Söka efter och hitta en fil på Google Drive

Om du inte hittar filer på Google Drive kan du använda sökbrickor eller konventionell sökning för att hitta filer. Du kan även sortera och filtrera sökresultat.

Om du tror att någon har fått tillgång till din Google Drive utan din tillåtelse bör du agera för att öka säkerheten för ditt konto.

Om någon annan har skapat filen kan han eller hon ta bort, byta namn på och återställa den. Kontakta personen som skapade filen och be honom/henne att återställa den eller dela den med dig igen.

Använda sökbrickor

Du kan begränsa listan med filer i Drive genom att använda sökbrickor. Du kan söka och filtrera efter:

• Typ
  • Personer
  • Ändrades

Dessa brickor visas under sökfältet och söker i alla filer, mappar och undermappar i vyn, som Min enhet, Senaste eller Papperskorgen.

• Ta bort en sökbricka: Klicka på till höger om brickan.
  • Ta bort alla sökbrickor: Klicka på Rensa filter i slutet av brickorna.

Söka efter dina filer

Så här söker du efter dina filer:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Högst upp skriver du ett ord eller en fras i sökrutan.
  3. På tangentbordet trycker du på Retur.

Använda sökfältet med sökoperatorer i Google Drive.

Sökkategorier i Drive

I Drive kan du söka efter:

• Filnamn
  • Filinnehåll
  • Filtyp
  • Annan metadata som:
    • Beskrivningsfält
    • Delade etiketter
    • Filens plats
    • Ägare
    • Skapare
    • Datum för senaste ändring
    • Godkännanden
    • Uppföljningar
    • Objekt eller ord som visas i bilder, PDF-filer eller andra filer som lagras på Drive

Filtrera dina Drive-resultat

Om du vill hitta filer lättare på Drive kan du begränsa sökresultaten genom att filtrera dem.

Filtrera med brickor:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Högst upp skriver du ett ord eller en fras i sökrutan.
  3. Tryck på Retur.
  4. Begränsa sökningen med filterbrickorna nedanför sökrutan för att filtrera efter dessa kriterier:
    • Plats: Söker i en specifik mapp, till exempel Min enhet, Papperskorgen eller Stjärnmärkt.
    • Typ: Filtyper som dokument, bilder eller PDF-filer.
    • Personer: Söker efter personer som är kopplade till filen (alla, ägs av eller delas av.)
    • Ändrades: Datumet då en fil senast ändrades.
    • Endast titel: Söker enbart efter titeln eller namnet på en fil.
    • Etiketter: Söker efter etiketter som har tillämpats på filen.
    • Att göra: Objekt som kan behöva granskning, som godkännanden, uppföljningar och ägarbyten.
  5. Ta bort en sökbricka: Klicka på till höger om brickan.
  6. Ta bort alla sökbrickor: Klicka på Rensa filter i slutet av brickorna.

Filtrera med sökalternativ:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Högst upp skriver du ett ord eller en fras i sökrutan.
  3. Tryck på Retur.
  4. Begränsa sökningen genom att klicka på Sökalternativ .
  5. Fyll i något av följande avsnitt:
    • Typ: Filtyper som dokument, bilder eller PDF-filer.
    • Ägare: Söker efter en ägare eller skapare av en fil.
    • Innehåller orden: Söker efter ord och fraser i dokument.
    • Objektets namn: Söker enbart efter titeln eller namnet på en fil.
    • Plats: Söker efter en specifik mapp, till exempel Papperskorgen, Stjärnmärkt eller Krypterad.
    • Ändringsdatum: Datumet då en fil senast ändrades.
    • Etiketter: Söker efter etiketter som har tillämpats på filen.
    • Godkännanden: En status som anger om en fil väntar på ditt godkännande eller på en annan persons godkännande.
    • Delas med: Vem du har delat filen med.
    • Följ upp: En status som anger om en fil har åtgärder som tilldelats dig eller om det finns förslag i filer som du äger.
  6. Klicka på Sök längst ned.
Tips! Klicka på Fler sorteringsalternativ Mer om du vill sortera efter relevans efter att du har klickat på Sök.

Använd avancerad sökning

Tips! Alla exempel fungerar inte på alla enheter.

Avancerad söktyp

Definition

Exempel

Citat

Hitta dokument som innehåller ett exakt ord eller en exakt fras.

Exempel:

"matcha denna fras exakt"

Minustecken

Hitta dokument som saknar ett visst ord. Om du vill hitta ”salsa” men inte ”dans”.

Exempel:

salsa -dansa

ägare

Hitta dokument som ägs av en viss person.

Exempel:

owner: bob@gmail.com

pendingowner

Hitta filer som du är väntande ägare till.

Obs! Du kan bara söka efter filer som du är väntande ägare till.

Exempel:

pendingowner:me

creator

Hitta dokument på delade enheter som har skapats av en viss person.

Exempel:

creator:jane@yourdomain.com

till

Hitta dokument som du har delat med en viss person eller grupp eller dokument som delas med dig.

Exempel:

• to:me
  • to:bob@gmail.com
  • to:bobsgroup@googlegroups.com

från

Hitta dokument som en viss person har delat med dig eller som du har delat

Exempel:

• from:me
  • from:bob@gmail.com

app

Sök efter appnamn. Detta gäller även appar som är kopplade till ditt Google Drive-konto

Exempel:

• app:”Google Apps Script”
  • app:"Google Jamboard"
  • app:"Google Meet"

sharedwith

Hitta dokument som ett visst Workspace-konto eller en viss Workspace-grupp har åtkomst till. Uteslut filer som kontot äger.

Exempel:

• sharedwith:me
  • sharedwith:bob@gmail.com

• sharedwith:external

• External inkluderar grupper där en eller flera medlemmar inte ingår i Google Workspace-organisationen.

• sharedwith:public

is:starred

Hitta objekt som du har stjärnmärkt.

is:starred

is:trashed

Hitta objekt som har flyttats till papperskorgen.

is:trashed

typ

Sök efter dokumenttyp:

• Mapp

• Dokument

• Kalkylark

• Presentation

• PDF

• Image

• Video

• Teckning

• Formulär

• Sites

• Skript

• Bord

• E-postlayout

• Jam-fil

Exempel:

• type:document
  • type:forms
  • type:spreadsheet
  • type:email-layout

before och after

Hitta objekt som har ändrats före eller efter ett visst datum. Formatera datumet som ÅÅÅÅ-MM-DD.

Exempel:

• before:2021-05-02
  • after:2021-05-01

createdbefore och createdafter

Hitta objekt som har skapats före eller efter ett visst datum. Formatera datumet som ÅÅÅÅ-MM-DD.

Exempel:

• createdbefore:2022-05-02

• createdafter:2022-05-01

titel

Sök efter objekt per titel.

Exempel:

title:Konferens 2021

followup

Hitta filer med har åtgärder eller förslag som har tilldelats dig.

Exempel:

• followup:any
  • followup:suggestions
  • followup:actionitems

unorganized

Hitta en fil som du har skapat i någon annans mapp om personen tar bort den mappen. Filen raderas inte. Den flyttas automatiskt till Min enhet.

Viktigt! Det är bara du som kan radera filer du äger.

Exempel:

is:unorganized owner:me

Hitta filer efter storlek

Så här hittar du filer efter storlek:

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Lagring till vänster.
  3. Om du vill sortera efter filstorlek klickar du på Lagringsutrymme som används till höger.
  4. Om du vill vända sorteringsordningen klickar du på Lagringsutrymme som används till höger.