Finn filer i Google Disk

Du kan finne filer ved å bruke foreslåtte filer, søkebrikker eller vanlige søk. Du kan også sortere og filtrere søkeresultatene.

Åpne foreslåtte filer

Du har tilgang til nylige og relevante filer under Start, Min disk og Delte disker.

• Dobbeltklikk på filen du vil åpne.
  • Høyreklikk på filen for å se flere alternativer.
Slå forslag av eller på
  1. Gå til Google Disk på en datamaskin.​
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Generelt.
  3. Under «Forslag» nederst velger du
    • Vis foreslåtte filer i Min disk og delte disker.
    • Vis foreslåtte filer i «Delt med meg».
    • Angi «Prioritet» som standard startside.
  4. Klikk på Ferdig.

Tips: Last inn siden på nytt for å vise foreslåtte filer i «Delt med meg».

Bruk søkebrikker

Du kan bruke søkebrikker for å avgrense listen over filer i Disk. Du kan søke og filtrere med disse brikkene:

• Type
  • Folk
  • Endret

Brikkene vises nedenfor søkefeltet og søker i alle filer, mapper og undermapper i den aktuelle visningen, for eksempel Min disk, Nylige eller Papirkurv.

• Slik fjerner du en søkebrikke: Klikk på til høyre for brikken.
  • Slik fjerner du alle søkebrikkene: Klikk på til høyre for den siste brikken.

Tips: Søkebrikker vises som standard. Du kan skjule dem ved å klikke på filterknappen .

Søk etter filer

1. Logg på drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Enter på tastaturet.
Søkekategorier i Disk

I Disk kan du søke etter

• filtittel
  • filinnhold
  • filtype
  • andre metadata, for eksempel
    • beskrivelsesfelt
    • delte etiketter
    • filplassering
    • eier
    • opphavsperson
    • dato for forrige endring
    • godkjenninger
    • oppfølginger
    • elementer eller ord i bilder, PDF-filer eller andre filer du har lagret i Disk

Søketips

• Søkeresultatene vises mens du skriver.
  • Google Disk søker i titlene på og innholdet i alle filer du har tillatelse til å se.
  • Trykk på Enter på tastaturet for å finne alle resultatene.
Filtrer søkeresultater i Disk

Du kan gjøre det enklere å finne filer i Disk ved å filtrere ut noen av søkeresultatene.

Filtrer ved hjelp av brikker:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet øverst.
  3. Du kan avgrense søket ved å bruke filterbrikkene under søkefeltet til å filtrere etter disse kriteriene:
    • Plassering: søker i en bestemt mappe, for eksempel «Min disk», «Papirkurv» eller «Stjernemerket».
    • Type: filtyper som dokumenter, bilder eller PDF-filer.
    • Folk: søker etter folk som er tilknyttet filen (alle, eid av eller delt av).
    • Endret: datoen filen sist ble redigert.
    • Bare tittel: søker bare etter tittelen eller navnet på filen.
    • Etiketter: søker etter etiketter som brukes på filen.
    • Gjøremål: elementer som kan kreve oppmerksomhet, inkludert godkjenninger, oppfølginger og overføring av eierskap.
  4. Slik fjerner du filterbrikker: Klikk på til høyre for brikken.
  5. Slik fjerner du alle filterbrikkene: Klikk på Fjern alle helt til høyre for alle brikkene.

Filtrer ved hjelp av søkealternativer:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn et ord eller uttrykk i søkefeltet øverst.
  3. Klikk på Søkealternativer for å avgrense søket.
  4. Fyll ut hvilke som helst av disse delene:
    • Type: filtyper som dokumenter, bilder eller PDF-filer.
    • Eier: søker etter personen som eier eller har opprettet en fil.
    • Inneholder ordene: søker etter ord og uttrykk som finnes i dokumentet.
    • Elementnavn: søker bare etter tittelen eller navnet på en fil.
    • Plassering: søker etter en bestemt mappe, for eksempel «Papirkurv», «Stjernemerket» eller «Kryptert».
    • Endringsdato: datoen da filen sist ble redigert.
    • Etiketter: søker etter etiketter som er brukt på filen.
    • Godkjenninger: en status som indikerer om en fil venter på godkjenning fra deg eller andre.
    • Delt med: hvem du har delt filen med.
    • Følg opp: en status som indikerer om en fil har gjøremål som er tilordnet deg, eller om det finnes forslag i filer du eier.
  5. Klikk på Søk nederst.

