Använda Google Drive-appar

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Ladda ned appar från Google Workspace Marketplace om du vill redigera bilder och video, faxa och underteckna dokument, skapa flödesdiagram med mera på Google Drive.

Läs om hur du lägger till appar från Google Workspace Marketplace.

När du har lagt till Google Drive-appar från Google Workspace Marketplace kan du använda dem med Google Drive på webben. Appar är kompatibla med alla webbläsare som stöds.

Använda och hantera appar

Skapa filer
  1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Ny till vänster.
  3. Välj en app.
  4. När du har sparat filen kan du hitta den på Min enhet.

Obs! Alla Google Drive-appar kan inte skapa filer på Drive.

Öppna filer
  1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Högerklicka på en fil.
  3. Placera muspekaren över Öppna med.
  4. Välj en app.

Du kan göra en app till standard för att öppna vissa typer av filer.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt av Inställningar.
  3. Klicka på Hantera appar.
  4. Hitta den app du vill använda.
  5. Markera rutan bredvid appen till vänster om Använd som standard.
Spara filer

Dina filer i Google Drive-appen sparas automatiskt när du gör följande:

• Redigerar en fil.
  • Väljer Exportera till Google Drive.
  • Väljer Spara en kopia.
  • Väljer Skicka till Drive.

Hjälp med Google Drive-appar

Få hjälp med Google Drive-appar

Många Google Drive-appar görs av företag som har egna användarvillkor och sekretesspolicyer. Så här kontaktar du företaget som gjort en app:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt av Inställningar.
  3. Klicka på Hantera appar.
  4. Klicka på Alternativ bredvid appen.
  5. Klicka på Visa produktsidan. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Google Workspace Marketplace.
Ta bort Google Drive-appar

När du öppnar filer med Google Drive-appar kan vissa appar be om behörighet att visa vissa eller alla filer på Google Drive.

Du kan återkalla tillstånd när som helst.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt av Inställningar.
  3. Klicka på Hantera appar.
  4. Klicka på Alternativ bredvid appen.
  5. Klicka på Koppla bort från Drive.