Kansioiden jakaminen Google Drivessa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Kun jaat kansioita muille, he voivat tehdä niillä seuraavaa:

• Järjestely‑, lisäys‑ ja muokkausoikeus:: Google-tilille kirjautuneet käyttäjät voivat avata, muokata, poistaa ja siirtää kaikkia kansiossa olevia tiedostoja. He voivat myös lisätä tiedostoja kansioon.
  • Vain lukuoikeus: Käyttäjät voivat nähdä kansion ja avata kaikki kansion tiedostot.

Lisätietoja kansioiden jakamisesta:

• Kun jaat kansion tai muutat sen lupia, uusia jakamisasetuksia sovelletaan kansion sisältämiin tiedostoihin ja alakansioihin. Kansioon myöhemmin lisätyt tiedostot perivät kansion luvat suoraan tiedostoihin lisättyjen lupien lisäksi.
  • Jos jaat kansioita, joissa on paljon tiedostoja tai alakansioita, tai poistat tällaisten kansioiden jakamisen, kaikkien lupien muuttumisessa voi mennä jonkin aikaa. Jos muutat paljon muokkaus- tai katselulupia kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Vinkki: Odottaessasi voit antaa uusille yhteiskäyttäjille kansion pääsyoikeudet jakamalla heille kyseisen kansion alakansioon tallennetun tiedoston URL-osoitteen.

• Kansion tiedostot kuluttavat tiedoston ladanneen käyttäjän tallennustilaa, eivät kansion omistajan.
  • Monimutkaisten kansiorakenteiden ylä‑ ja alakansioiden luvat voivat olla keskenään erilaiset. Voit muuttaa alakansioiden perittyjä lupia, eli ne voidaan pakottaa erilaisiksi kuin yläkansion luvat. Voit myös poistaa alakansiosta yläkansion lupia.

Kansioiden jakaminen

Jakaminen tietyille käyttäjille

Kuten tiedostojakin, voit halutessasi jakaa kansioita vain tietyille käyttäjille, joilla on Google-tili. Jos sinulla on työpaikan tai oppilaitoksen tili, voit jakaa tiedostoja tai kansioita myös ryhmälle. Lue lisää ryhmän luomisesta Google Ryhmissä.

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse jaettava kansio.
  3. Valitse Jaa Lisää hyväksyjä .
  4. Lisää sähköpostiosoite, jolle haluat jakaa tiedoston.
  5. Voit valita, missä roolissa kansiotasi käytetään. Valitse Katsoja, Kommentoija tai Muokkaaja.
  6. Jos käytät ehdot täyttävää työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, voit lisätä viimeisen voimassaolopäivän napauttamalla käyttäjän roolia.
    • Vinkki: Kansion viimeinen voimassaolopäivä on käytettävissä Oman Driven Katsoja- ja Kommentoija-rooleissa.
  7. Valitse, haluatko lähettää ilmoituksen lisäämillesi henkilöille.
    • Jos haluat ilmoittaa käyttäjille, että olet jakanut heille kohteen, merkitse "Lähetä ilmoitus" ‑ruutu valituksi. Jos lähetät ilmoituksen, sähköposti lähetetään kaikille käyttäjille, joiden sähköpostiosoitteet olet lisännyt. Jos et halua lähettää ilmoitusta, poista valinta ruudusta.
  8. Valitse Lähetä Lähetä.

Vinkki: Kun päivität Omasta Drivesta jakamasi tiedoston luvat ja käyttäjällä, jolle jaat sisältöä, ei ole tarvittavia lupia, voit päivittää

• tiedoston sisältävän kansion luvat
  • vain tiedoston luvat.
Jakaminen tietyn käyttäjäryhmän kanssa

Google Ryhmälle jakaminen

Voit jakaa kansioita Google Ryhmille tiettyjen käyttäjien sijaan. Kun

• lisäät jäsenen ryhmään, hän saa pääsyn ryhmän tiedostoihin ja kansioihin
  • poistat jäsenen ryhmästä, hän ei enää pääse käsiksi ryhmän tiedostoihin ja kansioihin.

Kansion jakaminen Google Ryhmälle:

1. Luo Google Ryhmä.
  2. Lisää jäseniä ryhmään.
  3. Jaa kansio ryhmälle.

Vinkki: Ennen kuin kansio näkyy "Jaettu minulle" ‐kansiossa, sinun on avattava kansio kutsun tai linkin kautta.

Kansion yleisten pääsyoikeuksien myöntäminen

Valitse, onko kansio yleisesti saatavilla vai onko se rajoitettu vain henkilöille, joilla on sen pääsyoikeudet. Jos sallit pääsyn kaikille, joilla on linkki, kuka tahansa voi avata kansiosi.

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse kansion nimen vierestä Lisää Lisää.
  3. Valitse Hallinnoi pääsyä.
  4. Valitse "Yleinen pääsy" ‐kohdasta Muuta.
  5. Valitse, kenellä on pääsy tiedostoon.
  6. Valitse, millä pääsyoikeuksien tasolla kansiotasi käytetään.
  7. Valitse, voiko kansion löytää hakutuloksista.
  8. Valitse Takaisin.

Jaettujen kansioiden jakamislupien muuttaminen

Jaettujen tiedostojen muokkaaminen, kommentointi ja katsominen

Kun jaat kansion, sen sisältämien tiedostojen ja alikansioiden tila on sama kuin jakamallasi kansiolla:

• Muokkaaja: Käyttäjät voivat avata, muokata, poistaa ja siirtää kaikkia kansiossa olevia tiedostoja. He voivat myös lisätä tiedostoja kansioon.
  • Kommentoija: Käyttäjät voivat kommentoida ja tehdä ehdotuksia kansion tiedostoihin, mutta he eivät voi muuttaa kansion kohteita tai jakaa niitä muille.
  • Katsoja: Käyttäjät voivat nähdä kansion ja avata kaikki kansion tiedostot.

Jos haluat muuttaa tiettyjen tiedostojen jakamistapaa, voit tehdä sen kansion jakamisen jälkeen.

Viimeisen voimassaolopäivän lisääminen

Omistajuuden siirtäminen

Voit siirtää kansion omistajuuden toiselle henkilölle tietokoneella osoitteessa drive.google.com.

Jaetuista kansioista poistetut tiedostot

Kun joku poistaa tiedoston jaetusta kansiosta, kukaan muu kuin tiedoston omistaja ei enää pääse siihen käsiksi.