Åtgärda vanliga problem på Google Drive

Om det blir problem med att öppna en fil på Google Drive kan du försöka lösa problemet enligt anvisningarna nedan.

1. Vänta och försök att öppna filerna igen senare

• Vänta en liten stund: Om du ser meddelandet Tillfälligt fel (502) när du försöker ladda filer på Drive betyder det att dina dokument inte är tillgängliga för tillfället. Det här problemet är vanligtvis tillfälligt, så vänta lite innan du försöker öppna dem igen.
  • Kolla statusöversikten för G Suite: Om det finns ett känt problem med Drive eller Googles servrar visas en röd prick bredvid produkten i statusöversikten för G Suite. Klicka på pricken om du vill se information om vad som är fel.

2. Testa grundläggande felsökning

Steg 1: Kontrollera internetanslutningen

Om du ser felmeddelandet Försöker ansluta eller om det tar väldigt lång tid att ladda dina dokument på Drive för webben, kontrollerar du internetanslutningen. En svag anslutning ligger bakom många anslutningsfel.
Testa att ansluta till ett annat nätverk för att se om dina filer laddas korrekt.
Du kan använda offlineläget när anslutningen är svag eller saknas. Läs mer om offlineläge och hur du konfigurerar det.

Steg 2: Kontrollera din webbläsarversion

1. Kontrollera systemkraven och de webbläsare som stöds så att du vet att du använder en webbläsare och ett operativsystem som stöds.

Drive kan användas med de senaste versionerna av alla större webbläsare.

2. Kontrollera att cookies och JavaScript® har aktiverats i webbläsaren.
  3. Vi rekommenderar att du använder Chrome for Drive. Du kan testa att öppna Drive i en annan webbläsare som Mozilla® Firefox®, Microsoft® Internet Explorer® eller Apple® Safari®.

Steg 3: Rensa cacheminnet

Rensa cacheminnet och ta bort cookies. Testa sedan att läsa in filerna på Drive igen.

Steg 4: Minska storleken på filen

Du kan placera stora filer på Drive, men om du överskrider storleksbegränsningarna laddas de kanske inte korrekt. Om filen är för stor eller nära gränsen, ska du dela upp informationen i fler än en fil.

Steg 5: Aktivera och inaktivera offlineåtkomst

Om din nuvarande internetanslutning är dålig konfigurerar du offlineåtkomst. Med offlineåtkomst kan du visa och redigera dina dokument även utan internet. När du har tillgång till internet igen synkroniserar dina dokument de senaste ändringarna.

Om du har aktiverat offlineåtkomst och fortfarande har problem med att öppna filer, testar du att stänga av och slå på den för att lösa problemet. Öppna Inställningar och aktivera eller inaktivera Synkronisera för offlineredigering bredvid Offline genom att markera eller avmarkera kryssrutan.

3. Testa mer avancerad felsökning

Steg 6: Kontrollera ditt virusprogram

Virusprogram och annonsblockerare i ditt lokala system kan ibland störa Drive-filer som Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Se till att den här programvaran inte blockerar G Suite.

Steg 7: Kontrollera dina brandväggs- och proxyinställningar (avancerat)

Anpassade brandväggs- och proxyinställningar kan ibland blockera åtkomsten till Drive. Kontrollera att dina brandväggs- och proxyinställningar är konfigurerade för att tillåta en anslutning till Drive.

De här stegen löste inte mitt problem

Åtgärda andra problem på Google Drive