Google Drive ‑sovellusten käyttäminen

Haluatko hyödyntää Google Drivea paremmin töissä tai koulussa? Rekisteröidy maksuttomaan Google Workspace ‑kokeiluun

Kun lataat sovelluksia G Suite Marketplacesta, voit muun muassa muokata kuvia ja videoita, faksata ja allekirjoittaa dokumentteja sekä luoda vuokaavioita Google Drivessa.

Katso, miten voit lisätä sovelluksia Google Workspace Marketplacesta

Kun olet lisännyt Google Drive ‑sovelluksia Google Workspace Marketplacesta, voit käyttää niitä Google Driven verkkoversiossa. Sovellukset ovat yhteensopivia kaikkien tuettujen selainten kanssa.

Sovellusten käyttäminen ja hallinnoiminen

Tiedostojen luominen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Uusi.
  3. Valitse sovellus.
  4. Tallennettuasi tiedoston löydät sen kohdasta "Oma Drive".

Huom. Kaikilla Google Drive ‑sovelluksilla ei voi luoda tiedostoja Drivessa.

Tiedostojen avaaminen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa tiedostoa kakkospainikkeella.
  3. Vie hiiren osoitin Avaa sovelluksessa ‑kohdan päälle.
  4. Valitse sovellus.

Voit määrittää sovelluksen avaamaan oletusarvoisesti tiettyjä tiedostotyyppejä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia.
  4. Etsi käytettävä sovellus.
  5. Valitse sovelluksen vieressä, kohdan "Käytä oletuksena" vasemmalla puolella oleva valintaruutu.
Tiedostojen tallentaminen

Google Drive ‑sovelluksesi tiedostot tallennetaan automaattisesti, jos

• muokkaat tiedostoa
  • valitset Vie Google Driveen
  • valitset Tallenna kopio
  • Valitset Lähetä Driveen.

Google Drive ‑sovellusten tuki

Tuen saaminen Google Drive ‑sovelluksille

Monien Google Drive ‑sovellusten tekijöinä ovat yritykset, joilla on omat käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt. Voit ottaa yhteyttä sovelluksen tekijään seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia.
  4. Valitse sovelluksen kohdalta Valinnat.
  5. Klikkaa Näytä tuotesivu. Löydät yhteystiedot Google Workspace Marketplace ‑sivulta.
Google Drive ‑sovellusten poistaminen

Kun avaat tiedostoja Google Drive ‑sovelluksilla, jotkin sovellukset voivat pyytää oikeutta tarkastella joitakin tai kaikkia tiedostoja Google Drivessa.

Voit peruuttaa käyttöoikeuden milloin tahansa.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia.
  4. Valitse sovelluksen kohdalta Valinnat.
  5. Valitse Poista Drivesta.