Find filer og mapper med Google Drev-genveje

Genveje gør det nemmere for dig eller dit team at finde og organisere filer og mapper på flere Google-drev.

Få flere oplysninger om genveje

• En genvej er et link, der henviser til en anden fil eller mappe.
  • Du kan bruge genveje på dit drev eller et fællesdrev.
  • Genveje er synlige for alle med adgang til mappen eller drevet.
  • Genveje viser tilbage til den oprindelige fil, så du altid har de nyeste oplysninger.
  • Du kan selv oprette op til 500 genveje pr. fil eller mappe. Hvert element kan have op til 5.000 genveje i alt, som kan oprettes af enhver.

Vigtigt!

• Genvejstitler er synlige for alle, der har adgang til den mappe eller det drev, som genvejene er i.
  • Det er ikke alle, som har adgang til filen eller drevet, der kan åbne genvejen.
  • Den oprindelige fils tilladelser opdateres ikke automatisk, når du opretter en genvej.
  • Hvis du vil have adgang til filen eller mappen, skal du anmode om adgangstilladelse til den oprindelige fil via genvejen. Ejeren af den oprindelige fil modtager derefter en mail med anmodningen om at give tilladelse.

Gå til tastaturgenvejene for at se en liste over genvejstasterne i Google Drev.

Opret en genvej

1. Åbn Google Drev-appen Google Drev på din Android-telefon.
  2. Find den fil eller mappe, hvor du vil oprette genvejen.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Tilføj genvej til Drev.
  4. Vælg, hvor genvejen skal placeres.
  5. Tryk på Tilføj genvej.

Vigtigt!

• Hvis du opretter en genvej i en Drev-mappe, der ejes af en anden, kan du ikke slette genvejen.
  • Du kan ikke oprette en genvej til en anden genvejsfil, men du kan lave en kopi af den.
  • Du kan også lave en kopi af en genvej til en mappe.

Slet en genvej

Vigtigt!

• Du kan slette en genvej, men du kan ikke slette den oprindelige fil eller en fil, du ikke ejer. Genvejens ejer kan slette genvejen, men målfilen kan kun slettes af filens ejer.
  • Hvis du ikke har tilladelse, kan du muligvis ikke slette en fil eller mappe.
  1. Åbn Google Drev-appen Google Drev på din Android-telefon.
  2. Find den genvej, du vil fjerne.
  3. Tryk på Mere og derefter Fjern.
  4. Hvis du vil fjerne genvejen permanent, kan du slette den fra papirkurven.
    1. Til venstre skal du trykke på menuen Menu og derefter Papirkuv.​
    2. Find den genvej, du vil slette og derefter tryk på Mere Mere og derefter Slet permanent.

Løs problemer med en beskadiget genvej

En genvej stopper med at fungere, hvis:

• Du ikke har tilladelse til at åbne den oprindelige fil.
  • Den oprindelige fil er i papirkurven.
  • Den oprindelige fil slettes.

Du kan løse problemet med den beskadigede genvej ved at gendanne den oprindelige fil eller bede ejeren om tilladelse til at åbne filen.