Duo har uppgraderats till Meet som enda app för videosamtal och möten. Läs mer.

Åtgärda saknade eller fördröjda samtalsaviseringar

Prova med att åtgärda problemet med dessa tips om du inte får aviseringar om samtal eller om de kommer för sent.

Prova vanliga korrigeringar

• Öppna appen igen: Starta om Duo genom att avsluta appen och öppna den igen.
  • Ladda ned den senaste appversionen: Kontrollera att du har den senaste versionen av Duo i Play Butik. Om du inte gör det visas Uppdatera på sidan.
  • Anslut till Wi-Fi: Kontrollera att Wi-Fi är på om du använder Wi-Fi istället för mobildata.
    1. Öppna Inställningar Inställningar på Android-enheten.
    2. Tryck på Wi-Fi följt av Inställningar Inställningar.
    3. Aktivera Behåll Wi-Fi i viloläge.

Prova fler korrigeringar

Om du behöver fler tips kan du prova följande:

Aktivera aviseringar från Duo

Kontrollera på båda dessa platser att aviseringar inte är blockerade:

• Enhetsinställningarna: Öppna enhetens Inställningar Inställningar följt av Appar och aviseringar följt av Duo följt av Appaviseringar och kontrollera att aviseringar är aktiverade.
  • I appen: Öppna Duo följt av Mer Mer följt av Aviseringar följt av Aktivera Samtalsaviseringar.
Kontrollera blockerade nummer
Kontrollera att telefonnumret inte är blockerat.
  1. Öppna Duo följt av Mer Mer följt av Inställningar följt av Blockerade nummer på Android-enheten.
  2. Kontrollera att telefonnumret inte står på listan.
Undvik att använda Tvingad avslutning

Om du har använt Tvingad avslutning för att stoppa Duo när appen inte fungerade måste du öppna appen igen för att få aviseringar från den.

1. Öppna listan med appar.
  2. Tryck på Duo för att öppna.
Tillåt att Duo är på i bakgrunden

Kontrollera att bakgrundsdata är aktiverat för Duo och Google Play-tjänster.

1. Öppna Inställningar Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Appar följt av Duo följt av Dataanvändning.
  3. Aktivera Bakgrundsdata.
  4. Upprepa stegen för Google Play-tjänster.
Inaktivera batterisparläget

Batterisparläget kan hindra Duo från att skicka aviseringar. Läs mer om hur du inaktiverar batterisparläget.

Det kan hända att appar som inte skapats av Google, som till exempel Juice Defender eller Antivirus, inte tillåter att aviseringar fungerar. Andra tillverkare kan ha egna batterisparlägen som du måste kontrollera:

• Sony: Testa att inaktivera läget Stamina.
  • Huawei: Gör Duo till en skyddad app via Energisparläge  följt av Skyddade appar.
  • Xiaomi/MIUI: Kontrollera att batterisparlägena är inaktiverade. Öppna även säkerhetsappen följt av Behörigheter följt av Lägg till Duo i Autostart. Starta Aktivitetshanteraren, hitta Duo och tryck och dra den nedåt tills hänglåsikonen visas.