Hitta filer på Google Drive

Du kan hitta filer med föreslagna filer, sökbrickor eller konventionell sökning. Du kan även sortera och filtrera sökresultat.

Öppna föreslagna filer

1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Appen visar nya och relevanta filer på Min enhet och Delade enheter.

Använda sökbrickor

Du kan använda sökbrickor innan du anger en term i sökfältet för att begränsa listan med filer på Drive. Så här använder du sökbrickor:

1. Öppna Google Drive-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Sök på enhet högst upp.
  3. Tryck för att välja en sökbricka. Du kan välja:
    • Typ
    • Mappar
    • Ändrades: I dag, i går, senaste sju dagarna.
  4. När du har tryckt på brickan kan du begränsa resultaten ytterligare: Skriv i sökfältet.
  5. Tryck på Sök.

Dessa brickor visas under sökfältet. De söker i alla filer, mappar och undermappar. Om du vill ta bort en sökbricka kan du trycka på till höger om brickan.

När du gör en sökning visas förslag på relevanta brickor som kan minska behovet av att skriva lång text.

Söka efter dina filer

1. Öppna Google Drive-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Skriv ett ord eller en fras i sökrutan högst upp.

Söktips

• Google Drive söker i titlarna och innehållet i alla filer som du har behörighet att se.
  • Tryck på Sök Sök för att se alla resultat.
  • Om du vill spara Drive-sökningar aktiverar du Webb- och appaktivitet.
  • Om du vill söka i en mapp öppnar du mappen, skriver in sökningen och klickar på förslaget som visas.
  • Om du söker från en mappplats läggs filtret automatiskt till högst upp.
  • Du får filterförslag medan du skriver.
Sökkategorier i Drive

I Drive kan du söka efter:

• Filnamn
  • Filinnehåll
  • Typ
  • Annan metadata, som:
    • Beskrivningsfält
    • Delade etiketter
    • Filens plats
    • Ägare
    • Skapare
    • Ändringsdatum
    • Godkännanden
    • Uppföljningar
  • Objekt eller ord som visas i bilder, PDF-filer eller andra filer som lagras på Drive

Söka efter dina filer i Dokument, Kalkylark eller Presentationer

1. På din iPhone eller iPad öppnar du Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Tryck på Sök Sök högst upp.
  3. Skriv in ett ord eller en fras i sökrutan.
  4. På tangentbordet trycker du på Klar.