Drive File Stream krijgt een nieuwe naam: Google Drive voor desktop. Meer informatie over de wijziging vind je hier.

Google Drive voor desktop thuis, op het werk of op school gebruiken

Aan de slag met Google Drive voor desktop

Met Google Drive voor desktop kun je je bestanden in Google Drive zoeken en openen op je computer. Je kunt het volgende doen:

• Bepaalde bestanden en mappen offline opslaan, waaronder gedeelde Drives.
  • Je bestanden bekijken en ordenen in het bestandssysteem van je computer zonder opslagruimte te gebruiken.
  • Bestanden openen op je computer.
Google Drive voor desktop downloaden en installeren

Het kan zijn dat je Google Drive voor desktop niet kunt gebruiken of dat je organisatie het voor je moet installeren. Neem contact op met je beheerder als je vragen hebt.

Als je Google Drive voor desktop wilt downloaden, doe je het volgende:

DOWNLOADEN VOOR WINDOWS DOWNLOADEN VOOR MAC

1. Open op je computer:
    • GoogleDriveSetup.exe in Windows
    • GoogleDrive.dmg op een Mac
  2. Volg de instructies op het scherm.

Systeemvereisten

Algemene vereisten

• Windows: Windows 7 en hoger. Windows Server 2012 en hoger.
  • Mac: El Capitan (10.11) en hoger. Volg deze stappen op Intel-apparaten met High Sierra (10.13) en hoger.

Microsoft Outlook-vereisten

• Google Drive voor desktop ondersteunt Microsoft Outlook versie 2010 of hoger.
  • Google Drive voor desktop ondersteunt Microsoft Outlook alleen in Windows.

Google Drive voor desktop openen

De locatie van het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream hangt af van de computer die je gebruikt:

• Windows: Rechtsonder in het scherm.
  • Mac: Rechtsboven in het scherm.

Werken met je bestanden

Bestanden en mappen offline bewaren

Als je een bestand offline wilt opslaan, heb je een app nodig die het bestand kan openen.

1. Klik op het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Google Drive-map openen Google Drive folder.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je offline wilt opslaan.
  4. Klik op Google Drive voor desktop en dan Offline beschikbaar.
  5. Controleer of je een groen vinkje naast het item ziet (dit verschijnt zodra het item offline is opgeslagen).
In realtime zien wie Microsoft Office-bestanden bewerkt

Als je een Microsoft Office-bestand opslaat in Google Drive voor desktop en deelt met mensen die ook realtime aanwezigheid hebben ingeschakeld, kun je het zien als iemand anders wijzigingen aanbrengt.

• Veilig om te bewerken: Je kunt wijzigingen in het bestand aanbrengen omdat niemand anders het bestand bewerkt.
  • Wachten om te bewerken: Iemand anders bewerkt het bestand.
    • Als je een melding wilt ontvangen wanneer de andere persoon klaar is, kun je het selectievakje aanvinken naast 'Stuur me een melding wanneer ik het bestand veilig kan bewerken'.
    • Klik op de persoon in de lijst om meer informatie te bekijken over wie het bestand bewerkt of bekijkt.
  • Nieuwe versie gemaakt: iemand heeft een nieuwere versie gemaakt.
    • Klik op Nieuwste downloaden om de nieuwste versie te downloaden.

Conflicterende versies combineren

Als iemand een nieuwe versie opslaat terwijl je een bestand bewerkt, kun je jouw wijzigingen samenvoegen met de nieuwste versie.

1. Klik rechtsonder op Voorbeeld.
  2. Kopieer de wijzigingen uit jouw versie (aan de linkerkant) naar de nieuwste versie (aan de rechterkant).
  3. Klik op Opslaan.
  4. Je niet-opgeslagen versie aan de linkerkant wordt verwijderd.

Toestemming geven op macOS

Als je Google Drive voor desktop in macOS gebruikt, moet je de systeemrechten wijzigen om andere bewerkers in realtime te kunnen zien. Dat doe je zo:

1. Ga op je Mac naar Systeemvoorkeuren en dan Beveiliging en privacyen dan Privacy en dan Toegankelijkheid.
  2. Klik linksonder op het slot om wijzigingen aan te brengen.
  3. Vink het vakje naast 'Google Drive voor desktop' aan.

