Google Driven yleisten ongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on ongelmia Google Drive ‑tiedoston käytössä, katso tästä ohjeet ongelman ratkaisemiseksi.

1. Yritä avata tiedostot uudelleen jonkin ajan kuluttua

• Odota hetki: Jos näet Tilapäinen virhe (502) ‑viestin, kun yrität avata tiedostoja Drivessa, dokumentteja ei voi käyttää tilapäisesti. Ongelma on yleensä tilapäinen, joten odota hetki ja yritä sitten avata ne uudelleen.
  • Tarkista Google Workspacen tilan hallintapaneelista, onko Driven tai Googlen palvelimilla tunnettu katkos. Jos on, se ilmaistaan Google Workspacen tilan hallintapanellissa punaisella pisteellä tuotteen vieressä. Saat lisätietoja ongelmasta klikkaamalla pistettä.

2. Kokeile perustason vianetsintää

Vaihe 1: Tarkista internetyhteys
Jos näet virheilmoituksen "Yritetään muodostaa yhteyttä" tai dokumentit latautuvat hitaasti Driven selainversiossa, tarkista internetyhteys. Monet yhteysvirheet johtuvat hitaasta yhteydestä.
Muodosta yhteys toiseen verkkoon ja katso, latautuvatko tiedostot nyt kunnolla.
Jos verkkoyhteys on heikko tai yhteyttä ei ole lainkaan, voit käyttää offline-tilaa. Lue lisää offline-tilasta ja sen käyttöönotosta.
Vaihe 2: Tarkista selaimen versio
  1. Tarkista järjestelmävaatimukset ja tuetut selaimet, jotta käytät varmasti tuettua selainta ja käyttöjärjestelmää.

Drivea voi käyttää kaikkien yleisimpien selainten kahdella uusimmalla versiolla.

2. Varmista, että evästeet ja JavaScript® ovat päällä selaimessa.
  3. Suosittelemme käyttämään Drivea Chromella. Voit kuitenkin käyttää jotain muutakin selainta, kuten Mozilla® Firefoxia®, Microsoft® Internet Exploreria® tai Apple® Safaria®.
Vaihe 4: Pienennä tiedoston kokoa
Driveen voi ladata suuria tiedostoja, mutta ne eivät välttämättä lataudu oikein, jos ne ylittävät kokorajoitukset. Jos tiedosto on liian suuri tai lähellä rajaa, jaa sen sisältö useampiin tiedostoihin.
Vaihe 5: Laita offline-käyttö päälle ja pois päältä
Jos internetyhteys on heikkolaatuinen, laita tiedostojen offline-käyttö päälle. Tämän jälkeen voit katsoa tiedostoja ja tehdä muokkauksia ilman internetyhteyttä. Kun yhteys palaa, viimeisimmät muutokset synkronoituvat tiedostoihin.

Jos offline-käyttö on jo päällä etkä edelleenkään pysty avaamaan tiedostoja, laita offline-käyttö pois päältä ja takaisin päälle. Avaa Asetukset ja mene kohtaan Offline-tila. Laita sitten offline-muokkausten synkronoinnin valitsin päälle tai pois päältä.

3. Kokeile edistynyttä vianetsintää

Vaihe 6: Tarkista virustorjuntaohjelmisto
Paikallisen järjestelmän virustentorjunta ja mainostenesto saattaa häiritä Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostojen sekä muiden Drive-tiedostojen käyttöä. Varmista, että Google Workspace saa toimia normaalisti.
Vaihe 7: Tarkista palomuurin ja välityspalvelimen asetukset (edistynyt)
Muokatut palomuurin tai välityspalvelimen asetukset voivat joskus estää pääsyn Driveen. Tarkista, että palomuurin ja välityspalvelimen asetuksissa pääsy Driveen on sallittu.
Vaihe 8: Firefoxin tehostetun seurannan suojauksen tarkistaminen
Firefoxin selainten tehostettu seurannan suojaus voi saada tiedostot näkymään väärin. Korjaa ongelma laittamalla tehostettu seurannan suojaus pois päältä.
  1. Seuraa kohdassa "Kun sivusto vaikuttaa virheelliseltä" olevia ohjeita.
  2. Kun sivusto toimii taas, tee ilmoitus sivustosta.

Ongelma ei ratkennut näillä keinoilla

Ratkaisuja muihin Google Drive ‑ongelmiin