • puola
  • portugali
  • romania
  • espanja
  • ruotsi
  • thai
  • ukraina

Ennen kuin aloitat

• Jos sinulla on Google Workspace for Education Fundamentals ‑tili, voit ottaa alkuperäraportit käyttöön enintään viidessä tehtävässä ryhmää kohti. Jos haluat alkuperäraporttien rajattoman käyttöoikeuden, pyydä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaasi tilaamaan Teaching and Learning upgrade tai päivittämään Google Workspace for Education Plus ‑versioon.
  • Kun otat alkuperäraportit käyttöön tehtävässä, oppilaat voivat luoda tehtävästä enintään kolme raporttia ennen palautusta. Et voi nähdä oppilaiden luomia raportteja. Kun oppilas on luonut viimeisen raporttinsa, hän voi jatkaa tehtävän viimeistelemistä palautukseen saakka.
  • Alkuperäraportti on katsottavissa 45 päivän ajan. Tämän jälkeen voit luoda uuden raportin arviointityökalussa.
  • Kun oppilaat palauttavat tehtävän, Kotitehtävät luo automaattisesti kullekin palautetulle Docs- tai Slides-tiedostolle alkuperäraportin, jonka vain sinä näet. Jos oppilas kumoaa palautuksen ja lähettää tehtävän uudelleen, Kotitehtävät luo opettajalle uuden alkuperäraportin.
  • Jos oppilas palauttaa Microsoft Word‑ tai PowerPoint-tiedoston, Kotitehtävät muuntaa sen automaattisesti Google Docs- tai Slides‑muotoon, luo alkuperäraportin ja lisää alkuperäisen tiedoston kopion palautukseen.
  • Jos lisäsit Word-tiedoston malliksi kotitehtävään, Kotitehtävät ei muunna tiedostoa tai luo alkuperäraporttia, kun oppilas palauttaa tehtävän.
  • Alkuperäraportteja voidaan luoda tiedostoista, joiden koko on enintään 2 Mt.

Alkuperäraporttien käyttöönotto kotitehtävän luomisen yhteydessä

Jos käytät Kotitehtävien LTI:tä opetusalustalla:

1. Siirry opetusalustallesi (LMS).
  2. Valitse kurssi.
  3. Luo tehtävä opetusalustallaja sittenvalitseGoogle Kotitehtävät ulkoiseksi työkaluksi.
  4. Valitse Ota alkuperäraportit käyttöön ‑kohdan vieressä oleva ruutu.

Alkuperäraporttien käyttöönotto oppilaiden palautettua tehtävät

Huomaa, että jos otat alkuperäraportit käyttöön oppilaan lähetettyä tehtävänsä, oppilas ei voi luoda raporttia ennen kuin olet palauttanut hänen tehtävänsä. Jotta oppilaat voivat luoda raportin, palauta tehtävä heille ja salli heidän lähettää se uudelleen.

Vaihe 1: Muokkaa tehtävää alkuperäraporttien käyttöön ottamiseksi

Jos käytät Kotitehtävien LTI:tä opetusalustalla:

1. Siirry opetusalustallesi (LMS).
  2. Valitse ryhmä.
  3. Avaa kotitehtävä ja sitten valitse Avaa Kotitehtävissä.
  4. Merkitse Ota alkuperäraportit käyttöön ‑kohdan vieressä oleva ruutu valituksi.

Vaihe 2: Luo alkuperäraportti lähetetystä tehtävästä

Jos käytät Kotitehtävien LTI:tä opetusalustalla:

1. Avaa opetusalusta.
  2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Avaa Kotitehtävissä.
  4. Valitse Ota alkuperäraportit käyttöön ‑kohdan vieressä oleva ruutu.

Muuta aiheeseen liittyvää

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.