Tiedostojen hakeminen Google Drivesta

Voit etsiä tiedostoja Google Drivesta, Docsista, Sheetsistä ja Slidesista hakemalla seuraavilla tekijöillä:

• tiedoston nimi
  • tiedoston sisältö
  • Driveen tallennetuissa kuvissa, PDF-tiedostoissa tai muissa tiedostoissa esiintyvät kohteet.

Voit hakea vain Omaan Driveen tallennettuja tiedostoja. Sinulle jaettuihin kansioihin tallennetut tiedostot eivät näy hakutuloksissa, ellet lisää kyseisiä kansioita Omaan Driveen. Katso, miten tiedostoja lisätään Omaan Driveen.

Voit myös lajitella ja suodattaa hakutuloksia.

Tiedostojen pikakäyttö

Pikakäyttö-kohdasta näet viimeisimmät ja ehdotetut tiedostot.

• Avaa haluamasi tiedosto kaksoisklikkaamalla sitä.
  • Näet lisää vaihtoehtoja klikkaamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.

Pikakäyttöominaisuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.​
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Yleistä.
  3. Valitse valintaruutu "Tuo oikeat tiedostot saataville Pikakäytön avulla silloin, kun tarvitset niitä" ‑kohdan vierestä tai poista valinta.

Tiedostojen hakeminen

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita sana tai ilmaus yläreunan hakukenttään.
  3. Paina näppäimistön Enter-painiketta.

Hakuvinkkejä

• Hakutulokset tulevat näkyviin sitä mukaan, kun kirjoitat.
  • Google Drive hakee kaikkien niiden tiedostojen nimistä ja sisällöstä, jotka sinulla on oikeus nähdä.
  • Näet kaikki tulokset painamalla näppäimistön Enter-painiketta.

Drive-tulosten suodattaminen

Driven tiedostot löytyvät helpommin, jos tarkennat hakutuloksia suodattamalla.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita sana tai ilmaus yläreunan hakukenttään.
  3. Voit tarkentaa hakua klikkaamalla alanuolta Alanuoli.
  4. Täytä haluamasi seuraavista osioista:
    • Tyyppi: Tiedostotyyppi, kuten dokumentti, kuva tai PDF.
    • Muokkauspäivä: Tiedoston viimeisin muokkauspäivä.
    • Kohteen nimi: Haku vain tiedoston nimen perusteella.
    • Sisältää sanat: Haku dokumenttien sisältämien sanojen ja lauseiden perusteella.
    • Omistaja: Henkilö, joka omistaa tiedoston.
    • Jaettu seuraavien kanssa: Henkilöt, jotka voivat katsoa, kommentoida tai muokata tiedostoa.
    • Sijainti: Sijaitseeko tiedosto tietyssä kansiossa, roskakorissa tai Tähdellä merkitty ‑kokoelmassa. Voit hakea myös organisaatioosi kuuluvien henkilöiden käytettävissä olevia tiedostoja.
    • Seuranta: Onko tiedostossa sinulle määritettyjä toimintokohteita tai onko omistamissasi tiedostoissa ehdotuksia.
  5. Valitse alareunasta Haku.

Tiedostojen etsiminen koon mukaan

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa tallennustilaasi vasemmalta Tallennustila-kohdan alta.
    • Esimerkki: Käytössä 13,4 Gt / 15 Gt.
  3. Voit vaihtaa lajittelujärjestystä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Tallennustilan käyttö

Lisää hakuvaihtoehtoja

Tarkennettu haku Google Drivessa

Voit tarkentaa hakua Drivessa seuraavien tarkennettujen hakujen avulla.

Huom. Kaikki esimerkit eivät toimi kaikilla laitteilla.

Lainausmerkit

• Etsi dokumentteja, jotka sisältävät tietyn sanan tai ilmauksen.
  • Esimerkki: "hae juuri tätä ilmausta"

Miinusmerkki

• Etsi dokumentteja, jotka eivät sisällä tiettyä sanaa. Jos haluat hakea dokumentteja, joissa on käytetty sanaa "salsa" mutta ei "tanssiminen"...
  • Esimerkki: salsa -tanssiminen

owner:

• Etsi tietyn henkilön omistamia tai jakamia dokumentteja.
  • Esimerkkejä:
    • owner:bob@gmail.com
    • from:bob@gmail.com

creator:

• Etsi tietyn henkilön luomia dokumentteja Tiimin Drivesta.
    • Esimerkki: creator:jane@yourdomain.com

to:

• Etsi dokumentteja, jotka olet jakanut tietylle henkilölle tai ryhmälle.
  • Esimerkkejä:
    • to:bob@gmail.com
    • to:bobsgroup@googlegroups.com

is:starred

• Etsi tähdellä merkityt kohteet.

is:trashed

• Etsi roskakorissa olevat kohteet.

type:

• Hae sisältöä tyypin mukaan, esim. dokumentti (document), kansio (folder), laskentataulukko (spreadsheet), esitys (presentation), PDF (PDF), kuva (image), video (video), piirros (drawing), lomake (form), sivusto (site), skripti (script), taulukko (table) tai Jam-tiedosto (jam file).
  • Esimerkki: type:spreadsheet

Before ja after

• Etsi tiedostot, joita muokattiin ennen tiettyä päivämäärää tai sen jälkeen. Päivämäärän muoto on VVVV-KK-PP.
  • Esimerkkejä:
    • before:2014-05-01
    • after:2014-05-01

title:

• Hae nimellä
  • Esimerkki: title:Konferenssi 2014

app:

• Etsi Google-fuusiotaulukot tai Apps-skriptitiedostot.
  • Esimerkkejä:
    • app:"Google Apps Script"
    • app:"Google Fusion Tables"

Source:domain (työpaikan tai oppilaitoksen Google-tili)

• Hae itsesi tai ryhmäsi luomien kohteiden sijaan kohteita, jotka on jaettu organisaatiosi verkkotunnuksen kaikille käyttäjille.
  • Esimerkki: Voit hakea verkkotunnukseen liittyviä tiedostoja haulla source:domain.