Administrer filer i lagringsplassen din på Google Disk

Lagringsplassen din deles av Google Disk, Gmail og Google Foto. Når kontoen din har nådd lagringsgrensen, kan du ikke sende eller motta e-post.

Du kan se hvor mye plass du har igjen, ved å gå til google.com/settings/storage på en datamaskin.

Slik frigjør du plass

Frigjør plass i Google Disk, Gmail og Google Foto for å gjøre plass til nye ting.

For å slette Google Disk-filene dine, flytt dem til papirkurven. Filer i papirkurven slettes automatisk etter 30 dager. Du kan gjenopprette filer fra papirkurven før det har gått 30 dager. Du kan også slette dem for godt for å tømme papirkurven. Hvis du sletter, gjenoppretter eller sletter permanent flere filer eller mapper samtidig, kan det ta tid før du ser endringene.

Frigjør lagringsplass

Slett filer etter størrelse i Google Disk
  1. Bruk en datamaskin til å se filene dine oppført fra største til minste.
  2. Flytt filer du ikke vil ha, til papirkurven, og slett dem deretter for godt.

Tips: Innen 24 timer vises slettede elementer i den tilgjengelige plassen i Google Disk-kontoen din.

Slett store e-poster i Gmail for godt
  1. Skriv has:attachment larger:10M i søkefeltet.

2. Klikk på Søk Søk.
    Merk: Du kan bytte ut «10» med et høyere tall for å slette større filer.

3. Velg e-postene du ikke trenger, og klikk på Slett Slett.
  4. Til venstre på siden klikker du på menyen Menyog så Papirkurv.
  5. Klikk på Tøm papirkurven nå øverst.

Slett e-postene i søppelpostmappen for godt
  1. Klikk på Søppelpost til venstre. Hvis du ikke ser Søppelpost, klikker du på Mer.
  2. Klikk på Slett all søppelpost nå øverst. Du kan også velge bestemte e-poster og deretter klikke på Slett for godt.
Hvis du vil finne andre måter å søke etter e-post på, kan du lese mer om søkeoperatorene i Gmail.
Flytt bilder og videoer til papirkurven
  1. Gå til photos.google.com på datamaskinen din.
  2. Hold markøren over et element du vil flytte til papirkurven.
  3. Klikk på Velg Velg øverst til venstre.
  4. Øverst til høyre klikker du på Slett Slett og så Flytt til papirkurven.
Slett og gjenopprett filer med lagringsbehandlingen i Google One
Fjern skjulte data fra apper i Google Disk
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer apper til venstre.
  4. Hvis det finnes skjulte data, finner du informasjon om dette under beskrivelsen av appen.
  5. For å slette disse dataene, klikk på Alternativer og så Slett skjulte appdata.

Elementer som tar opp lagringsplass

Google Disk
Viktig: Fra og med 1. juni 2021 tar nyopprettede Google Dokumenter-, Regneark-, Presentasjoner-, Tegninger-, Skjemaer- og Jamboard-filer opp deler av lagringsplassen din. Eksisterende filer tar ikke opp lagringsplass, med mindre de endres 1. juni 2021 eller senere. For Google Workspace- og G Suite-utgaver trer denne endringen i kraft 1. februar 2022.
Gmail
Meldinger og vedlegg, for eksempel elementer i Søppelpost- og Papirkurv-mappen, tar opp plass.
Google Foto
  • Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet, tar opp plass.
  • Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i høy kvalitet (nå kalt Plassbesparelse-kvalitet) eller hurtigkopieringskvalitet etter 1. juni 2021. Bilder eller videoer du har sikkerhetskopiert i høy kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, tar ikke opp lagringsplass på Google-kontoen din. Finn ut mer om alternativene for sikkerhetskopiering i Foto.
Forskjeller på lagring i Google Disk

Elementer i Google Disk for datamaskinen din bruker en annen mengde plass enn de samme elementene på drive.google.com.

• Elementer i papirkurven din tar opp plass i Google Disk, men synkroniseres ikke til datamaskinen.
  • Delte elementer tar opp plass på datamaskinen, men ikke i Google Disk.
  • Elementer som ligger i flere mapper, synkroniseres med alle mappene på datamaskinen din, noe som tar opp mer plass.
  • Hvis du bare synkroniserer enkelte mapper til datamaskinen din, blir lagringsplassen som brukes på datamaskinen, mindre enn det som vises i Google Disk.
  • Datamaskinen kan vise litt forskjellige filstørrelser fra drive.google.com på grunn av Mac- eller PC-krav.

Elementer som ikke tar opp lagringsplass

Google Disk
  • Filer i «Delt med meg» og delte disker tar ikke opp plass. Disse filene tar bare opp plass i eierens Google Disk.
  • Google Nettsteder.
  • Google-dokumenter, -regneark, -presentasjoner, -skjemaer- og -tegninger du oppretter før 1. juni 2021, og som du ikke redigerer etter den datoen.
Google Foto
Bilder og videoer du har sikkerhetskopiert i plassbesparende kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, tar ikke opp plass.

Dette skjer hvis du går tom for plass

Gmail
Viktig: Fra 1. juni 2021: Hvis du forblir inaktiv eller overskrider lagringskvoten din i to år eller mer, kan alle e-postene dine bli slettet.
Du kan ikke sende eller motta meldinger. Meldinger som sendes til deg, blir returnert til avsenderen.
Google Disk
Viktig: Fra 1. juni 2021: Hvis du forblir inaktiv eller overskrider lagringskvoten din i to år eller mer, kan alle e-postene dine bli slettet.
Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer. Du kan ikke opprette nye filer i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer eller Jamboard. Før du har redusert mengden lagringsplass du bruker, kan verken du eller andre redigere eller kopiere de berørte filene dine. Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.
Google Foto
Viktig: Fra 1. juni 2021: Hvis du forblir inaktiv eller overskrider lagringskvoten din i to år eller mer, kan alle e-postene dine bli slettet.

Du kan ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer. Hvis du vil legge til flere bilder og videoer, kan du frigjøre lagringsplass på Google-kontoen din eller kjøpe mer Google-lagringsplass.

Frigjør lagringsplass