Nakijken met een rubriek

Belangrijk:  Dit geldt alleen voor opdrachten die zijn beoordeeld met Google Opdrachten.

In Opdrachten kun je een rubriek gebruiken om cijfers en feedback te geven.

Nadat je bent begonnen met nakijken, kun je de rubriek van de opdracht niet meer bewerken of verwijderen.

Een rubriek bekijken tijdens het nakijken

1. Ga naar je leerbeheersysteem (LBS).
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de opdrachtand thenOpenen in Opdrachtenand thenhet document van een leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  4. Klik in de rechterkolom op Beoordeling .
  5. Klik op de pijl-omlaag  of pijl-omhoog  om de beschrijving van een criterium uit te vouwen of samen te vouwen.

Een score selecteren voor elk criterium

De rubriekscore wordt automatisch geüpdatet als je een scoreniveau selecteert.
  1. Ga naar je leerbeheersysteem (LBS).
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de opdrachtand thenOpenen in Opdrachtenand thenhet document van een leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  4. Klik in de rechterkolom op Beoordeling .
  5. Kies een rubriekniveau om het toe te wijzen aan elk criterium:
    • Klik op een beoordelingsniveau voor elk criterium.
    • Als je het criterium gebruikt om een cijfer te geven, voer je een getal in.

Het totaalcijfer handmatig wijzigen

Je kunt handmatig een nieuw cijfer invoeren voor de opdracht van een leerling zonder de niveauselectie te wijzigen.

1. Ga naar je leerbeheersysteem (LBS).
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de opdrachtand thenOpenen in Opdrachtenand thenhet document van een leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool.
  4. Klik in de rechterkolom op Beoordeling .
  5. Voer onder Cijfer de totale score van de rubriek of een aangepaste score voor de opdracht in.

Gerelateerd artikel