Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt op het volgende zoeken om bestanden in Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties te vinden:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Bestandstype
  • Andere metadata, zoals:
    • Beschrijvingsveld
    • Gedeelde labels
    • Bestandslocatie
    • Eigenaar
    • Maker
    • Datum van laatste wijziging
    • Goedkeuringen
    • Vervolgacties
  • Items of woorden in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Je kunt zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Voorgestelde bestanden openen

Je kunt je recente en relevante bestanden openen in Mijn Drive en gedeelde Drives.

• Dubbelklik op een bestand om het te openen.
  • Klik met de rechtermuisknop op een bestand om meer opties te bekijken.

Suggesties aan- of uitzetten

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Algemeen.
  3. Vink onder Suggesties de vakjes aan of haal de vinkjes weg die je wilt gebruiken:
    • Voorgestelde bestanden laten zien in Mijn Drive en gedeelde Drives
    • Voorgestelde bestanden laten zien in Gedeeld met mij (pagina moet worden vernieuwd)
    • Prioriteit als mijn standaard homepage instellen
  4. Klik op Klaar.

Bestanden zoeken

1. Log met je computer in op drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Druk op je toetsenbord op Enter.

Zoektips

• Zoekresultaten worden weergegeven terwijl je typt.
  • Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je weergaverechten hebt.
  • Druk op Enter op je toetsenbord om alle resultaten te zien.

Je Drive-resultaten filteren

Als je bestanden gemakkelijker wilt vinden in Drive, kun je de zoekresultaten verfijnen door ze te filteren.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Klik op Zoekopties om je zoekopdracht te verfijnen.
  4. Vul een of meer van de volgende secties in:
    • Type: bestandstypen, zoals documenten, afbeeldingen of pdf-bestanden.
    • Eigenaar: zoekt naar de eigenaar of maker van een bestand.
    • Met de woorden: zoekt woorden en zinnen in documenten.
    • Naam item: zoekt alleen op de titel of naam van een bestand.
    • Locatie: of een bestand in een bepaalde map zit (Prullenbak, Met ster of Versleuteld).
    • Datum gewijzigd: de datum waarop een bestand voor het laatst is bewerkt.
    • Labels: zoekt naar labels die zijn toegepast op je bestand.
    • Goedkeuringen: of een bestand in afwachting is van je goedkeuring of die van iemand anders.
    • Gedeeld met: de mensen met wie je het bestand hebt gedeeld.
    • Vervolgactie: geeft aan of een bestand actiepunten bevat die aan jou zijn toegewezen, of dat bestanden waarvan jij de eigenaar bent, suggesties bevatten.
  5. Klik onderaan op Zoeken.

Bestanden zoeken op basis van grootte

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant, onder Opslag, op je opslagruimte.
    • Voorbeeld: 13,4 GB van 15 GB gebruikt.
  3. Keer de sorteerrichting eventueel om door rechtsboven op Gebruikte opslag te klikken.

Meer zoekopties

Geavanceerd zoeken in Google Drive

Je kunt een zoekopdracht in Drive verfijnen met de volgende geavanceerde zoekopdrachten.

Tip: Niet alle voorbeelden werken op alle apparaten.

Dubbele aanhalingstekens

• Zoek documenten die een bepaald woord of een bepaalde woordgroep bevatten.
  • Voorbeeld: "exacte overeenkomst van deze woordgroep"

Minteken

• Zoek documenten die een bepaald woord niet bevatten. Deze optie kun je bijvoorbeeld gebruiken als je een document zoekt dat wel 'salsa' maar niet 'dansen' bevat.
  • Voorbeeld: salsa -dansen

owner:

• Zoek documenten die eigendom zijn van een bepaalde persoon.
  • Voorbeelden:
    • owner:bob@gmail.com

pendingowner:

• Zoek bestanden waarvan je een mogelijk toekomstige eigenaar bent.
  • Belangrijk: Je kunt alleen zoeken naar bestanden waarvan jij de mogelijk toekomstige eigenaar bent.
  • Voorbeeld: pendingowner:me

creator:

• Zoek in gedeelde Drives naar documenten die door een bepaalde persoon zijn gemaakt.
    • Bijvoorbeeld: creator:jane@yourdomain.com

to:

• Zoek documenten die je hebt gedeeld met een bepaalde persoon of groep of documenten die met jou zijn gedeeld.
  • Voorbeelden:
    • to:me
    • to:bob@gmail.com
    • to:bobsgroup@googlegroups.com

from:

• Zoek documenten die een bepaalde persoon met je heeft gedeeld of zoek documenten die jij hebt gedeeld.
  • Voorbeelden:
    • from:me
    • from:bob@gmail.com

app:

• Zoeken op app-naam. Je kunt ook zoeken naar apps die aan je Google Drive-account zijn gekoppeld. Voorbeeld:
    • app:"Google Apps Script"
    • app:"Google Jamboard"
    • app:”Google Meet”

sharedwith:

• Zoek documenten waartoe een specifiek account toegang heeft. Hieronder vallen ook de bestanden die eigendom zijn van het account.
  • Voorbeelden:
    • sharedwith:me:
    • sharedwith:bob@gmail.com

is:starred:

• Zoek items die je met een ster hebt gemarkeerd.

is:trashed:

• Zoek items die naar de prullenbak zijn verplaatst.

type:

• Zoek op het type document: map, document, spreadsheet, presentatie, pdf, afbeelding, video, tekening, formulier, site, script, tabel of jam-bestand.
  • Voorbeelden:
    • type:document
    • type:forms
    • type:spreadsheet

before en after:

• Zoek items die voor of na een bepaalde datum zijn aangepast. Gebruik de volgende indeling voor de datum: JJJJ-MM-DD.
  • Voorbeelden:
    • before:2021-05-02
    • after:2021-05-01

createdbefore en createdafter:

• Zoek items die voor of na een bepaalde dag zijn gemaakt. Gebruik de volgende indeling voor de datum: JJJJ-MM-DD.
  • Voorbeelden:
    • createdbefore:2022-05-02
    • createdafter:2022-05-01

title: (titel:)

• Zoek naar items op basis van de titel.
  • Voorbeeld: title:Conferentie 2021

followup:

• Zoek bestanden waarvoor actiepunten of suggesties aan jou zijn toegewezen.
  • Voorbeelden:
    • followup:any
    • followup:suggestions
    • followup:actionitems