Bestanden in Google Drive verwijderen

Belangrijk: Als je meerdere bestanden of mappen tegelijk of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Verplaats Google Drive-bestanden naar de prullenbak om ze te verwijderen. Bestanden in de prullenbak worden na 30 dagen definitief verwijderd.

Als je bestanden definitief wilt verwijderen, klik dan op Prullenbak leegmaken.

Meer informatie over wat er gebeurt als je een bestand verwijdert

Meer informatie over hoe je een verwijderd bestand herstelt

Een bestand naar de prullenbak verplaatsen

Als je een bestand uit je Drive wilt verwijderen, verplaats je het naar de prullenbak. Het bestand blijft 30 dagen in de prullenbak staan voordat het definitief wordt verwijderd. Zo plaats je een bestand in de prullenbak:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en doe het volgende:
    • Als je de eigenaar van het bestand bent, klik je op Verplaatsen naar prullenbak Verwijderen.
    • Als iemand anders de eigenaar van het bestand is, klik je op Verwijderen Verwijderen.

Let op het volgende als je een bestand in de prullenbak plaatst:

• Als jij de eigenaar van het bestand bent, hebben anderen toegang totdat het bestand definitief is verwijderd.
  • Als je niet de eigenaar bent, behouden anderen toegang tot het bestand, zelfs als je de prullenbak leegmaakt.

Bestanden definitief verwijderen

Belangrijk: Als jij de eigenaar van het bestand bent en het definitief verwijdert, raakt iedereen met wie je het bestand hebt gedeeld de toegang kwijt.

Alle bestanden in de prullenbak definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Controleer of er geen bestanden in de prullenbak staan die je later nog nodig hebt.
  4. Klik rechtsboven op Prullenbak leegmaken.

Een afzonderlijk bestand definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Selecteer een bestand.
  4. Klik bovenaan op Definitief verwijderen Verwijderen.

Tip: Als je wilt dat anderen toegang blijven hebben tot het bestand, kun je het eigendom overdragen aan iemand anders. Het eigendom van een bestand overdragen aan iemand anders.

Bestanden in Drive voor desktop verwijderen

Als je bestanden spiegelt of streamt tussen Google Drive en je computer, worden alle bestanden die je in de prullenbak plaatst, overal in de prullenbak geplaatst.

Belangrijk: Als je een back-up maakt in Google Foto's, worden alleen foto's en video's geüpload. Wijzigingen (inclusief als je afbeeldingen verwijdert) worden niet gesynchroniseerd tussen je computer en Google Foto's.