Bestanden zoeken in Google Drive

Je kunt bestanden terugvinden in Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Je kunt zoeken op het volgende:

• Bestandsnaam
  • Bestandsinhoud
  • Items in foto's, pdf-bestanden of andere bestanden die zijn opgeslagen in je Drive

Je kunt alleen zoeken naar bestanden die zijn opgeslagen in Mijn Drive. De zoekresultaten bevatten geen bestanden die zijn opgeslagen in mappen die met je zijn gedeeld, tenzij je deze mappen aan Mijn Drive toevoegt. Meer informatie over hoe je bestanden toevoegt aan Mijn Drive

Je kunt zoekresultaten ook sorteren en filteren.

Snelle toegang tot je veelgebruikte bestanden

Onder Veelgebruikte bestanden worden recente en voorgestelde bestanden weergegeven.

• Dubbeltik op een bestand om het te openen.
  • Klik met de rechtermuisknop op een bestand om meer opties te bekijken.

Veelgebruikte bestanden aan- of uitzetten

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Algemeen.
  3. Vink het selectievakje 'Houd relevante bestanden bij de hand in Veelgebruikte bestanden' aan of uit.

Bestanden zoeken

1. Log met een computer in op drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Druk op je toetsenbord op Enter.

Zoektips

• Zoekresultaten worden weergegeven terwijl je typt.
  • Google Drive zoekt in de titels en content van alle bestanden waarvoor je weergaverechten hebt.
  • Druk op Enter op je toetsenbord om alle resultaten te zien.

Je Drive-resultaten filteren

Als je bestanden gemakkelijker wilt vinden in Drive, kun je de zoekresultaten verfijnen door ze te filteren.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ bovenaan een woord of een zin in het zoekvak.
  3. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om je zoekopdracht te verfijnen.
  4. Vul een of meer van de volgende gedeelten in:
    • Type: bestandstypen, zoals documenten, afbeeldingen of pdf-bestanden.
    • Datum gewijzigd: de datum waarop een bestand voor het laatst is bewerkt.
    • Naam item: zoekt alleen op de bestandsnaam.
    • Met de woorden: zoekt woorden en zinnen in documenten.
    • Eigenaar: degene van wie het bestand is.
    • Gedeeld met: de mensen met wie je het bestand hebt gedeeld.
    • Locatie: of het bestand in een bepaalde map, in de prullenbak of 'Met ster' staat. You can also search for files available to people in your organization.
    • Vervolgactie: of het bestand actie-items bevat die aan jou zijn toegewezen, of als bestanden waarvan jij de eigenaar bent, suggesties bevatten.
  5. Klik onderaan op Zoeken.

Bestanden zoeken op basis van grootte

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant, onder Opslag, op je opslagruimte.
    • Voorbeeld: 13,4 GB van 15 GB gebruikt.
  3. Keer de sorteerrichting eventueel om door rechtsboven op Gebruikte opslag te klikken.

Meer zoekopties

Geavanceerd zoeken in Google Drive

Je kunt een zoekopdracht in Drive verfijnen met de volgende geavanceerde zoekopdrachten.

Tip: Niet alle voorbeelden werken op alle apparaten.

Aanhalingstekens

• Zoek documenten die een bepaald woord of een bepaalde woordgroep bevatten.
  • Voorbeeld: "exacte overeenkomst van deze woordgroep"

Minteken

• Zoek documenten die een bepaald woord niet bevatten. Deze optie kun je bijvoorbeeld gebruiken als je een document zoekt dat wel 'salsa' maar niet 'dansen' bevat.
  • Voorbeeld: salsa -dansen

owner: (eigenaar:)

• Zoek documenten die eigendom zijn van een bepaalde persoon.
  • Voorbeelden:
    • owner:bob@gmail.com

pendingowner: (mogelijk toekomstige eigenaar)

• Zoek bestanden waarvan je een mogelijk toekomstige eigenaar bent.
  • Belangrijk: Je kunt alleen zoeken naar bestanden waarvan jij de mogelijk toekomstige eigenaar bent.
  • Voorbeeld: pendingowner:me

creator: (maker:)

• Zoek in gedeelde Drives naar documenten die door een bepaalde persoon zijn gemaakt.
    • Bijvoorbeeld: creator:jane@yourdomain.com

to: (aan:)

• Zoek documenten die je hebt gedeeld met een bepaalde persoon of groep, of die met jou zijn gedeeld.
  • Voorbeelden:
    • to:me
    • to:bob@gmail.com
    • to:bobsgroup@googlegroups.com

from:

• Zoek documenten die een bepaalde persoon met je heeft gedeeld of zoek documenten die jij hebt gedeeld.
  • Voorbeelden:
    • from:me
    • from:bob@gmail.com

sharedwith: (gedeeldmet:)

• Zoek documenten waartoe een specifiek account toegang heeft. Hieronder vallen ook de bestanden die eigendom zijn van het account.
  • Voorbeelden:
    • sharedwith:me
    • sharedwith:bob@gmail.com

is:starred (is:met ster)

• Zoek items die je met een ster hebt gemarkeerd.

is:trashed (is:verplaatst naar prullenbak)

• Zoek items die naar de prullenbak zijn verplaatst.

type:

• Zoek op het type document: map, document, spreadsheet, presentatie, pdf, afbeelding, video, tekening, formulier, site, script, tabel of jam-bestand.
  • Voorbeelden:
    • type:document
    • type:forms
    • type:spreadsheet

before: en after: (voor: en na:)

• Zoek items die voor of na een bepaalde datum zijn aangepast. Gebruik de volgende indeling voor de datum: JJJJ-MM-DD.
  • Voorbeelden:
    • before:2021-05-02
    • after:2021-05-01

title: (titel:)

• Zoek naar items op basis van de titel.
  • Voorbeeld: title:Conferentie 2014

followup: (vervolgactie:)

• Zoek bestanden waarvoor actiepunten of suggesties aan jou zijn toegewezen.
  • Voorbeelden:
    • followup:any
    • followup:suggestions
    • followup:actionitems