Felsökning

Använd den här informationen för att åtgärda vanliga problem i Uppgifter.

Öppna alla  |  Stäng alla

Logga in

Jag är instruktör. Hur länkar jag mitt konto till Uppgifter?

Första gången du använder Uppgifter under kursen måste du länka Google Workspace for Education-kontot till lärplattformen (LMS). Mer information finns i Länka ditt konto till Uppgifter.

Jag är elev. Hur länkar jag mitt konto till Uppgifter?

Första gången du använder Uppgifter under kursen måste du länka Google Workspace for Education-kontot till lärplattformen (LMS).

1. Öppna lärplattformen.
  2. Klicka på kursen följt av öppna en uppgift.
  3. Logga in med ditt Google Workspace for Education-konto.

Om du redan är inloggad med ett annat konto klickar du på Byt kontoföljt av anger dina kontouppgifter för Google Workspace for Education.

4. Klicka på Länka.
Jag är lärare och kunde inte logga in på Uppgifter med mitt konto

Se till att du använder ditt Google Workspace for Education-konto som du fått av institutionen. Kontrollera att du inte försöker logga in med ett personligt e-postkonto.

Jag kan inte länka mitt konto till Uppgifter
Om du har inaktiverat cookies från tredje part kan du kanske inte länka ditt konto till Uppgifter i lärplattformen (LMS).
Testa dessa lösningar:
  • Aktivera cookies från tredje part på enheten och försök sedan länka ditt konto.
  • Om det går väljer du alltid att öppna uppgiften i ett nytt fönster på lärplattformen.

Läs mer om att aktivera cookies från tredje part.

Jag kan inte logga in på Uppgifter med mitt konto när jag använder samarbeten

När du skapar ett nytt samarbete använder du Google Workspace for Education-kontot som din institution har tillhandahållit. Logga inte in med ett personligt e-postkonto.

Använd ditt Google Workspace for Education-konto eller ett personligt Google-konto när du visar eller redigerar ett samarbete.

Skapa och granska uppgifter

Jag fick ett felmeddelande om att uppgiften inte var korrekt inställd

Första gången du använder Uppgifter under kursen måste du länka ditt Google Workspace for Education-konto till lärplattformen. Mer information finns i Länka ditt konto till Uppgifter.

Jag råkade ta bort en elevuppgift när jag satte betyg

Du kan återställa elevens fil från papperskorgen på Google Drive. Mer information finns i Hitta eller återställa en fil.

Om du har tömt papperskorgen och inte hittar filen kan du be administratören för Google Workspace for Education att återställa den.

Om administratören inte kan återställa uppgiften måste du be eleven att ångra inlämningen och sedan lämna in säkerhetskopian som finns i mappen Uppgifter på Drive.

Jag fick ett felmeddelande när jag kopierade en kurs till lärplattformen
Så här undviker du felmeddelandet Det gick inte att kopiera uppgiften, när du kopierar en kurs:
  • Vi rekommenderar att du använder Uppgifter LTI version 1.3.
  • Personen som kopierar kursen måste vara i samma Google Workspace for Education-organisation som den som skapat kursen eller stå med på organisationens godkännandelista. Läs mer om hur du hanterar organisationens godkännandelistor.
  • Redigera eller radera inte den ursprungliga uppgiften eller tillhörande bilagor.

Betygsättning av uppgifter

Slutbetyget skickades inte tillbaka till min lärplattform

Det kan hända att betyg inte kan skickas tillbaka om

• administratören har konfigurerat lärplattformen så att den inte tillåter återsändning av betyg
  • lärplattformen finns bakom en brandvägg som blockerar förfrågningar om att skicka tillbaka betyg från Uppgifter.

Skicka feedback om Uppgifter

Kan jag rapportera problem, skicka feedback eller föreslå nya funktioner?

Ja. Din feedback hjälper oss att förbättra våra produkter. Så här delar du feedback om Uppgifter:

1. Öppna en hemuppgift.
  2. Klicka på Hjälp och feedback  nere till vänster följt avAnmäl problem eller begär funktion.
  3. Skriv meddelandet.
  4. (Rekommenderas) Markera rutan Bifoga skärmdump om du vill skicka en skärmdump.
  5. Klicka på Skicka.