Administrer filer i lagringsplassen din i Google Disk

Hvis du har overskredet lagringskvoten i to år, kan det hende vi sletter innholdet ditt i Gmail, Disk og Foto. Finn ut mer om Googles retningslinjer for lagring.

Finn ut hva som tar opp lagringsplass, og hva som skjer når den er full

Lagringsplassen din deles mellom Gmail, Google Foto og Google Disk. Når kontoen har nådd lagringsgrensen, kan du ikke

• sende eller motta e-post via Gmail
  • laste opp bilder eller videoer via Google Foto
  • laste opp filer til Disk eller opprette nye filer i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer eller Jamboard
Gmail

Finn ut hvilke elementer i Gmail som tar opp lagringsplass

Meldinger og vedlegg, for eksempel elementer i Søppelpost- og Papirkurv-mappen, tar opp plass.

Finn ut hva som skjer når du går tom for plass i Gmail

Dette skjer når kontoen har nådd lagringsgrensen:

• Du kan ikke sende eller motta meldinger.
  • E-poster som sendes til deg, returneres til avsenderen.
Google Foto

Finn ut hvilke elementer i Google Foto som tar opp lagringsplass

• Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet, tar opp plass.
  • Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i høy kvalitet (nå kalt «Plassbesparelse» eller «Hurtigkopieringskvalitet»), tar opp plass etter 1. juni 2021. Finn ut mer om alternativene for sikkerhetskopiering i Foto.

Finn ut hvilke elementer i Google Foto som ikke tar opp lagringsplass

Bilder og videoer du har sikkerhetskopiert i plassbesparende kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, tar ikke opp plass.

Finn ut hva som skjer når du går tom for plass i Google Foto

Google Disk

Finn ut hvilke elementer i Google Disk som tar opp lagringsplass

• De fleste filene i Min disk tar opp plass fordi de inneholder filer og mapper du laster opp eller synkroniserer, for eksempel PDF-filer, bilder eller videoer.
  • Min disk inneholder også filer du oppretter, for eksempel Google-dokumenter, -regneark, -presentasjoner og -skjemaer.
  • Elementer i papirkurven tar også opp plass. Finn ut hvordan du tømmer papirkurven.
  • Hvis du bruker Disk via jobb eller skole, bruker innholdet i papirkurven til delte disker også av lagringsplassen til organisasjonen din.

Viktig: Nye filer du oppretter i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer og Jamboard bruker av Google-lagringsplassen din. Eksisterende filer bruker ikke av lagringsplassen, med mindre de endres 1. juni 2021 eller senere.

Finn ut hvilke elementer i Google Disk som ikke tar opp lagringsplass

• Filer i «Delt med meg» og delte disker tar ikke opp plass. Disse filene tar bare opp plass i eierens Google Disk.
  • Google Nettsteder.
  • Filer du opprettet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen din, med mindre du redigerer dem etter den datoen.

Finn ut hva som skjer når du går tom for plass i Google Disk

Dette skjer når kontoen har nådd lagringsgrensen:

• Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer.
  • Du kan ikke opprette nye filer i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer eller Jamboard.
  • Før du har redusert mengden lagringsplass du bruker, kan verken du eller andre redigere eller kopiere de berørte filene.
  • Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.
Finn ut mer om forskjeller på lagring i Google Disk for datamaskiner

Elementer i Google Disk for datamaskiner tar opp en annen mengde plass enn de samme elementene på drive.google.com.

• Elementer i papirkurven tar opp plass i Google Disk, men synkroniseres ikke til datamaskinen. Finn ut hvordan du tømmer papirkurven.
  • Delte elementer tar opp plass på datamaskinen, men ikke i Google Disk.
  • Elementer som ligger i flere mapper, synkroniseres med alle mappene på datamaskinen og tar opp mer plass.
  • Hvis du bare synkroniserer enkelte mapper til datamaskinen, er lagringsplassen som brukes på datamaskinen, mindre enn det som vises på drive.google.com.
  • På grunn av Mac- eller PC-krav viser datamaskinen kanskje en annen filstørrelse enn den som vises på drive.google.com.

