Laitteen varmuuskopiointi

Puhelimesi datan tallennuspaikka

Varmuuskopiot ladataan Googlen palvelimille ja ne salataan Google-tilisi salasanan avulla. Turvallisuuden takaamiseksi osa datasta salataan lisäksi puhelimen näytön lukitukseen käytettävällä PIN-koodilla, lukituksenpoistokuviolla tai salasanalla.

Varmuuskopioitu data (paitsi Google Kuviin varmuuskopioimasi tiedostot) poistetaan, jos

• et käytä laitettasi 57 päivään
  • poistat Android-varmuuskopioinnin käytöstä.

Google One ‑varmuuskopioinnin tallentama sisältö

Google One ‑varmuuskopiointi tallentaa puhelimesi datan automaattisesti. Tietoihin sisältyvät seuraavat:

• Sovellusdata
  • Soittohistoria
  • Yhteystiedot
  • Asetukset
  • Tekstiviestit
  • Kuvat ja videot
  • MMS-viestit

Voit tarkistaa, mitä dataa ja sovelluksia varmuuskopio sisältää.

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One Android‑puhelimella.
  2. Valitse alareunasta Tallennustila.
  3. Vieritä laitteen varmuuskopiointikohtaan.
    • Jos varmuuskopioit puhelintasi ensimmäistä kertaa: Valitse Määritä datan varmuuskopiointi.
    • Jos olet varmuuskopioinut puhelimesi ennenkin: Valitse Näytä tiedot.
  4. Näet varmuuskopioinnin asetukset napauttamalla Hallinnoi varmuuskopiointia.

Puhelimen automaattinen varmuuskopiointi

Voit määrittää puhelimen varmuuskopioimaan tiedostosi automaattisesti.

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One Android‑puhelimella.
  2. Valitse alareunasta Tallennustila.
  3. Vieritä Varmuuskopiointi-kohtaan ja napauta Näytä.

• Jos varmuuskopioit puhelintasi ensimmäistä kertaa: Valitse Määritä datan varmuuskopiointi.

• Jos olet varmuuskopioinut puhelimesi ennenkin: Valitse Näytä tiedot.

4. Näet varmuuskopioinnin asetukset napauttamalla Hallinnoi varmuuskopiointia.

5. Valitse varmuuskopiointiasetukset.

• Jos sinua kehotetaan asentamaan tai päivittämään sovellus tai muuttamaan asetuksia, seuraa näytön ohjeita. Palaa sitten Google One ‑sovellukseen ja viimeistele toiminto.

6. Valitse pyydettäessä Anna käyttöoikeudet.

7. Valitse vasemmasta yläkulmasta Takaisin.

Google One ‑varmuuskopiointi kestää enimmillään 24 tuntia. Kun data on tallennettu, valittujen datatyyppien alla näkyy Päällä-merkintä.

Vinkki: Androidin WhatsApp-varmuuskopiot kuluttavat pian Google-tilin tallennustilaa. Lue lisää WhatsApp-varmuuskopioista.

Varmuuskopioinnin aloittaminen tai lopettaminen

Kun olet valinnut varmuuskopiointiasetukset, voit aloittaa varmuuskopioinnin saman tien. Voit myös ottaa automaattisen varmuuskopioinnin pois käytöstä milloin tahansa.

Varmuuskopioinnin aloittaminen

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One Android‑puhelimella.
  2. Valitse alareunasta Tallennustila.
  3. Vieritä laitteen varmuuskopiointikohtaan.
    • Jos varmuuskopioit puhelintasi ensimmäistä kertaa: Valitse Määritä datan varmuuskopiointi.
    • Jos olet varmuuskopioinut puhelimesi ennenkin: Valitse Näytä tiedot.
  4. Pääset varmuuskopioinnin asetuksiin valitsemalla Hallinnoi varmuuskopiointia.
    • Varmuuskopioi puhelimesi data ottamalla käyttöön Laitteen data.
    • Jotta voit varmuuskopioida mediatiedostosi parhaassa laadussa, ota käyttöön Täyden resoluution kuvat ja videot.
    • Jotta voit varmuuskopioida MMS-viestisi, ota käyttöön Multimediaviestit.
  5. Valitse Varmuuskopioi nyt.

Tulevien laitteen varmuuskopiointien estäminen

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One Android‑puhelimella.
  2. Vieritä laitteen varmuuskopiointiin ja napauta Näytä tiedot.
  3. Poista valinta niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua varmuuskopioida.

Datan siirtäminen uuteen puhelimeen

Valokuvasi ja videosi ovat jo saatavilla Google Kuvissa. Voit kuitenkin palauttaa kaiken muun datan, jonka varmuuskopioit uuden laitteen käyttöönoton aikana tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Palauta data käyttöönoton aikana näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.

Prosessi voi kestää 24 tuntia.

Datan varmuuskopioiden poistaminen

Jos poistat Google One ‑varmuuskopioinnin käytöstä laitteellasi, varmuuskopiot poistetaan. Aiemmin varmuuskopioidut kuvat ja videot säilyvät tallennettuina Google Kuvissa.