Realtime aanwezigheid uitschakelen

Realtime aanwezigheid wordt automatisch ingeschakeld. Je kunt het als volgt uitschakelen:

1. Klik op het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Vink het vakje onder 'Realtime aanwezigheid in Microsoft Office' uit.
  4. Klik op Gereed.

Opmerking: Als je realtime aanwezigheid met Microsoft Office wilt gebruiken, heb je Microsoft Office 2010 of hoger nodig.

Bestanden verzenden en opslaan met Microsoft Outlook

Als je Microsoft Outlook gebruikt, kun je bijlagen verzenden en opslaan met Google Drive voor desktop.

Een bestand verzenden vanuit Drive

1. Klik bovenaan in de app op Nieuwe e-mail.
  2. Klik op Bestanden invoegen met Drive.
    • Klik op Invoegen als Drive-link om het bestand als link te verzenden.
    • Klik op Invoegen als bijlage om het bestand bij te voegen.
  3. Kies het bestand dat je wilt verzenden.
  4. Klik op Selecteren.

Een lokale bijlage verzenden

1. Klik bovenaan op Nieuwe e-mail.
  2. Klik op Bestand bijvoegen.
  3. Kies het bestand op je computer dat je wilt verzenden.
  4. Klik op OK.
  5. Je wordt gevraagd het bestand op te slaan in Drive.

Opmerking: Als het bestand te groot is om via e-mail te verzenden, kun je een link naar het bestand in Google Drive verzenden.

Een bijlage in Drive opslaan

1. Klik bovenaan in de app op Google Drive.
  2. Klik op Bijlagen opslaan in Drive.

Instellingen van Google Drive voor desktop wijzigen

Schakelen tussen accounts

Als je meer dan één Google-account van je werk of school hebt, kun je eenvoudig overschakelen naar een ander account.

Opmerking: Alle bestanden die je offline bewaart, worden verwijderd als je overschakelt naar een ander account.

1. Klik op het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Log in met het account dat je wilt gebruiken.
De plaats wijzigen waar bestanden te vinden zijn

Als je de plaats wilt wijzigen waar Google Drive voor desktop gegevens voor offline gebruik opslaat, doe je het volgende:

1. Klik op het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik onder 'Map voor lokaal in cachegeheugen opgeslagen bestanden' op Wijzigen.
    • Windows: Klik op de pijl omlaag naast Stationsletter om de letter van het station te wijzigen.
    • Mac: Klik onder Koppelingslocatie op Wijzig om het koppelpunt te wijzigen.
  4. Kies waar je de bestanden wilt opslaan.
  5. Klik op OK.

Synchronisatie onderbreken

1. Klik op het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Meer Meer en dan Synchronisatie onderbreken.

Klik op Meer Meer en danSynchronisatie hervatten als je weer wilt doorgaan met synchroniseren.

Account ontkoppelen

1. Klik op het menu van Google Drive voor desktop Drive File Stream.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik op Account ontkoppelen.

Opmerking: Alle bestanden die je offline bewaart, worden verwijderd als je het account ontkoppelt.

Google Drive voor desktop gebruiken in macOS High Sierra (10.13) of hoger
  1. Open Google Drive voor desktop.
  2. Ga linksboven in het scherm naar Apple menu en dan Systeemvoorkeuren en dan Beveiliging en privacy en dan Algemeen.
  3. Klik op Sta toe naast 'Het laden van de systeemsoftware van de ontwikkelaar 'Google LLC' is geblokkeerd'.
Als je Drive File Stream wilt gebruiken, moet je zijn ingelogd bij het Google-account van je werk of school. Je bent momenteel niet ingelogd bij een Google-account. Klik hier om in te loggen bij je Google-account.

Google Chrome gebruiken om ingelogd te blijven bij meerdere Google-accounts.