Arbejd med Office-filer ved hjælp af redigering af Office-filer

Du kan redigere, kommentere og samarbejde direkte i Office-filer ved hjælp af Google Docs, Sheets og Slides. Ændringerne gemmes automatisk i filen i Office-format.

Føj en Office-fil til Google Drev

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Ny og derefter Filupload
  3. Vælg den fil, du vil uploade.

Understøttede Office-filformater

Du kan bruge redigering af Office-filer med følgende Office-filtyper:

• Word-filer: .doc, .docx, .dot
  • Excel-filer: .xls, .xlsx, .xlsm, (makroaktiverede Excel-filer), .xlt
  • PowerPoint-filer: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Bemærk! Hvis du redigerer Word-, Excel- eller PowerPoint-dokumenter, der er ældre end Office 2007, gemmes filer i et nyere format, når du bruger redigering af Office-filer.

Åbn en Office-fil i Google Docs, Sheets eller Slides

Via Google Drev

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Dobbeltklik på en Microsoft Office-fil. Den åbnes i Google Docs, Sheets eller Slides.
  3. Når du har åbnet en fil, kan du:
    • Redigere den
    • Dele den
    • Se versionshistorikken for den
    • Samarbejde om den med andre i realtid

Tips!

• De ændringer, du foretager, gemmes også i den oprindelige Microsoft Office-fil.
  • Filer, der er beskyttet med adgangskode, åbnes direkte i browserens visningsværktøj. Google Docs, Sheets og Slides understøtter ikke adgangskodebeskyttede filer.

Via Gmail

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en mail.
  3. Hold markøren over den vedhæftede Office-fil og så klik på Rediger med Google Docs/Sheets/Slides .
    • Tip! Hvis du klikker på den vedhæftede fil og ser en forhåndsvisning af din fil, kan du klikke på Åbn i Google Docs/Sheets/Slides øverst på siden. Hvis du ikke kan se denne mulighed, skal du klikke på Åbn med Nedadvendt pil efterfulgt af Google Docs/Sheets/Slides
  4. Der gemmes en kopi af den vedhæftede Office-fil i Drev, og alle de ændringer, du foretager, gemmes i kopien. Du kan redigere, dele, se versionshistorik, samarbejde med andre i realtid og meget mere.
  5. Hvis du vil besvare den oprindelige mail med denne fil, eller du vil anvende andre mailmuligheder i dokumentet, skal du klikke på Fil.
  6. Klik på Mail efterfulgt af Besvar med denne fil

Du kan få flere oplysninger om, hvad du kan gøre med dokumentet, ved at gå til Hjælp til Google Docs

Vigtigt! Hvis du har Chrome-udvidelsen redigering af Office-filer
Hvis du har aktiveret udvidelsen redigering af Office-filer, kan du ikke bruge denne funktion. Du kan løse problemet ved at deaktivere Chrome-udvidelsen. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer en Chrome-udvidelse
Konverter en Office-fil til Docs, Sheets eller Slides
  1. Dobbeltklik på Office-filen i Google Drev. Dette åbner en forhåndsvisning af din fil.
  2. Klik på Åbn i Google Docs/Sheets/Slides øverst på siden.
    • Hvis du ikke kan se denne mulighed, skal du klikke på Åbn med  og derefter Google Docs/Sheets/Slides
  3. I dokumentet skal du klikke på Fil og derefter Gem som Google Docs/Sheets/Slides

Sådan gør du, hvis du vil konvertere alle fremtidige uploads af Office-filer til Google Docs, Sheets eller Slides automatisk:

1. Åbn Google Drev.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Indstillinger.
  3. Aktivér "Konverter uploadede filer til redigeringsformatet til Google Docs" ud for Konverter uploads.
Bemærk! Tidligere uploadede filer konverteres ikke.
Administration af dokumentversioner og uploads
Hvis en anden uploader en ny version af Office-filen til Drev, mens du ser den i Google Docs, Sheets eller Slides, opdateres filen automatisk med den nye version.
Hvis du vil se ændringer, du har foretaget i tidligere versioner, skal du bruge dokumentets versionshistorik. Få flere oplysninger om, hvordan du kan se ændringer i en fil, med historikken i Google Docs, Sheets og Slides.
Hvis du vil se kommentarer, du har tilføjet i tidligere versioner, skal du bruge filversionerne i Google Drev. Få flere oplysninger om, hvordan du kan se filversioner i Drev

Løs problemer med redigering af Office-filer

Nogle funktioner fra Microsoft Office vises ikke, er forsvundet eller kan ikke redigeres i redigering af Office-filer
Vi arbejder altid på at forbedre redigering af Office-filer i Google Docs, Sheets og Slides, og du kan derfor opleve inkompatibilitet med visse funktioner.
Nogle funktioner vises ikke og/eller kan ikke redigeres, men de bevares i dokumentet og kan ses i Microsoft Office.
Andre funktioner gemmes muligvis ikke eller bliver ændret i den nyeste version af filen, når den redigeres i Google Docs, Sheets eller Slides. Du vil se en notifikation i dokumentet, hvis redigering vil medføre, at nogle funktioner ændres eller ikke gemmes.
Nogle funktioner fra Google Docs, Sheets eller Slides er ikke tilgængelige ved redigering af Office-filer
Vi arbejder altid på at forbedre kompatibiliteten mellem Office-formater og Google Docs, Sheets og Slides. Du kan derfor opleve, at funktioner fra Google Docs-editorer endnu ikke er tilgængelige, mens du arbejder med Office-filer:
  • Apps Scripts
  • Tilføjelser til Google Workspace
  • Cellelåsning i Google Sheets
  • Oversæt dokument
  • Opret en kopi af en gammel version af dokumentet under "Versionshistorik"

Tip! Hvis du vil bruge disse funktioner, skal du konvertere din Office-fil til et Google-dokument, -regneark eller -dias. Få flere oplysninger om, hvordan du konverterer Office-filer

Hvis du ikke kan redigere dine Office-filer, mens du er offline

Hvis du ikke kan redigere dine Office-filer, mens du er offline, kan det skyldes, at du ikke har gjort dem tilgængelige offline. Få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer offlineadgang

Hvis du har foretaget ændringer offline i dine Office-filer og ikke kan se dem på en anden enhed
Hvis de ændringer, der er foretaget i Google Docs-editorer, ikke gemmes i Office-filen
Google Docs forsøger med jævne mellemrum at gemme ændringerne i dine Office-filer. I de fleste tilfælde løser problemet sig selv. Hvis du stadig har problemer:
  • Opdater siden.
  • Luk dokumentet, og åbn det igen.
  • Din fil er muligvis for stor til at kunne gemmes som en Office-fil. Overvej at reducere filstørrelsen eller at konvertere den til Google Docs

Tip! Du kan stadig se ændringer, der ikke er gemt, under Fil og derefter Versionshistorik

Inaktive kommentarer fjernes muligvis, hvis de redigeres uden for Google Docs
  • Hvis du sletter eller løser en kommentar i Google Docs, eller hvis du sletter tekst, der er blevet kommenteret, bliver disse kommentarer inaktive i Google Docs-editorer.
  • Inaktive kommentarer gemmes ikke i Office-filen igen og er kun synlige, når filen åbnes i Google Docs-editorer.
  • Hvis du eller en anden bruger uploader en ny version af Office-filen i Drev, fjernes alle inaktive kommentarer fra Google Docs, Sheets eller Slides.