Finn ut hvilke andre typer elementer som tar opp lagringsplass

Andre filer enn de i Gmail, Disk og Foto kan fortsatt bruke av Google-lagringsplassen din. For eksempel sikkerhetskopier av WhatsApp-meldinger og -medier.

Slik slår du av sikkerhetskopiering av WhatsApp-meldinger:

1. Åpne WhatsApp på enheten din.
  2. Gå til Innstillinger og så Chatter og så Sikkerhetskopiering av chatter og så Innstillinger for Google Disk.
  3. Trykk på Aldri.

Du kan også slette WhatsApp-sikkerhetskopier via Google Disk-appen.

Viktig: Når de er slettet, kan du ikke gjenopprette WhatsApp-sikkerhetskopier fra Disk.

1. Åpne Google Disk-appen på enheten din.
  2. Sjekk at du har logget på riktig Google-konto.
  3. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Sikkerhetskopier.
  4. Finn WhatsApp-sikkerhetskopifilen.
  5. Trykk på menyen Mer og så Slett sikkerhetskopien.

Du er ikke logget på en Google-konto. For å finne ut hvor mye lagringsplass du har, og hvordan du administrerer den, kan du logge på Google-kontoen din og laste inn denne artikkelen på nytt.

Logg på Google-kontoen din

Finn ut hvordan retningslinjene for lagring varierer fra abonnement til abonnement

Finn ut mer om lagringsplass i Google Workspace

Google Workspace storage is shared between Google Drive, Gmail, and Google Photos. Learn how storage use is calculated.

The amount of storage for each user depends on your Google Workspace edition. Most Google Workspace editions have pooled storage. Pooled storage is indicated in the following tables as total storage or a storage amount times the number of End User licenses.

Du får trinnvis mer lagringsplass fra Google opp til lagringsgrensen du har betalt for.

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

G Suite Basic

No longer available for new customers

30 GB per End User

G Suite Business

G Suite Business - Archived Users

No longer available for new customers

Unlimited storage

1 TB per Archived User

Google Workspace Business Starter 30 GB times the number of End Users, including Archived Users
Google Workspace Business Standard 2 TB times the number of End Users, including Archived Users
Google Workspace Business Plus 5 TB times the number of End Users, including Archived Users
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB times the number of End Users

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB times the number of End Users, including Archived Users

For customers with 5 or more End Users, more storage may be available at Google's discretion upon reasonable request. Learn how to request storage.

Google Workspace for Education

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB total for all End Users
Google Workspace for Education Teaching and Learning Upgrade Additional 100 GB times the number of End User licenses
Google Workspace for Education Plus Additional 20 GB times the number of End User licenses

For more information about storage for Google Workspace for Education storage, go to Understand storage availability and usage.

Google Workspace Essentials

Google Workspace Essentials editions do not include Gmail.

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per End User

Google Workspace Essentials

No longer available for new customers

100 GB times the number of End User, up to a maximum of 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB times the number of End Users
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB times the number of End Users

Google Workspace Frontline

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per End User*

*This storage limit applies to all End Users using a Google Workspace Frontline edition, even if the Customer purchased another Google Workspace offering with different storage limits.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace for Nonprofits

100 TB for all End Users
Finn ut mer om Google One-lagring

Google One-lagringsplassen deles mellom Disk, Gmail, Foto og familiekontoer der det er aktuelt. Hvor mye lagringsplass hver bruker får, avhenger av hvilken Google Workspace-utgave du har.

Google One Plan

Payment

Availability

100 GB

Monthly or yearly

Everyone

200 GB

Monthly or yearly

Everyone

2 TB

Monthly or yearly

Everyone

5 TB

Monthly or yearly

Upgrade for existing members

10 TB

Monthly

Upgrade for existing members

20 TB

Monthly

Upgrade for existing members

30 TB

Monthly

Upgrade for existing members

Google One-abonnenter kan dele abonnementsfunksjonene sine med opptil fem familiemedlemmer.

Alle får 15 GB kostnadsfri lagringsplass inkludert i Google-kontoen sin. Resten av den betalte Google One-lagringsplassen deles mellom familiemedlemmene. Finn ut hvordan du begynner eller slutter å dele med familien.

Du kan også bruke lagringsbehandlingen til å frigjøre og feilsøke Google-lagringsplass.