Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Google Duo-gesprekken stoppen

Als je je telefoonnummer hebt gekoppeld aan Google-services, kun je automatisch worden geregistreerd bij andere producten, zoals Google Duo. Als je wilt, kun je Duo of je Duo-account verwijderen. Wil je Duo later opnieuw gebruiken, moet je je opnieuw registreren.

Belangrijk:

• Als je je account verwijdert, gaat je geschiedenis definitief verloren.
  • Als je de app verwijdert en daarna opnieuw installeert en inlogt, blijft je geschiedenis behouden.

Gesprekken van een bepaald nummer blokkeren

Als je van een bepaald nummer geen gesprekken meer wilt ontvangen, kun je het telefoonnummer blokkeren. Meer informatie over hoe je anderen kunt blokkeren en geen gesprekken meer van ze ontvangt.

Duo verwijderen

Belangrijk: Als je Duo gebruikt met Google Home en hiermee wilt stoppen, bekijk je meer informatie over hoe je een app kunt ontkoppelen.

Stap 1: Verwijder je account

Het verwijderen van je Duo-account is de enige manier om dit helemaal los te koppelen van je telefoonnummer of Google-account.

1. Open Duo op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Account.
  3. Tik op Duo-account verwijderen en dan Verwijderen.

Belangrijk: Als je je account verwijdert, verwijder je ook je instellingen en geschiedenis. Als je je opnieuw registreert voor Duo, worden geblokkeerde telefoonnummers niet meer geblokkeerd.

Stap 2: Verwijder Duo

Belangrijk: Op sommige apparaten is Duo vooraf geïnstalleerd op het apparaat en kan de app niet worden verwijderd.

In het geval van andere apparaten waarop Duo niet vooraf is geïnstalleerd en waarop je de app al hebt verwijderd, kun je 40 dagen wachten totdat Duo automatisch de verbinding heeft verbroken. Als je niet 40 dagen wilt wachten:

1. Ga naar het startscherm van je apparaat.
  2. Tik op het Duo-icoon en houd dit vast.
  3. Tik op Info
  4. Tik op Verwijderen en dan OK.

Tip: Als je de app opnieuw installeert, kun je je geschiedenis weer bekijken.

Andere manieren om gesprekken te blokkeren

Duo-gesprekken voorkomen als je je niet hebt geregistreerd voor Duo

Als je via app-berichtenpreviews gesprekken ontvangt van mensen die je nummer hebben, kun je deze blokkeren.

1. Open de app Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Google en dan App-berichtenpreviews.
  3. Zet Duo uit bij Gekoppelde apps.

Je telefoonnummer verwijderen uit andere Google-services

Je kunt de registratie van je telefoonnummer bij andere Google-services ongedaan maken, zodat je niet meer bereikbaar bent voor mensen die je telefoonnummer hebben. Bekijk meer informatie over hoe je de registratie van je nummer ongedaan maakt.