Jos et käytä laitettasi 57 päivään, varmuuskopioidut tiedostot (lukuun ottamatta kuvia tai videoita) poistuvat.

Varmuuskopiointiongelmien ratkaiseminen

Varmuuskopioinnin aloittaminen ei onnistu

Tarkista, että puhelimesi voi tehdä varmuuskopioinnin oikein.

• Varmista, että laite on yhteydessä verkkoon. Jos käytät mobiilidataa, kokeile, onko Wi-Fi-yhteys nopeampi.
  • Varmista, että puhelimesi akku on ladattu.
  • Asenna tai päivitä Google One ‑sovellus Google One.
  • Voit nopeuttaa Kuvien synkronointia avaamalla Google Kuvat ‐sovelluksen Kuvat.
  • Tarkista tallennustilasi Google One ‑sovelluksessa. Jos tallennustilasi on loppu, voit valita jommankumman seuraavista vaihtoehdoista:
    • Osta lisää tallennustilaa
    • Vapauta tallennustilaa
Et löydä kaikkia varmuuskopioimiasi tietoja

Muista etsiä oikeasta paikasta. Tiedostosi on tallennettu muihin sovelluksiin, ei Google Oneen.

• Etsi puhelinnumeroita ja muita yhteystietoja Google-yhteystietojen sivustolta tai sovelluksesta.
  • Etsi kokouksia ja muistutuksia Google Kalenteri ‑sivustolta tai ‑sovelluksesta.
  • Etsi kuvia ja videoita Google Kuvat ‑sivustolta tai ‑sovelluksesta.

Jos mediatiedostot eivät edelleenkään varmuuskopioidu

Voit ladata tiedostot laitteeltasi manuaalisesti.

Lisätietoja:

Näet virheilmoituksen puhelimen varmuuskopioinnin aikana

Jos yhtä tai useampaa datatyyppiä ei voi varmuuskopioida, kokeile seuraavia ohjeita ja tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, toimiiko varmuuskopiointi:

1. Varmista, että laite on yhteydessä verkkoon.
    • Jos käytät mobiilidataa, kokeile, onko Wi-Fi-yhteys nopeampi.
  2. Asenna tai päivitä Google One ‑sovellus.
  3. Avaa Google One ‑sovellus. Jos tallennustila on loppunut, valitse jompikumpi seuraavista:
  4. Valitse Google One ‑sovelluksesta Asetukset ja sitten Varmuuskopiointiasetusten määrittäminen. Jos sinua kehotetaan päivittämään tai asentamaan sovellus, seuraa näytön ohjeita.
    • Vinkki: Jos laitteesi tarvitsee useita päivityksiä, puhelimen varmuuskopioinnissa voi kestää pari tuntia.
  5. Valitse Google One ‑sovelluksen yläreunasta Etusivu.

Jos datan varmuuskopiointi ei vieläkään onnistu

Voit tehdä varmuuskopioinnin manuaalisesti:

Et löydä tiedostoja galleriasta etkä näe tiedostoja, kun yrität ladata niitä someen
Jos et ottanut kuvaa tai videoita omalla laitteellasi, sitä ei tallenneta galleriaasi. Kyseiset kuvat ja videot on sen sijaan tallennettu Google Kuvat ‑sovellukseen. Jos haluat lisätä ne puhelimeesi, lataa ne Google Kuvista.

Palautusongelmien ratkaiseminen

Palautusta ei voi aloittaa

Jos osa palautustoiminnoista on himmennetty tai saat virheilmoituksen, lisätoimenpiteet saattavat olla tarpeen. Tarkista, onko Android-käyttöjärjestelmä on päivitetty. Puhelimen datan varmuuskopiointiin ja palauttamiseen tarvitaan Android 8 tai sitä uudempi versio.

Uusi puhelimesi ei palauttanut kaikkea sisältöä

Jos yksi tai useampi tiedostotyyppi puuttuu Google One ‑varmuuskopioinnin palautuksen jälkeen, tee näin:

• Varmista, että laite on yhteydessä verkkoon.
    • Jos käytät mobiilidataa, kokeile, onko Wi-Fi-yhteys nopeampi.
  • Asenna tai päivitä Google One ‑sovellus.
  • Avaa Android-asetukset. Tarkista nämä asiat:
  • Varmuuskopiosi säilytetään niin kauan kuin käytät laitettasi. Jos laitteesi edellisestä käyttökerrasta on yli 57 päivää, varmuuskopio ei ole enää saatavilla.

Käyttöönoton aikana palautettavat tiedostot

Osa datasta voidaan palauttaa ainoastaan laitteen käyttöönoton aikana, esimerkiksi sovellukset, asetukset ja viestit. Voit palauttaa tämän datan palauttamalla laitteen tehdasasetukset ja aloittamalla sitten Android-laitteen käyttöönoton alusta.