Skapa, redigera, öppna och radera samarbeten

Om du vill samarbeta i en Google Drive-fil på en lärplattform (LMS) kan du använda Uppgifter.

Innan du börjar

Om du vill använda Uppgifter behöver du en lärplattform (LMS) och ett Google Workspace for Education-konto. Kontot ser oftast ut så här: dittnamn@dinskola.edu. Om Uppgifter inte har installerats på lärplattformen ber du skolans administratör att öppna Komma igång med Uppgifter.

Du kan bara öppna ett samarbete med ett personligt konto om skoladministratören tillåter extern delning av Drive. Om du är en administratör för din skola läser du om hur du hanterar extern delning för din organisation.

Skapa ett samarbete i Canvas

1. Logga in på Canvas.
  2. Öppna kursen.
  3. Klicka på Samarbeten i sidofältet.
  4. Klicka på Samarbete följt av Google Drive (LTI 1.3) uppe till höger.
  • Om du inte är inloggad loggar du in på ditt Google Workspace for Education-konto.
  1. Ge hemuppgiften ett namn.
  2. Välj en Drive-filtyp under Filtyp.
  3. Valfritt: Ange en beskrivning för din hemuppgift.
  4. Under Bjud in redigeringsbehöriga väljer du alla LMS-användare som du vill lägga till i samarbetsfilen på Drive.
  5. Klicka på Skapa. En bekräftelseruta visas.
  6. Bekräfta ändringarna genom att klicka på Skapa.

Redigera ett samarbete i Canvas

1. Logga in på Canvas.
  2. Öppna kursen.
  3. Klicka på Samarbeten i sidofältet.
  4. Till höger klickar du på pennikonen för det samarbete som du vill redigera.
  • Om du inte är inloggad loggar du in på ditt Google Workspace for Education- eller Google-konto.
  1. Ange en ny titel eller beskrivning för samarbetet efter behov.
  2. Under Bjud in användare med skrivbehörighet väljer du alla LMS-användare som du vill dela samarbetsfilen med.
  3. Klicka på Spara. En bekräftelseruta visas.
  4. Bekräfta ändringarna genom att klicka på Spara.

Tips!

• När du har skapat ett samarbete går det inte att redigera filtypen.
  • Användare som du tar bort från samarbetet har inte åtkomst till samarbetsfilen på Drive. Användare som har åtkomst till samarbetet, till exempel en instruktör som har öppen åtkomst till kurssamarbeten, kan när som helst begära att få visa Drive-filen.

Öppna ett samarbete i Canvas

1. Logga in på Canvas.
  2. Öppna kursen.
  3. Klicka på Samarbeten i sidofältet.
  4. Om du vill öppna Drive-filen på en ny flik klickar du på samarbetets titel.
    • Om du inte är inloggad loggar du in på ditt Google Workspace for Education- eller Google-konto.
    • Om det är första gången du öppnar samarbetet klickar du på Gå med.

Tips! Samarbetet visas inte i Canvas om du inte har åtkomst till det.

Radera ett samarbete i Canvas

1. Logga in på Canvas.
  2. Öppna kursen.
  3. Klicka på Samarbeten i sidofältet.
  4. Klicka på papperskorgen bredvid det samarbete som du vill radera.
  5. Klicka på Ja, ta bort.

Tips!

• Du kan bara radera ett samarbete om du är instruktör eller ägare till samarbetet.
  • När du raderar ett samarbete i Canvas raderas inte samarbetsfilen i Drive eller samarbetsdata i Uppgifter.

Radera en samarbetsfil i Drive

Viktigt! Det är enbart samarbetsägaren som kan radera Drive-filen.

1. Öppna Google Drive.
  2. Leta reda på den samarbetsfil som du vill radera.
  3. Radera filen.

Radera samarbetsdata i Uppgifter

1. Öppna Google Uppgifter.
  2. Klicka på Samarbeten uppe till höger.
  3. Klicka på Mer Mer följt avRadera samarbete till höger om samarbetet som du vill radera.