Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Problemen met audio of video oplossen

Belangrijk: Google biedt geen software-updates meer voor deze smartdisplays van derden:

• Lenovo Smart Display 7", 8" en 10"
  • JBL Link View
  • LG Xboom AI ThinQ WK9 Smart Display

Dit kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van videogesprekken en vergaderingen. Ontdek meer over apparaten die werken met Duo.

Als je geen verbinding kunt maken met Duo, heeft de app mogelijk een probleem met het geluid, de video of de verbinding.

Je internetverbinding controleren

Zorg ervoor dat je computer verbinding heeft met internet.

Je video- en audiomachtigingen controleren op internet
Als je verbinding hebt met internet en nog steeds video- en audioproblemen ondervindt, controleer je de video- en audio-instellingen.
  1. Ga op je computer naar duo.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Bronnen.
  3. Gebruik de dropdownmenu's om de juiste audio- en videobronnen te selecteren.
  4. (Optioneel): Klik op Testgeluid afspelen om je speakers of hoofdtelefoon te testen.
  5. Zodra je de juiste camera en microfoon hebt geselecteerd, klik je op Gereed.

Opmerking: Als je Duo voor het web gebruikt op een Mac met Chrome of Firefox, moet je mogelijk toestemming geven voor de microfoon en camera in de systeemvoorkeuren van je computer.

De app opnieuw starten

Als er een internetverbinding beschikbaar is maar Duo nog steeds niet werkt, start je de app opnieuw:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Open Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Google Play Store onder 'Google Play Store'.
  4. Selecteer Android-voorkeuren beheren
  5. Selecteer Apps. Selecteer Duo in de lijst met apps.
  6. Kies Gedwongen stoppen
  7. Open Duo opnieuw.

Opmerking: Als je Duo voor het web gebruikt, start je je apparaat opnieuw op en probeer je het opnieuw.

Je apparaat opnieuw opstarten

Als niets anders werkt, start je je apparaat opnieuw op en probeer je het opnieuw.

Problemen met video of geluid tijdens een gesprek oplossen

Als je in gesprek bent en problemen met video of audio hebt, kun je het volgende doen:

1. Zorg ervoor dat de camera en microfoon van het apparaat niet fysiek zijn geblokkeerd.
  2. Controleer of de camera en microfoon de juiste kant op zijn gericht.
  3. Controleer je mobiele verbinding of wifi-verbinding. Het pictogram van je wifi of mobiele data moet minimaal één streepje bevatten. Als je geen streepjes ziet, ga je naar een plek waar je een betere verbinding hebt.
  4. Start de app opnieuw en probeer het nog een keer.
  5. Start je apparaat opnieuw op en probeer het opnieuw.
  6. Controleer de batterij van je apparaat. Als de batterij bijna leeg is, laad je je apparaat op.

Heb je meer hulp nodig?

Ga naar het Helpforum van Duo om vragen te stellen en tips te vinden waarmee je je audio- of videoprobleem kunt oplossen.