Feilsøking

Bruk denne informasjonen til å løse vanlige problemer i Oppgaver.

Åpne alle  |  Lukk alle

Pålogging

Jeg er lærer. Hvordan knytter jeg kontoen min til Oppgaver?

Første gang du bruker Oppgaver i et kurs, må du knytte Google Workspace for Education-kontoen din til læringsplattformen. Finn ut mer ved å gå til artikkelen om hvordan du knytter kontoen din til Oppgaver.

Jeg er elev. Hvordan knytter jeg kontoen min til Oppgaver?

Første gang du bruker Oppgaver i et kurs, må du knytte Google Workspace for Education-kontoen din til læringsplattformen.

1. Åpne læringsplattformen.
  2. Klikk på kursetog deretteråpne en oppgave.
  3. Logg på med Google Workspace for Education-kontoen din.

Hvis du allerede er logget på med en annen konto, klikker du på Bytt kontoog deretterskriv inn kontoinformasjonen din for Google Workspace for Education.

4. Klikk på Koble sammen.
Jeg er lærer og fikk ikke logget på Oppgaver med kontoen min

Sjekk at du bruker Google Workspace for Education-kontoen du har fått av institusjonen din. Sjekk at du ikke prøver å logge på med en personlig e-postkonto.

Jeg kan ikke knytte kontoen min til Oppgaver
Hvis du har deaktivert informasjonskapsler fra tredjeparter, kan det hende du ikke kan knytte kontoen din til Oppgaver i læringsplattformen.
Prøv disse løsningene:
  • Aktiver informasjonskapsler fra tredjeparter på enheten din, og prøv deretter å tilknytte kontoen din.
  • Hvis mulig, må du alltid velge Åpne oppgaven i et nytt vindu i læringsplattformen.

Finn ut hvordan du slår på informasjonskapsler fra tredjeparter

Jeg kan ikke logge på Oppgaver med kontoen min når jeg bruker samarbeidsprosjekter

Når du oppretter et nytt samarbeidsprosjekt, bruker du Google Workspace for Education-kontoen institusjonen opprettet for deg. Ikke logg på med en personlig e-postkonto.

Når du viser eller redigerer et samarbeidsprosjekt, kan du bruke Google Workspace for Education-kontoen din eller en personlig Google-konto.

Oppretting og gjennomgang av oppgaver

Jeg fikk en feilmelding om at oppgaven min ikke var riktig konfigurert

Første gang du bruker Oppgaver i et kurs, må du knytte Google Workspace for Education-kontoen din til læringsplattformen. Finn ut mer ved å gå til artikkelen om hvordan du knytter kontoen din til Oppgaver.

Jeg slettet en elevoppgave ved et uhell under rettingen

Du kan gjenopprette elevens fil fra Google Disk-papirkurven. Finn ut mer ved å gå til Finn eller gjenopprett filer.

Hvis du har tømt papirkurven din og ikke finner filen, kan du be Google Workspace for Education-administratoren din om å gjenopprette filen.

Hvis administratoren ikke kan gjenopprette oppgaven, kan du be eleven om å trekke tilbake oppgaven og levere sikkerhetskopien på nytt fra Oppgaver-mappen sin i Disk.

Jeg fikk en feilmelding da jeg kopierte et kurs til læringsplattformen min
Gjør dette for å unngå å få feilmeldingen «Kopieringen av oppgaven mislyktes» når du kopierer kurs:
  • Bruk Oppgaver-LTI versjon 1.3 for best mulige resultater.
  • Sjekk at personen som kopierer kurset, er i samme Google Workspace for Education-organisasjon som personen som opprettet kurset, eller at personen er oppført i organisasjonens godkjenningsliste. Finn ut mer om hvordan du administrerer organisasjonens godkjenningslister.
  • Ikke rediger eller slett den opprinnelige oppgaven eller vedleggene til den.

Karaktersetting i Oppgaver

Den endelige karakteren ble ikke sendt tilbake til læringsplattformen min

Tilbakesending av karakterer kan mislykkes hvis

• administratoren din har konfigurert læringsplattformen slik at den ikke tillater tilbakesending av karakterer
  • læringsplattformen ligger bak en brannmur som blokkerer forespørsler fra Oppgaver om tilbakesending av karakterer

Gi tilbakemeldinger på Oppgaver

Kan jeg rapportere om problemer, sende tilbakemeldinger eller foreslå nye funksjoner?

Ja. Vi bruker tilbakemeldinger fra brukerne til å gjøre produktene våre enda bedre. Slik gir du oss tilbakemeldinger på Oppgaver:

1. Åpne en oppgave.
  2. Nederst klikker du på Hjelp og tilbakemelding og deretterRapportér et problem eller send en tilbakemelding.
  3. Skriv inn tekst.
  4. (Anbefalt) For å sende en skjermdump, merk av for Inkluder skjermdump.
  5. Klikk på Send.