Finn filer og mapper med Google Disk-snarveier

Med snarveier blir det enklere for deg og teamet ditt å finne og organisere filer og mapper i flere Google Disk-områder.

Finn ut mer om snarveier

• En snarvei er en link som fører til en annen fil eller mappe.
  • Du kan bruke snarveier i Disk-området ditt eller i delte Disk-områder.
  • Snarveier er synlige for alle som har tilgang til mappen eller Disk-området.
  • Snarveier peker tilbake til den opprinnelige filen, slik at du alltid har den nyeste informasjonen.
  • Du kan selv lage opptil 500 snarveier per fil eller mappe. For hvert element kan det lages opptil 5000 snarveier totalt.

Viktig:

• Snarveinavn er synlige for alle som har tilgang til mappen eller disken den aktuelle snarveien er i.
  • Ikke alle som har tilgang til filen eller disken, kan åpne snarveien.
  • Tillatelsene for den opprinnelige filen oppdateres ikke automatisk når du oppretter en snarvei.
  • For å få tilgang til filen eller mappen må du be om å få tilgangstillatelser til den opprinnelige filen via snarveien. Eieren av den opprinnelige filen får deretter en e-post med forespørselen din om tillatelser.

Du finner en liste over hurtigtaster i Google Disk ved å gå til hurtigtaster.

Lag snarveier

Viktig: Du kan lage kopier av snarveier i Disk-mapper, men du kan ikke lage snarveier til andre snarveisfiler.

Lag snarveier manuelt

1. Gå til Google Disk i en nettleser.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil lage en snarvei til.
  3. Klikk på Legg til en snarvei til Disk.
  4. Velg hvor du vil plassere snarveien.
  5. Klikk på Legg til en snarvei.

Lag snarveier ved hjelp av hurtigtaster

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Velg en fil.
  3. For å kopiere filen til utklippstavlen, trykk på Ctrl + c.
  4. Gå til den nye plasseringen.
  5. For å lime inn snarveien på den nye plasseringen, trykk på Ctrl + Shift + v.

Viktig:

• Denne funksjonaliteten er bare tilgjengelig i Google Chrome.
  • Du kan ikke slette snarveier i Disk-mapper som eies av andre.
  • Du kan ikke lage snarveier til andre snarveisfiler, men du kan lage kopier av dem. Du kan også lage kopier av mappesnarveier.
  • Når du oppretter en snarvei, kan det hende at enkelte personer kun har tilgang til stedet der snarveien ligger. Du kan bli bedt om å gi dem tilgang til målfilen. Standardtillatelsen er «Bruker som har lesetilgang». Du kan endre tillatelsen til «Bruker som kan kommentere» eller «Redigerer».

Slett en snarvei

Viktig:

• Du kan slette en snarvei, men du kan ikke slette den opprinnelige filen eller filer du ikke eier. Eieren av snarveien kan slette snarveien, men målfilen kan bare slettes av filens eier.
  • Du kan ikke slette filer eller mapper hvis du ikke har tillatelse til å gjøre dette.
  1. Gå til Google Disk i en nettleser.
  2. Høyreklikk på snarveien du vil fjerne.
  3. Klikk på Flytt til papirkurven .
  4. For å fjerne snarveien for godt må du slette den fra papirkurven.
    1. Klikk på Papirkurv til venstre.
    2. ​Høyreklikk på snarveien du vil slette og så Slett for godt Papirkurv.

Fiks en ødelagt snarvei

En snarvei fungerer ikke hvis

• du ikke har tillatelse til å åpne den opprinnelige filen
  • den opprinnelige filen ligger i papirkurven
  • den opprinnelige filen er slettet

Hvis du vil fikse den brutte snarveien, kan du prøve å gjenopprette den opprinnelige filen, eller be eieren om tillatelse til å åpne filen.