Hitta filer på Google Drive

Du kan hitta filer med föreslagna filer, sökbrickor eller konventionell sökning. Du kan även sortera och filtrera sökresultat.

Öppna föreslagna filer

1. Öppna Google Drive-appen på en Android-enhet.
  2. I vyn Förslag visas de senaste och relevanta filerna på Min enhet och Delade enheter.

Använda sökbrickor

Du kan begränsa listan med filer i Drive genom att använda sökbrickor:

1. Öppna Google Drive-appen på en Android-enhet.
  2. Tryck på Sök på enhet högst upp.
  3. Tryck för att välja en sökbricka. Du kan välja:
    • Typ
    • Mappar
    • Ändrades: I dag, i går, senaste sju dagarna
  4. När du har tryckt på brickan kan du begränsa resultaten ytterligare: Skriv i sökfältet.
  5. Tryck på Sök.

Dessa brickor visas under sökfältet. De söker i alla filer, mappar och undermappar. Om du vill ta bort en sökbricka kan du trycka på till höger om brickan.

När du gör en sökning visas förslag på relevanta brickor som kan minska behovet av att skriva lång text.

Söka efter dina filer

1. Öppna Google Drive-appen på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Sök på enhet högst upp.
  3. Skriv in ett ord eller en fras i sökrutan.
  4. På tangentbordet trycker du på Sök Sök.

Söktips

• Google Drive söker i titlarna och innehållet i alla filer som du har behörighet att få åtkomst till.
  • Om du vill se alla resultat trycker du på Sök Sök på tangentbordet.
  • Om du vill spara Drive-sökningar aktiverar du Webb- och appaktivitet.
  • Om du söker från en mappplats läggs filtret automatiskt till högst upp.
  • Du får filterförslag medan du skriver.
Sökkategorier i Drive

I Drive kan du söka efter:

• Filnamn
  • Filinnehåll
  • Typ
  • Annan metadata, som:
    • Beskrivningsfält
    • Delade etiketter
    • Filens plats
    • Ägare
    • Skapare
    • Ändringsdatum
    • Godkännanden
    • Uppföljningar
  • Objekt eller ord som visas i bilder, PDF-filer eller andra filer som lagras på Drive

Fler sökalternativ

Söka på Drive med flödet

Om du har Drive-appen på din Android-enhet kan du söka efter filer på Drive från ditt flöde.

1. Öppna flödet.
  2. Skriv eller säg orden ”Sök på Drive” följt av frasen du vill söka efter på Drive.
    • Skriv in din sökning genom att trycka på sökrutan högst upp.
    • Säg din sökning genom att trycka på mikrofonen i sökrutan.
  3. Tryck på Klar Klar.
  4. Drive-appen öppnas och söker efter frasen du begärt.

Återgå till din enhet på Drive när du har sökt genom att trycka på Tillbaka Tillbaka.