Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt bestanden zoeken via voorgestelde bestanden, met zoekchips of door te zoeken op de traditionele manier. Je kunt de zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Voorgestelde bestanden openen

1. Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad.
  2. De app toont recente en relevante bestanden in Mijn Drive en gedeelde Drives.

Zoekchips gebruiken

Je kunt zoekchips gebruiken voordat je een term in de zoekbalk invoert om de lijst met bestanden in Drive te verfijnen. Zo gebruik je zoekchips:

1. Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Zoeken in Drive.
  3. Tik om een zoekchip te selecteren. Je kunt het volgende selecteren:
    • Type
    • Mappen
    • Gewijzigd: Vandaag, Gisteren, Afgelopen 7 dagen.
  4. Nadat je op de chip hebt getikt, kun je de resultaten verder verfijnen. Typ in de zoekbalk.
  5. Tik op Zoeken.

Deze chips staan onder de zoekbalk. Je zoekt ermee in alle bestanden, mappen en submappen. Als je een zoekchip wilt verwijderen, tik je rechts van de chip op .

Terwijl je je zoekopdracht invoert, krijg je suggesties om relevante chips te selecteren zodat je geen lange tekst hoeft in te voeren.

Bestanden zoeken

1. Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad.
  2. Typ bovenaan een woord of zin in het zoekvak.

Zoektips

• Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je weergaverechten hebt.
  • Tik op Zoeken Zoeken om alle resultaten te tonen.
  • Zet Web- en app-activiteit aan om je Drive-zoekopdrachten op te slaan.
  • Als je in een map wilt zoeken, ga je naar de map. Typ je zoekopdracht en tik op de suggestie die wordt getoond.
  • Als je zoekt vanuit een maplocatie, wordt dat filter automatisch bovenaan toegevoegd.
  • Je krijgt filtersuggesties terwijl je typt.
Zoekcategorieën voor Drive

In Drive kun je zoeken op het volgende:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Type
  • Andere metadata, zoals:
    • Beschrijvingsveld
    • Gedeelde labels
    • Bestandslocatie
    • Eigenaar
    • Maker
    • Gewijzigde datum
    • Goedkeuringen
    • Vervolgacties
  • Items of woorden in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Bestanden zoeken in Documenten, Spreadsheets of Presentaties

1. Open Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Zoeken.
  3. Typ een woord of zin in het zoekvak.
  4. Tik op je toetsenbord op Gereed.