Søk etter og finn filer i Google Disk

Hvis du ikke finner filer i Google Disk, kan du bruke søkebrikker eller søke som normalt for å prøve å finne dem. Du kan også sortere og filtrere søkeresultatene.

Hvis du mener at noen har fått tilgang til Google Disk-kontoen din uten tillatelse fra deg, anbefaler vi at du tar grep for å gjøre kontoen din sikrere.

Hvis noen andre har opprettet filen, kan de slette den, gi den nytt navn og gjenopprette den. Kontakt personen som opprettet filen, og be vedkommende om å gjenopprette den eller dele den med deg igjen.

Bruk søkebrikker

Du kan bruke søkebrikker for å avgrense listen over filer i Disk. Du kan søke og filtrere med disse brikkene:

• Type
  • Folk
  • Endret

Brikkene vises nedenfor søkefeltet og søker i alle filer, mapper og undermapper i den aktuelle visningen, for eksempel Min disk, Nylige eller Papirkurv.

• Slik fjerner du en søkebrikke: Klikk på til høyre for brikken.
  • Slik fjerner du alle søkebrikkene: Klikk på Fjern filtre etter den siste brikken.

Søk etter filene dine

Slik søker du etter filer:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Enter på tastaturet.

Slik bruker du søkefeltet med søkeoperatorer i Google Disk.

Søkekategorier i Disk

I Disk kan du søke etter

• filtittel
  • filinnhold
  • filtype
  • andre metadata, for eksempel
    • beskrivelsesfelt
    • delte etiketter
    • filplassering
    • eier
    • opphavsperson
    • dato for forrige endring
    • godkjenninger
    • oppfølginger
    • elementer eller ord i bilder, PDF-filer eller andre filer du har lagret i Disk

Filtrer søkeresultatene i Disk

Du kan gjøre det enklere å finne filer i Disk ved å filtrere ut noen av søkeresultatene.

Filtrer ved hjelp av brikker:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Enter.
  4. Du kan avgrense søket ved å bruke filterbrikkene under søkefeltet til å filtrere etter disse kriteriene:
    • Plassering: søker i en bestemt mappe, for eksempel «Min disk», «Papirkurv» eller «Stjernemerket».
    • Type:: filtyper som dokumenter, bilder eller PDF-filer.
    • Folk: søker etter folk som er tilknyttet filen (alle, eid av eller delt av).
    • Endret: datoen filen sist ble redigert.
    • Bare tittel: søker bare etter tittelen eller navnet på filen.
    • Etiketter: søker etter etiketter som er brukt på filen.
    • Gjøremål: elementer som kan kreve oppmerksomhet, inkludert godkjenninger, oppfølginger og overføring av eierskap.
  5. Slik fjerner du en søkebrikke: Klikk på til høyre for brikken.
  6. Slik fjerner du alle søkebrikkene: Klikk på Fjern filtre etter den siste brikken.

Filtrer ved hjelp av søkealternativer:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Enter.
  4. Klikk på Søkealternativer for å avgrense søket.
  5. Fyll ut noen av de følgende delene:
    • Type: filtyper som dokumenter, bilder eller PDF-filer.
    • Eier: søker etter personen som eier eller har opprettet en fil.
    • Inneholder ordene: søker etter ord og uttrykk som finnes i dokumentet.
    • Navn på elementet: søker bare etter tittelen eller navnet på en fil.
    • Plassering: søker i en bestemt mappe, for eksempel «Papirkurv», «Stjernemerket» eller «Kryptert».
    • Endringsdato: datoen filen sist ble redigert.
    • Etiketter: søker etter etiketter som er brukt på filen.
    • Godkjenninger: en status som indikerer om en fil venter på godkjenning fra deg eller andre.
    • Delt med: hvem du har delt filen med.
    • Følg opp: en status som indikerer om en fil har gjøremål som er tilordnet deg, eller om det finnes forslag i filer du eier.
  6. Klikk på Søk nederst.
Tips: For å sortere etter relevans etter at du har klikket på «Søk», klikk på Flere sorteringsalternativer Mer.

Bruk avansert søk

Tips: Ikke alle eksempler fungerer på alle enheter.

Typen avansert søk

Definisjon

Eksempel

Sitater

Finn dokumenter som inneholder et eksakt ord eller uttrykk.

Eksempel:

«match this phrase exactly»

Minustegn

Finn dokumenter som ikke inneholder et bestemt ord. For eksempel hvis du vil finne «salsa», men ikke «dans».

Eksempel:

salsa -dans

owner

Finn dokumenter som eies av en bestemt person.

Eksempel:

owner:bob@gmail.com

pendingowner

Finn filer du er ventende eier av.

Viktig: Du kan bare søke etter filer er ventende eier av.

Eksempel:

pendingowner:me

creator

Finn dokumenter som er opprettet av en bestemt person, i delte disker.

Eksempel:

creator:jane@yourdomain.com

til

Finn dokumenter du har delt med en bestemt person eller gruppe, eller dokumenter som er delt med deg.

Eksempler:

• to:me
  • to:bob@gmail.com
  • to:bobsgroup@googlegroups.com

from

Finn dokumenter som en bestemt person har delt med deg eller du har delt

Eksempler:

• from:me
  • from:bob@gmail.com

app

Søk etter appnavn. Dette inkluderer alle apper som er koblet til Google Disk-kontoen din

Eksempler:

• app:"Google Apps Script"
  • app:"Google Jamboard"
  • app:"Google Meet"

sharedwith

Finn dokumenter som en bestemt Workspace-konto eller -gruppe har tilgang til. Utelat filer som eies av kontoen.

Eksempler:

• sharedwith:me
  • sharedwith:bob@gmail.com

• sharedwith:external

• «External» (ekstern) inkluderer grupper der ett eller flere medlemmer ikke er tilknyttet Google Workspace-organisasjonen din

• sharedwith:public

is:starred

Finn elementer du har stjernemerket.

is:starred

is:trashed

Finn elementer som er flyttet til papirkurven.

is:trashed

type

Søk etter dokumenttype:

• Mappe

• Dokument

• Regneark

• Presentasjon

• PDF-filer

• Bilde

• Video

• Tegning

• Skjema

• Nettsted

• Skript

• Bord

• E-postmal

• Jam-fil

Eksempler:

• type:document
  • type:forms
  • type:spreadsheet
  • type:email-layout

before/after

Finn elementer som er endret før eller etter en bestemt dato. Formater datoen som ÅÅÅÅ-MM-DD.

Eksempler:

• before:2021-05-02
  • after:2021-05-01

createdbefore/createdafter

Finn elementer som er opprettet før eller etter en bestemt dato. Formater datoen som ÅÅÅÅ-MM-DD.

Eksempler:

• createdbefore:2022-05-02

• createdafter:2022-05-01

tittel

Søk etter elementer basert på tittel

Eksempel:

title:Konferanse 2021

followup:

Finn filer med gjøremål eller forslag som er tilordnet deg.

Eksempler:

• followup:any
  • followup:suggestions
  • followup:actionitems

unorganized

Finn en fil du har opprettet, i en annen persons mappe, hvis vedkommende sletter mappen. Filen din blir ikke slettet. Den blir automatisk flyttet til Min disk-området ditt.

Viktig: Bare du kan slette filer du eier.

Eksempel:

is:unorganized owner:me

Finn filer etter størrelse

Slik finner du filer etter størrelse:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Lagring til venstre.
  3. Slik sorterer du etter filstørrelse: Klikk på Brukt lagringsplass til høyre.
  4. Slik bytter du til omvendt sorteringsrekkefølge: Klikk på Brukt lagringsplass til høyre.