Entistä enemmän iloa Google Earthista

Jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat säästää aikaa Google Mapsia käyttäessäsi, tutustu näihin vinkkeihin ja vähemmän tunnettuihin työkaluihin.

Tärkeää: Nämä vinkit koskevat ainoastaan Google Earthin verkko- ja mobiiliversioita. Ne eivät koske Google Earth Prota.

Earthin käyttäminen useilla selaimilla

Maaliskuusta 2020 lähtien Earthia on voinut käyttää useilla eri verkkoselaimilla, kuten Chromella, Firefoxilla, Operalla ja Edgella. Muidenkin selainten tuki on tulossa.

Google Earthin järjestelmävaatimukset

Android-käyttöjärjestelmän versio 4.1 tai uudempi

Earth-sovelluksen vianetsintä

1. Varmista, että Earth-sovellus Google Earth on ajan tasalla.
  2. Avaa Asetukset Settings Android-puhelimella tai -tabletilla.
  3. Napauta Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset ja sitten Earth.
  4. Napauta Pakota lopetus.
  5. Napauta Tallennustilaja sitten Tyhjennä tiedot ja sitten OK ja sitten Tyhjennä välimuisti ja sitten OK  ja sitten Takaisin Back.
  6. Napauta Käyttöoikeudet.
  7. Ota käyttöön Sijainti ja Tallennustila.
  8. Avaa Google Earth Google Earth.

Kokeile Google Earthin uusimpia ominaisuuksia

Näin löydät Google Earth Timelapsen

Kierrä maailmaa katsomalla Timelapse-video, niin näet, miten planeettamme on muuttunut ajan mittaan.

Näet muutokset vuodesta 1984 aina tähän päivään saakka ja pääset tutustumaan

• tarinoihin, joissa kerrotaan maailmanlaajuisista muutoksista ja niiden syistä
  • valikoituihin kuviin suositelluista paikoista eri puolilta maailmaa
  • kaikkiin suosikkipaikkoihisi maapallolla.

Tutki Google Earth Timelapsea

Avaa Google Earthin Timelapse

1.  Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta Voyager Voyager.
  3. Napauta Tasot ja sitten Google Earth Timelapse.
Katso ohjeet Google Earth Timelapsen käyttöön.

3D-kuvien käyttöönotto

3D-kuvat näytetään oletuksena, mutta voit käyttää Kartan tyyli ‑ominaisuutta Map Style ja valita joko 2D- tai 3D-tilan. 3D- ja 2D-rakennusten välillä vaihtaminen:

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimellasi tai -tabletillasi.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Kartan tyyli Map Style.
  3. Laita valinta päälle/pois kohdasta Ota 3D-rakennukset käyttöön. Sininen väri kertoo, että 3D-rakennukset on otettu käyttöön.

Vinkki: Jos 2D-tila on käytössä, saatat nähdä uudempia kuvia joiltakin alueilta. Kaikkein uusimmat kuvat näkyvät 2D-tilassa. 2D-tila voi myös parantaa sovelluksen yleistä toimintaa.

Earthin muita hyödyllisiä ominaisuuksia

Animoitujen pilvialueiden ottaminen käyttöön
Voit katsella jatkuvan toiston animaatiota pilvistä 24 viime tunnin ajalta. Pilvidata päivitetään, kun uutta dataa on saatavilla, yleensä kerran tunnissa.
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta Kartan tyyli Map Style.
  3. Vieritä ja napauta Laita animoidut pilvialueet päälle.
Vinkki: Google Earth näyttää oletuksena paikallaan pysyvät pilvet. Animoidut pilvialueet hälvenevät ja lopulta poistuvat, kun lähennät kuvaa.

Tumman teeman asetusten muuttaminen

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko Menu ja sitten Asetukset Settings.
  3. Napauta "Sovelluksen teema" ja valitse Tumma tai Vaalea.
Lentonopeuden muuttaminen
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimellasi tai -tabletillasi.
  2. Napauta Valikko Menu ja sitten Asetukset Settings.
  3. Jos haluat muuttaa lentonopeutta, napauta Animaatiot-kohdasta Pika-animaation nopeus.
Mittayksiköiden vaihtaminen
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta Valikko Menu ja sitten Asetukset Settings.
  3. Jos haluat vaihtaa käytettävää mittayksikköä (metrit/kilometrit tai jalat/mailit), napauta Mittayksiköt kohdasta Muoto ja yksiköt.
Pituus- ja leveysasteen näyttötavan muuttaminen
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta Valikko Menu ja sitten Asetukset Settings.
  3. Jos haluat vaihtaa käytettävää mittayksikköä (asteet, minuutit, sekunnit tai desimaalit), napauta Leveys-/pituusasteiden muotoilu kohdasta Muoto ja yksiköt.
Kartan kuvien lataaminen nopeammin
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimellasi tai -tabletillasi.
  2. Napauta Valikko Menu ja sitten Asetukset Settings.
  3. Valitse koko kohdasta Välimuistin koko. Jos haluat kuvien latautuvan nopeammin, suurenna välimuistin kokoa ja ota 3D-kuvat pois päältä.

Aiheeseen liittyviä resursseja