Skärmläsare som fungerar med Google Drive

Google Drive fungerar med skärmläsare så att du kan spara, redigera och dela dina filer.

Google Drive på webben

Här finns information om vilka skärmläsare som stöds:

• ChromeVox: Du behöver inte göra några ytterligare inställningar för att använda Drive med ChromeVox på Chrome OS.
  • NVDA: Mozilla Firefox är den rekommenderade webbläsaren. För bästa resultat bör NVDA ställas in på i fokusläget.
  • JAWS: Mozilla Firefox är den rekommenderade webbläsaren, tillsammans med den senaste versionen av JAWS. För bästa resultat bör JAWS ställas in på formulärläge eller så bör den virtuella markören inaktiveras.
  • VoiceOver: Google Chrome är den rekommenderade webbläsaren. Om du använder Safari i stället för Chrome aktiverar du Tryck på tabb för att markera alla objekt på en webbsida i de avancerade inställningarna. För bästa resultat bör VoiceOvers snabbnavigeringsfunktionen vara avstängd.

Titta på en video

Kom igång med Google Drive (19,5 minuter)

I det här videoklippet får du lära dig hur du kommer igång med Google Drive, med hjälp av NVDA med Firefox.

Synkronisera automatiskt filer

Du kan automatiskt synkronisera Google Drive-filer på datorn med Google Drive-filer på webben.

När du har installerat Säkerhetskopiering och synkronisering navigerar du till mappen Google Drive på din dator med de vanliga kommandona för skärmläsaren. Skriv till exempel den första bokstaven i ett fil- eller mappnamn om du vill hoppa till filen eller mappen, eller klipp och klistra in filer mellan mappar.

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Om du Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Formulär är nytt för dig läser du om hur du använder Dokumentredigerare med en skärmläsare.