Google Drive-opslagruimte vrijmaken en meer opslagruimte kopen

Je opslagruimte wordt verdeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's.

Ga op een computer naar google.com/settings/storage om te zien hoeveel ruimte je nog over hebt.

Belangrijk: Wanneer je account de opslaglimiet heeft bereikt, kun je geen e-mails verzenden of ontvangen.

Waarvoor je opslagruimte wordt gebruikt

Items die ruimte innemen

Verborgen app-gegevens verwijderen uit Google Drive

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Apps beheren.
  4. Als er verborgen gegevens zijn, kun je de hoeveelheid vinden onder de beschrijving van de app.
  5. Als je deze gegevens wilt verwijderen, klik je op Opties en dan Verborgen app-gegevens verwijderen.
Items die geen ruimte innemen
  • Google Drive: Bestanden gemaakt in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren of Sites, en bestanden in 'Gedeeld met mij'. Deze bestanden nemen alleen ruimte in beslag in de Google Drive-versie van de bestandseigenaar.
  • Google Foto's: Foto's en video's die zijn opgeslagen in hoge kwaliteit.
Opslagverschillen in Google Drive

Items in Google Drive voor je computer nemen een andere hoeveelheid ruimte in beslag dan dezelfde items op drive.google.com.

• Items in je prullenbak nemen ruimte in beslag in Google Drive, maar worden niet met je computer gesynchroniseerd.
  • Gedeelde items nemen ruimte in op je computer, maar niet in Google Drive.
  • Items die zich in meerdere mappen bevinden, worden gesynchroniseerd met alle mappen op je computer en nemen meer ruimte in beslag.
  • Als je slechts enkele mappen met je computer synchroniseert, is de opslag op je computer minder dan wat wordt weergegeven in Google Drive.
  • Je computer kan een iets andere bestandsgrootte weergeven dan drive.google.com vanwege Mac- of pc-vereisten.
Als je geen ruimte meer overhebt

Al je huidige bestanden blijven behouden, maar je kunt geen nieuwe bestanden meer toevoegen. Voorbeeld:

• Google Drive: Je kunt niet meer synchroniseren en geen nieuwe bestanden meer uploaden. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt. Je kunt nog wel Google-documenten maken, omdat deze geen opslagruimte innemen.
  • Google Foto's: Als je foto's in de oorspronkelijke kwaliteit opslaat en geen opslagruimte meer hebt, kun je meer opslagruimte kopen, back-ups in hoge kwaliteit (lagere resolutie) maken of de back-upfunctie uitschakelen.
  • Gmail: Je kunt geen berichten verzenden of ontvangen.

Meer opslagruimte verkrijgen

Als je meer opslagruimte wilt, kun je grote items verwijderen of meer opslagruimte kopen.

Ruimte vrijmaken

Maak ruimte vrij in Google Drive, Gmail en Google Foto's om ruimte te maken voor nieuwe items.

Bestanden verwijderen op grootte in Google Drive
  1. Gebruik een computer om je bestanden te bekijken in een lijst van groot naar klein.
  2. Verplaats bestanden die je niet meer nodig hebt naar de prullenbak en verwijder ze vervolgens definitief.

Tip: Verwijderde items worden binnen 24 uur weergegeven als beschikbare ruimte in je Google Drive-account.

Gmail

Grote e-mails definitief verwijderen

1. Typ has:attachment larger:10M. in het zoekvak.
  2. Klik op Zoeken Zoeken
    Opmerking: Vervang 10 door een groter getal als je grotere bestanden wilt verwijderen.
  3. Selecteer de e-mails die je niet nodig hebt en klik vervolgens op Verwijderen Verwijderen.
  4. Klik aan de linkerkant van de pagina op Meer en dan Prullenbak.
  5. Klik bovenaan op Prullenbak nu leegmaken.

E-mails in de map Spam definitief verwijderen

1. Klik aan de linkerkant op Spam. Als Spam niet wordt weergegeven, klik je op Meer.
  2. Klik boven de lijst met berichten op Alle spamberichten nu verwijderen. Of selecteer specifieke e-mails en klik vervolgens op Definitief verwijderen.
Google Foto's

Foto's en video's opslaan als 'Hoge kwaliteit'

Wijzig je foto's en video's van 'oorspronkelijke kwaliteit' in 'hoge kwaliteit'. Items in hoge kwaliteit nemen geen opslagruimte in.

1. Ga op een computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik op Opslagruimte vrijmaken. Dit heeft geen effect op de kwaliteit van je toekomstige uploads.

Foto's en video's naar de prullenbak verplaatsen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een item dat je naar de prullenbak wilt verplaatsen.
  3. Klik linksboven op Selecteren Selecteren.
  4. Klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen en dan Weggooien.

Meer ruimte kopen

Meer informatie over hoe je meer Google-opslagruimte kunt kopen