Arbeta med Microsoft Office-filer

Det finns två olika sätt att arbeta med Office-filer i Google Drive:
  • Du kan ladda upp och arbeta med Office-filer med Google Drive, Dokument, Kalkylark eller Presentationer på webben.
  • Du kan jobba med Office-filer med realtidsnärvaro när du använder Drive för datorn. För Windows-användare med ett jobb- eller skolkonto kan du även skicka och spara filer med Microsoft Outlook.

Arbeta med Microsoft Office-filer i Google Drive, Dokument, Kalkylark och Presentationer på webben

Med Office kan du

Öppna, redigera och spara som Office-filer i Google Drive

När du laddar upp Office-filer på Google Drive kan du redigera, kommentera och samarbeta direkt i Office-filer när du använder Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Alla ändringar sparas automatiskt i filen i det ursprungliga Office-formatet. Läs mer om hur du använder Office-redigering.

Konvertera Microsoft Office-filer till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Om du vill använda tillägg, Apps Script, skyddade intervall eller översättningsalternativ kan du konvertera en Office-fil till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

När du konverterar gör du en kopia av Office-filen. Läs om hur du konverterar en Office-fil.

Kommentera Microsoft Office-filer i förhandsgranskning på Google Drive
Du kan lämna och läsa kommentarer i Office-filer, PDF-filer, bilder och andra filer i förhandsgranskningen på Google Drive. De kan inte ändra originalfilen. Läs mer om hur du kommenterar Office-filer på Google Drive.
Använda Office-filer med ett Chrome-tillägg

Viktigt! Undvik kompatibilitetsproblem genom att inaktivera Chrome-tillägget om du öppnar en fil i Office-redigeringsläge.

Du kan öppna och redigera Office-filer med ett webbläsartillägg för Google Chrome som heter Office-kompatibilitetsläge. Läs mer om hur du redigerar i Office-kompatibilitetsläge.

Använda Microsoft Office-filer med Drive för datorn

När du använder Drive för datorn med Office kan du:

Jobba i Office och synkronisera filer med Google Drive

Viktigt!  Ändringar du gör av filen i Office-synkronisering i Google Drive.

Du kan hitta och öppna dina filer i Google Drive på datorn med Drive för datorn. När du har flyttat dina Office-filer till Drive kan du fortsätta arbeta med dem i Office och spara dina ändringar på Google Drive.

1. Installera Google Drive för datorn på datorn.
  2. Lägg till Office-filen i Google Drive-mappen.
  3. Dubbelklicka på Office-filen.
  4. Redigera filen.
Arbeta i Office-filer med andra i realtid

När du använder Drive för datorn med Microsoft Office 2010 eller senare kan flera personer redigera samma filer utan versionsproblem i realtid för Office-filer.

När du lagrar en Office-fil i Drive för datorn och delar den med personer som aktiverar realtidsnärvaro får du en varning när någon gör en ändring.

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Öppna en delad fil i Word, Excel eller PowerPoint.
  3. Realtidsstatus visas längst ned till höger. Beroende på statusen ser du ett av följande alternativ:
    • Säker att redigera: Du kan redigera filen.
    • Vänta med att redigera : Du kan inte redigera filen än.
      • Om du vill bli aviserad när du kan redigera den väljer du Meddela mig när det är säkert att redigera.
      • Om du vill veta mer om vem som redigerar eller visar filen klickar du på en person på listan.
    • Ny version skapad: Någon har skapat en ny version. Klicka på Hämta senaste om du vill ha den nya versionen.
      • Klicka på Förhandsgranska om du vill jämföra din version med den senaste versionen sida vid sida.
      • Nya versioner skapas när flera personer redigerar Office-filen samtidigt. Du måste stämma av dessa ändringar.

Aktivera realtidsnärvaro med MacOS

Om du använder Drive på datorn för macOS måste du ändra systembehörigheterna för att samarbeta andra redigerare i realtid:

1. På din Mac klickar du på Systeminställningarföljt avSäkerhet och integritetföljt avSekretessföljt avTillgänglighet.
  2. Klicka på låset längst ned till vänster.
  3. Markera rutan bredvid Drive för datorn.

Stänga av realtidsnärvaro

Realtidsnärvaro slås på automatiskt och varnar dig när någon gör en redigering i en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil i Drive för datorn. Läs om hur du arbetar med Office-filer tillsammans med andra i realtid. Så här inaktiverar du realtidsnärvaro:

1. Klicka på menyn för Drive för datorn Drive File Stream på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar följt av Avancerade inställningar Inställningar.
  3. Under Realtidsnärvaro i Microsoft Office avmarkerar du rutan.
  4. Klicka på Spara.
Skicka och spara filer med Microsoft Outlook

Om du använder Outlook på Windows med ett jobb- eller skolkonto kan du skicka och spara bilagor med Drive för datorn.

Skicka en fil från Drive

1. På datorn klickar du på Nytt e-postmeddelande högst upp i Outlook-appen.
  2. Klicka på Infoga filer med Drive.
  3. Välj ett alternativ:
    • Om du vill skicka en länk klickar du på Infoga som Drive-länk.
    • När du vill bifoga filen klickar du på Infoga som bilaga.
  4. Välj den fil du vill skicka eller bifoga.
  5. Klicka på Välj.

Skicka en lokal bilaga

1. På datorn klickar du på Nytt e-postmeddelande högst upp i Outlook-appen.
  2. Klicka på Bifoga fil.
  3. Välj den fil du vill skicka.
  4. Klicka på OK.
  5. Spara filen genom att följa anvisningarna.

Tips! Om filen är för stor för att skicka e-post skickar du en länk till filen på Google Drive.

Krav för Microsoft Outlook

Drive för datorn har stöd för:

• Microsoft Outlook-version 2010 eller senare
  • Endast Microsoft Outlook i Windows