Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt bestanden terugvinden in Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Je kunt zoeken op het volgende:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Items in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Je kunt alleen zoeken naar bestanden die zijn opgeslagen in Mijn Drive. De zoekresultaten bevatten geen bestanden die zijn opgeslagen in mappen die met je zijn gedeeld, tenzij je deze mappen aan Mijn Drive toevoegt. Meer informatie over hoe je bestanden toevoegt aan Mijn Drive

Je kunt zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Bestanden zoeken in Drive

1. Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad.
  2. Typ bovenaan een woord of zin in het zoekvak.

Tips:

• Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je weergaverechten hebt.
  • Tik op Zoeken Zoeken om alle resultaten te bekijken.
  • Zet Web- en app-activiteit aan om je Drive-zoekopdrachten op te slaan.
  • Als je in een map wilt zoeken, ga je naar de map, typ je je zoekopdracht en tik je op de suggestie die wordt weergegeven.

Bestanden zoeken in Documenten, Spreadsheets of Presentaties

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Zoeken.
  3. Typ een woord of zin in het zoekvak.
  4. Tik op je toetsenbord op Gereed.

Je Drive-resultaten filteren

Als je bestanden makkelijker wilt vinden in Drive, kun je de zoekresultaten verfijnen door ze te filteren.

1. Open de Google Drive-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak.
  3. Tik op het bestandstype of de datum waarop je wilt filteren.
    • Bestandstypen: bijvoorbeeld documenten, afbeeldingen of pdf-bestanden.
    • Datum gewijzigd: de datum waarop een bestand voor het laatst is bewerkt.
  4. Typ een woord of zin in het zoekvak.