Ohjeita ongelmatilanteisiin

Näiden tietojen avulla voit ratkaista joitakin Kotitehtävien yleisiä ongelmia.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Sisäänkirjautuminen

Olen opettaja. Miten linkitän tilini Kotitehtäviin?

Kun käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäisen kerran, sinun on linkitettävä Google Workspace for Education ‑tilisi opetusalustaan. Lue lisää tilin linkittämisestä Kotitehtäviin.

Olen oppilas. Miten linkitän tilini Kotitehtäviin?

Kun käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäisen kerran, sinun on linkitettävä Google Workspace for Education ‑tilisi opetusalustaan.

1. Avaa opetusalusta.
  2. Valitse kurssija sittenavaa kotitehtävä.
  3. Kirjaudu sisään Google Workspace for Education ‑tililläsi.

Jos olet jo kirjautunut sisään toisella tilillä, klikkaa Vaihda tiliäja sittenlisää Google Workspace for Education ‑tilisi tiedot.

4. Valitse Linkitä.
Olen opettaja, mutta en pääse kirjautumaan Kotitehtäviin tililläni

Varmista, että käytät oppilaitokselta saamaasi Google Workspace for Education ‑tiliä. Varmista, ettet yritä kirjautua sisään henkilökohtaisella sähköpostitililläsi.

Tilin linkittäminen Kotitehtäviin ei onnistu
Jos kolmannen osapuolen evästeitä ei ole sallittu, tilin linkittäminen Kotitehtäviin opetusalustalla ei ehkä onnistu.
Kokeile seuraavia:
  • Salli kolmannen osapuolen evästeet ja yritä sitten linkittää tilisi.
  • Jos pystyt, valitse opetusalustalta aina Avaa kotitehtävä uuteen ikkunaan.

Lue, miten voit laittaa kolmannen osapuolen evästeet päälle

En voinut kirjautua Kotitehtäviin tililläni, kun yritin käyttää yhteiskäyttötiedostoja

Kun luot uuden yhteiskäyttötiedoston, käytä oppilaitoksesi antamaa Google Workspace for Education ‐tiliä. Älä kirjaudu sisään henkilökohtaisella sähköpostitilillä.

Kun katsot tai muokkaat yhteiskäyttötiedostoa, voit käyttää Google Workspace for Education ‐tiliä tai henkilökohtaista Google-tiliä.

Kotitehtävien luominen ja tarkistaminen

Sain virheilmoituksen, jonka mukaan kotitehtävää ei ole määritetty oikein

Kun käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäisen kerran, sinun on linkitettävä Google Workspace for Education ‑tilisi opetusalustaan. Lue lisää tilin linkittämisestä Kotitehtäviin.

Poistin vahingossa oppilaan kotitehtävän antaessani sille arvosanaa

Voit palauttaa kotitehtävän Google Driven Roskakori-kansiosta. Lue lisää tiedoston etsimisestä tai palauttamisesta.

Jos tyhjensit Roskakori-kansion etkä löydä tiedostoa enää, pyydä Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojaa palauttamaan tiedosto.

Jos järjestelmänvalvoja ei voi palauttaa kotitehtävää, pyydä oppilasta kumoamaan tehtävän palautus ja lähettämään sen jälkeen tehtävän varmuuskopio oppilaan Driven Kotitehtävät‑kansiosta.

Sain virheilmoituksen kopioidessani ryhmää opetusalustassa
Saatat saada ryhmää kopioitaessa "Kotitehtävän kopiointi epäonnistui" ‑virheilmoituksen. Voit välttää sen seuraavasti:
  • Saat parhaat tulokset käyttämällä Kotitehtävien LTI:n versiota 1.3.
  • Varmista, että kurssia kopioiva henkilö kuuluu samaan Google Workspace for Education ‑organisaatioon kurssin luoneen henkilön kanssa tai että hän on organisaation sallittujen luettelossa. Lue lisää organisaation sallittujen luettelojen hallinnoinnista.
  • Älä muokkaa tai poista alkuperäistä kotitehtävää tai sen liitteitä.

Arvosanojen antaminen kotitehtäville

Lopullista arvosanaa ei palautettu opetusalustalle

Arvosanojen palauttaminen voi epäonnistua seuraavissa tapauksissa:

• Järjestelmänvalvoja on määrittänyt opetusalustan niin, ettei arvosanoja voida palauttaa.
  • Opetusalustaa suojaa palomuuri, joka estää Kotitehtävien lähettämät arvosanojen palautuspyynnöt.

Kotitehtäviä koskevan palautteen lähettäminen

Voinko ilmoittaa ongelmista, lähettää palautetta tai ehdottaa uusia ominaisuuksia?

Voit. Palautteesi auttaa meitä parantamaan tuotteitamme. Voit antaa palautetta Kotitehtävistä seuraavasti:

1. Avaa kotitehtävä.
  2. Klikkaa  alareunasta Ohje ja palaute  ja sitten Ilmoita ongelmasta tai pyydä ominaisuutta.
  3. Kirjoita viestisi.
  4. (Suositus) Jos haluat lähettää kuvakaappauksen, merkitse Lisää kuvakaappaus ‑ruutu valituksi.
  5. Klikkaa Lähetä.