Google Drive-apps gebruiken

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt apps downloaden uit de Google Workspace Marketplace en in Google Drive gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan apps om afbeeldingen en video's te bewerken, documenten te faxen en te ondertekenen of stroomdiagrammen te maken.

Meer informatie over hoe je apps kunt toevoegen via de Google Workspace Marketplace.

Nadat je Google Drive-apps hebt toegevoegd uit de Google Workspace Marketplace, kun je ze gebruiken met Google Drive op het web. De apps werken met alle ondersteunde browsers.

Apps gebruiken en beheren

Bestanden maken
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Nieuw.
  3. Kies een app.
  4. Nadat je het bestand hebt opgeslagen, kun je het vinden in Mijn Drive.

Opmerking: Niet alle Google Drive-apps kunnen bestanden maken in Drive.

Bestanden openen
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestand.
  3. Plaats de cursor op Openen met.
  4. Selecteer een app.

Je kunt een app als standaardapp instellen voor het openen van bepaalde typen bestanden.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik op Apps beheren.
  4. Zoek de app die je wilt gebruiken.
  5. Vink het vakje naast de app aan (links van 'Standaard gebruiken').
Bestanden opslaan

De bestanden die je maakt in een Google Drive-app worden automatisch opgeslagen nadat je een van de volgende bewerkingen uitvoert:

• Je bewerkt een bestand.
  • Je kiest 'Exporteren naar Google Drive'.
  • Je kiest 'Een kopie opslaan'.
  • Je kiest 'Verzenden naar Drive'.

Hulp bij Google Drive-apps

Hulp vragen voor Google Drive-apps

Op veel Google Drive-apps zijn de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van de maker van de app van toepassing. Volg deze stappen om contact op te nemen met het bedrijf dat de app heeft gemaakt:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik op Apps beheren.
  4. Klik naast de app op Opties.
  5. Klik op Productpagina weergeven. Je vindt de contactgegevens op de pagina in de Google Workspace Marketplace.
Google Drive-apps verwijderen

Wanneer je bestanden met Google Drive-apps opent, kunnen deze apps toestemming vragen om sommige of alle bestanden in je Google Drive te bekijken.

Je kunt de toestemming op elk gewenst moment weer intrekken.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik op Apps beheren.
  4. Klik naast de app op Opties.
  5. Klik op Loskoppelen van Drive.