Del mapper i Google Disk

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag

Dette kan andre gjøre med mapper når du har delt dem:

• Organisere/tilføye/endre: Hvis de er logget på en Google-konto, kan de åpne, redigere, slette eller flytte filer i mappen. De kan også legge til filer i mappen.
  • Kan bare se: De kan se mappen, og de kan åpne alle filene i mappen.

Mer om deling av mapper:

• Når du deler eller endrer tillatelsene for en mappe, endres også delingsinnstillingene for de tilhørende filene og undermappene. Filer som blir lagt til i mappen senere, får de samme tillatelsene som gjelder for den overordnede mappen – i tillegg til eventuelle tillatelser du legger til direkte i filene.
  • Hvis du deler eller slutter å dele mapper med mange filer eller undermapper, kan det ta tid før alle tillatelsene endres. Hvis du endrer redigerings- eller lesetilgangen til mange brukere eller elementer samtidig, kan det ta tid før du ser endringene.

Tips: I mellomtiden kan du gi nye samarbeidere tilgang til mappen ved å dele nettadressen til en fil som ligger langt nede i mappestrukturen.

• Filen bruker av lagringskvoten til den som lastet den opp – ikke eieren av mappen.
  • Når du administrerer store mappestrukturer, kan tillatelsene for underordnede og overordnede mapper være forskjellige. Du kan overstyre tillatelsene for underordnede mapper slik at de er forskjellige fra den overordnede mappen. Du kan også fjerne overordnede tillatelser fra underordnede mapper.

Slik deler du mapper

Del med bestemte personer

Akkurat som med filer kan du velge å dele mapper med bare bestemte personer som har en Google-konto. Hvis du har en jobb- eller skolekonto, kan du også dele filer eller mapper med grupper. Finn ut hvordan du oppretter grupper i Google Grupper.

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten.
  2. Klikk på mappen du vil dele.
  3. Velg Del Legg til godkjenner.
  4. Skriv inn e-postadressen du vil dele med.
  5. Velg Lesetilgang, Kommentartilgang eller Redigeringstilgang for å bestemme hvilken rolle folk skal ha.
  6. Hvis du bruker en kvalifisert jobb- eller skolekonto, trykker du på brukerens rolle for å legge til en utløpsdato.
    • Tips: Utløpsdatoer for mapper er tilgjengelig for personer med lesetilgang og kommentartilgang i Min disk.
  7. Velg å varsle folk.
    • Hvis du vil varsle folk om at du har delt et element med dem, merker du av for «Send varsler». Hvis du velger å sende varsler, tas alle e-postadressene du oppgir, med i e-posten. Hvis du ikke vil varsle folk, fjerner du avmerkingen.
  8. Trykk på Send Send.

Tips: Når du oppdaterer tillatelsene for en fil du deler fra Min disk, og personen du deler med, ikke har tillatelser, kan du oppdatere tillatelsene for

• mappen som inneholder filen
  • bare selve filen
Del med en gruppe med bestemte personer

Del med Google-grupper

Du kan dele mapper med Google Grupper i stedet for bestemte personer. Du kan gjøre dette:

• Legg til medlemmer i en gruppe: Personer du legger til, får tilgang til filene og mappene i gruppen.
  • Fjern medlemmer fra en gruppe: Personer du fjerner, mister tilgangen til filene og mappene i gruppen.

Slik deler du mapper med Google-gruppen din:

1. Opprett en Google-gruppe.
  2. Legg til medlemmer i gruppen din.
  3. Del mappen med gruppen.

Tips: Før en mappe vises i «Delt med meg»-mappen, må du åpne den bestemte mappen via en invitasjon eller link.

Gi generell tilgang til mappen

Bestem om mappen din skal være offentlig tilgjengelig eller begrenset til bare dem som har tilgang. Hvis du gir tilgang til alle som har linken, kan hvem som helst åpne mappen.

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer ved siden av mappenavnet.
  3. Trykk på Administrer tilgang.
  4. Trykk på Endre under «Generell tilgang».
  5. Velg hvem som skal ha tilgang til filen.
  6. Bestem hvilket tilgangsnivå folk skal ha, ved å velge et alternativ.
  7. Velg om folk skal kunne finne mappen i søkeresultater.
  8. Trykk på Tilbake.

Endre delingstillatelser for delte mapper

Rediger, kommenter eller se delte filer

Når du deler en mappe, får filene og undermappene i den samme status som mappen du deler:

• Redigeringstilgang: Folk kan åpne, redigere, slette og flytte filer i mappen. De kan også legge til filer i mappen.
  • Kommentartilgang: Folk kan legge inn kommentarer og forslag for filer i mappen, men de kan ikke endre eller dele elementer i mappen med andre.
  • Lesetilgang: Folk kan se mappen, og de kan åpne alle filene i mappen.

Hvis du vil endre hvordan bestemte filer deles, kan du gjøre det etter at du har delt mappen.

Legg til en utløpsdato

Overfør eierskap

Gå til drive.google.com på en datamaskin for å gjøre noen andre til eieren av en mappe.

Filer som slettes fra delte mapper

Når noen sletter en fil fra en delt mappe, mister alle unntatt eieren av filen tilgangen til den.