Tips: Klikk på Meny helt til høyre over søkeresultatene for å sortere etter relevans.

Finn filer etter størrelse
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Lagring til venstre.
  3. Til høyre i lagringsvisningen kan du klikke på Lagringsplass for å sortere etter filstørrelse.
  4. Du kan bytte til omvendt sorteringsrekkefølge ved å klikke på Lagringsplass øverst til høyre på nytt.
Avansert søk i Google Disk

Du kan finstemme søk i Disk med disse avanserte søkene.

Tips: Ikke alle eksempler fungerer på alle enheter.

Anførselstegn

• Finn dokumenter som inneholder et eksakt ord eller uttrykk.
  • Eksempel: «søk etter dette eksakte uttrykket»

Minustegn

• Finn dokumenter som ikke inneholder et bestemt ord. Hvis du for eksempel vil finne «salsa», men ikke «dans».
  • Eksempel: salsa -dans

owner:

• Finn dokumenter som eies av en bestemt person.
  • Eksempler:
    • owner:bob@gmail.com

pendingowner:

• Finn filer du venter på å overta eierskapet av.
  • Viktig: Du kan bare søke etter filer du venter på å overta eierskapet av.
  • Eksempel: pendingowner:me

creator:

• Finn dokumenter som er opprettet av en bestemt person, i delte disker.
    • Eksempel: creator:heidi@domenetditt.com

to:

• Finn dokumenter du har delt med en bestemt person eller gruppe, eller dokumenter som er delt med deg.
  • Eksempler:
    • to:me
    • to:bob@gmail.com
    • to:bobsgroup@googlegroups.com

from:

• Finn dokumenter som en bestemt person har delt med deg, eller dokumenter du har delt.
  • Eksempler:
    • from:me
    • from:bob@gmail.com

app:

• Søk etter appnavn. Dette inkluderer alle apper som er tilknyttet Google Disk-kontoen din. Eksempler:
    • app:"Google Apps-skript"
    • app:"Google Jamboard"
    • app:"Google Meet"

sharedwith:

• Finn dokumenter som en bestemt Workspace-konto eller -gruppe har tilgang til. Utelat filer som eies av kontoen.
  • Eksempler:
    • sharedwith:me
    • sharedwith:bob@gmail.com
    • sharedwith:external
    • sharedwith:public
  • «External» (ekstern) inkluderer grupper der ett eller flere medlemmer ikke er tilknyttet Google Workspace-organisasjonen din.

is:starred

• Finn elementer du har stjernemerket.

is:trashed

• Finn elementer som er flyttet til papirkurven.

type:

• Søk etter dokumenttype: mappe (folder), dokument (document), regneark (spreadsheet), presentasjon (presentation), PDF-fil (PDF), bilde (image), video (video), illustrasjon (drawing), skjema (form), nettsted (site), skript (script), tabell (table), e-postmal (email-layout) eller jam-fil (jam file).
  • Eksempler:
    • type:document
    • type:forms
    • type:spreadsheet
    • type:email-layout

before/after

• Søk etter elementer som ble endret før eller etter en bestemt dato. Formater datoen som ÅÅÅÅ-MM-DD.
  • Eksempler:
    • before:2021-05-02
    • after:2021-05-01

createdbefore/createdafter

• Finn elementer som er opprettet før eller etter en bestemt dato. Formater datoen som ÅÅÅÅ-MM-DD.
  • Eksempler:
    • createdbefore:2022-05-02
    • createdafter:2022-05-01

title:

• Søk etter elementer basert på tittel.
  • Eksempel: title:Konferanse 2021.

followup:

• Finn filer som inneholder gjøremål eller forslag som er tilordnet deg.
  • Eksempler:
    • followup:any
    • followup:suggestions
    • followup:actionitems