Problemen oplossen

Gebruik deze informatie om veelvoorkomende problemen in Opdrachten op te lossen.

Alles openen  |  Alles sluiten

Inloggen

Ik ben docent. Hoe koppel ik mijn account aan Opdrachten?

De eerste keer dat je Opdrachten in een lesgroep gebruikt, moet je je Google Workspace for Education-account koppelen aan het leerbeheersysteem (LBS). Zie Je account koppelen aan Opdrachten voor meer informatie.

Ik ben leerling. Hoe koppel ik mijn account aan Opdrachten?

De eerste keer dat je Opdrachten in een lesgroep gebruikt, moet je je Google Workspace for Education-account koppelen aan het leerbeheersysteem (LBS).

1. Open het LBS.
  2. Klik op de lesgroepand thenopen een opdracht.
  3. Log in met je Google Workspace for Education-account.

Als je al bent ingelogd met een ander account, klik je op Ander accountand thenvoer de gegevens van je Google Workspace for Education-account in.

4. Klik op Koppelen.
Ik ben docent en ik kan niet inloggen bij Opdrachten met mijn account

Controleer of je het Google Workspace for Education-account gebruikt dat je van je instelling hebt gekregen. Log niet in met een persoonlijk e-mailaccount.

Ik kan mijn account niet koppelen aan Opdrachten
Als je cookies van derden hebt uitgeschakeld, kun je je account mogelijk niet koppelen aan Opdrachten in je leerbeheersysteem (LBS).
Probeer de volgende oplossingen:
  • Schakel cookies van derden in op je apparaat en probeer vervolgens je account te koppelen.
  • Kies waar mogelijk in het LBS altijd Open assignment in new window (Opdracht openen in nieuw venster).

Ontdek hoe je cookies van derden aanzet.

Ik kan niet inloggen bij Opdrachten met mijn account als ik een samenwerking gebruik

Als je een nieuwe samenwerking maakt, moet je het Google Workspace for Education-account gebruiken dat je van je onderwijsinstelling hebt gekregen. Log niet in met een persoonlijk e-mailaccount.

Als je een samenwerking bekijkt of bewerkt, kun je je Google Workspace for Education-account of een persoonlijk Google-account gebruiken.

Opdrachten maken en nakijken

Ik zie de foutmelding dat een opdracht niet juist is ingesteld

De eerste keer dat je Opdrachten in een lesgroep gebruikt, moet je je Google Workspace for Education-account koppelen aan het LBS. Zie Je account koppelen aan Opdrachten voor meer informatie.

Ik heb per ongeluk een opdracht van een leerling verwijderd tijdens het nakijken

Je kunt het bestand van de leerlingen herstellen uit de prullenbak van je Google Drive. Zie Een bestand zoeken of herstellen voor meer informatie.

Als je de prullenbak hebt geleegd en het bestand niet meer kunt vinden, vraag je de Google Workspace for Education-beheerder om het bestand te herstellen.

Als de beheerder de opdracht niet kan herstellen, vraag je de leerling het inleveren van de opdracht ongedaan te maken en de opdracht opnieuw in te leveren met de back-upkopie in de map Opdrachten in de Drive van de leerling.

Ik kreeg een foutmelding toen ik een lesgroep naar het LBS kopieerde
Ga als volgt te werk om te voorkomen dat je de foutmelding 'Opdracht kopiëren mislukt' ziet als je een lesgroep kopieert:
  • Gebruik versie 1.3 van de Opdrachten-LTI voor de beste resultaten.
  • Zorg dat de persoon die de lesgroep kopieert, zich in dezelfde Google Workspace for Education-organisatie bevindt als de maker van de lesgroep of dat deze op de toelatingslijst van de organisatie staat. Meer informatie over het beheer van toelatingslijsten voor je organisatie
  • Bewerk of verwijder de oorspronkelijke opdracht of de bijlagen niet.

Opdrachten nakijken

Het eindcijfer is niet teruggestuurd naar het LBS

In de volgende situaties worden cijfers wellicht niet teruggestuurd:

• Je beheerder heeft het LBS zo ingesteld dat cijfers niet worden teruggestuurd.
  • Het LBS bevindt zich achter een firewall die het terugstuurverzoek van een cijfer uit Opdrachten blokkeert.

Feedback sturen over Opdrachten

Kan ik problemen melden, feedback verzenden of nieuwe functies voorstellen?

Ja. Met jouw feedback kunnen we onze producten verbeteren. Ga als volgt te werk om feedback over Opdrachten te versturen:

1. Open een opdracht.
  2. Klik onderaan op Help en feedback and thenProbleem melden of functie aanvragen.
  3. Voer je bericht in.
  4. (Aanbevolen) Als je een screenshot wilt meesturen, vink je het vakje aan voor Screenshot opnemen.
  5. Klik op Verzenden.