Om Opgaver

Opgaver er en tilføjelsesapp til undervisningssystemer, som hjælper dig med at tildele, analysere og bedømme eleveopgaver med G Suite for Education.

Opgaver gør Google Docs og Google Drev kompatibel med dit undervisningssystem i forbindelse med indsendelse af filer. Du kan også spare tid på at tildele og bedømme elevopgaver, og du kan analysere elevernes afleveringer ved hjælp af originalitetsrapporter for at sikre, at opgaverne ikke er plagieret.

Vigtigt!
  • Du bruger Opgaver som et LTI-værktøj (Learning Tools Interoperability), der er integreret i dit undervisningssystem. Opgaver fungerer sammen med alle undervisningssystemer, der understøtter LTI-version 1.1 eller nyere, f.eks. Canvas, Schoology, Blackboard, Moodle m.m.
  • Du skal muligvis have hjælp til at føje Opgaver til dit undervisningssystem af administratoren af dit undervisningssystem. Hvis du aldrig har konfigureret en tilføjelsesapp eller et eksternt værktøj til dit undervisningssystem, skal du tale med din it-administrator eller administratoren af dit undervisningssystem om at konfigurere Opgaver i Canvas eller et andet undervisningssystem som f.eks. Schoology.
  • På nuværende tidspunkt er support til installation og fejlfinding for G Suite-administratorer kun tilgængelig for kunder, der bruger Canvas. Hvis du bruger et andet undervisningssystem, kan du få hjælp i fællesskabets forum.

Du får de seneste opdateringer om Opgaver ved at følge Google for Education på Twitter og abonnere på Google for Education-bloggen.

Funktioner og fordele ved Opgaver

Distribuer tilpassede Google Drev-skabeloner og -regneark til elever

• Tildel og indhent så godt som alle filtyper, bl.a. Google Docs- og Microsoft® Word-filer.
  • Distribuer automatisk en tilpasset kopi af opgavefilerne for hver elev.
  • Hver distribueret kopi markeres med navnet på en elev og organiseres i en Drev-mappe.

Se, om der er oversete citationer og mulig plagiering ved hjælp af originalitetsrapporter

• Vurder originaliteten af elevers opgaver uden at forlade bedømmelsesværktøjet.
  • Søg blandt hundrede milliarder websider og mere end 40 millioner bøger.
  • Hjælp eleverne med at lære, hvordan de udvikler deres idéer, ved at give dem mulighed for at scanne deres opgaver med henblik på at tjekke, om der er oversete citationer. De kan gøre dette op til tre gange, inden de afleverer.
  • Hvis du er G Suite Enterprise for Education-kunde scanner originalitetsrapporterne tidligere elevers afleveringer for at tjekke, om eleverne har kopieret tekst indbyrdes, på din skoles domæne.

Brug mindre tid på at give karakterer, og giv samtidig nyttig feedback

• Undgå, at eleverne redigerer deres opgaver, mens du bedømmer.
  • Giv karakterer med rubrikker, så bedømmelsen er ensartet og gennemskuelig.
  • Giv detaljeret feedback om og forslag til elevernes opgaver ved hjælp af Google Docs, bl.a. margenkommentarer, gennemstregning og fremhævning.
  • Du kan nemt genbruge ofte anvendte margenkommentarer ved hjælp af en tilpasset samling af kommentarer.
  • Karakterer gemmes i undervisningssystemets karakterbog.

Kom godt i gang med Opgaver

Til administratorer

For undervisere

Kom godt i gang med Opgaver ved at gå til vejledningen til konfiguration af Opgaver for undervisere.