Meer uit Google Earth halen

Als je een vraag hebt of tijd wilt besparen bij het gebruik van Google Earth, kun je deze tips en informatie over minder bekende tools bekijken.

Belangrijk: Deze tips zijn alleen bedoeld voor Google Earth voor web en mobiel. Ze zijn niet bedoeld voor Google Earth Pro.

Earth gebruiken in meerdere browsers

Vanaf maart 2020 kun je Earth gebruiken in verschillende webbrowsers. Hieronder vallen Chrome, Firefox, Opera en Edge. Binnenkort volgt ondersteuning voor nog meer browsers.

Systeemvereisten voor Google Earth

Android OS-versie 4.1 en hoger

Problemen met de Earth-app oplossen

1. Zorg ervoor dat de Earth-app Google Earth up-to-date is.
  2. Open Instellingen Settings op je Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken en dan Earth.
  4. Tik op Gedwongen stoppen.
  5. Tik op Opslagen dan Gegevens wissen en dan OK en dan Cachegeheugen wissen en dan OK en dan Terug Terug.
  6. Tik op Machtigingen.
  7. Schakel 'Locatie' en 'Opslagruimte' in.
  8. Open Google Earth Google Earth.

Nieuwere Google Earth-functies uitproberen

Time-lapse in Google Earth ontdekken

Volg een time-lapse-videotour om te zien hoe de aarde in de loop van de tijd is veranderd.

Bekijk de veranderingen van 1984 tot nu:

• via verhalen die de veranderingen wereldwijd en de oorzaken daarvan laten zien,
  • via beheerde afbeeldingen van geselecteerde locaties van over de hele wereld,
  • voor al je favoriete plekken op deze planeet.

Time-lapse in Google Earth ontdekken

Timelapse in Google Earth openen

1.  Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Tik op Lagen en dan Time-lapse in Google Earth.
Meer informatie over hoe je Time-lapse in Google Earth gebruikt

3D-afbeeldingen aanzetten

Standaard worden 3D-afbeeldingen weergegeven, maar je kunt de functie Kaartstijl Kaartstijl gebruiken om te kiezen tussen de 2D- en 3D-modus, afhankelijk van je voorkeur. Schakelen tussen 3D- en 2D-gebouwen:

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Zet bij '3D-gebouwen inschakelen' de schakelaar op 'Aan' of 'Uit', afhankelijk van je voorkeur. Een blauwe schakelaar geeft aan dat 3D-gebouwen zijn ingeschakeld.

Tip: Als de 2D-modus is geactiveerd, kunnen er in sommige regio's recentere afbeeldingen worden weergegeven. Schakel de 2D-modus in voor de recentste afbeeldingen. In de 2D-modus kunnen de algehele app-prestaties ook beter zijn.

Meer informatie over andere nuttige functies van Google Earth

Wolkenanimatie inschakelen
Je kunt de afgelopen 24 uur aan bewolking bekijken in een animatie. Cloud-gegevens worden geüpdatet wanneer er nieuwe gegevens beschikbaar zijn. Dit is meestal elk uur.
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Scroll en tik op Wolkenanimatie aanzetten.
Tip: Google Earth geeft standaard stilstaande wolken weer. Bewegende wolken vervagen en verdwijnen vervolgens wanneer je inzoomt.

Instellingen voor donkere modus wijzigen

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Instellingen Settings.
  3. Tik op App-thema en selecteer Donker of Licht.
De vliegsnelheid wijzigen
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Als je je vliegsnelheid wilt wijzigen, tik je onder 'Animaties' op Snelheid vluchtanimatie.
Meeteenheden wijzigen
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Als je wilt schakelen tussen meter/kilometer en voet/mijl, tik je onder 'Notaties en eenheden' op Meeteenheden.
Wijzigen hoe de longitude en latitude worden weergegeven
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Als je wilt schakelen tussen 'Graden, minuten, seconden' en 'Decimaal', tik je onder 'Notaties en eenheden' op Notatie voor breedtegraad/lengtegraad.
Kaartafbeeldingen sneller laden
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op 'Menu' Menu en dan 'Instellingen' Settings.
  3. Kies een grootte onder 'Grootte van geheugencache'. Als je afbeeldingen sneller wilt laten laden, vergroot je de cachegrootte of schakel je 3D-afbeeldingen uit.