Bestanden verwijderen en herstellen in Google Drive

Een bestand naar de prullenbak verplaatsen

Als je een bestand uit je Drive wilt verwijderen, kun je het in de prullenbak plaatsen. Het bestand blijft daar staan totdat je de prullenbak leegmaakt. Let op het volgende wanneer je een bestand in de prullenbak plaatst:

Op internet
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op een bestand.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen.
'Back-up en synchronisatie' voor Mac en Windows

Houd rekening met het volgende als je bestanden synchroniseert:

• Tussen Google Drive en je computer: bestanden die je uit één locatie verwijdert, worden uit alle locaties verwijderd.
  • Uit mappen op je computer: je kunt kiezen hoe bestanden worden verwijderd.

Je kunt zelf instellen hoe bestanden worden verwijderd met 'Back-up en synchronisatie'. Meer informatie over het wijzigen van de instellingen.

Bestanden naar de prullenbak verplaatsen

1. Zoek op je computer het bestand dat je wilt verwijderen.
  2. Sleep het bestand naar de prullenbak op je computer.
  3. Het bestand wordt uit alle locaties verwijderd. Het kan even duren voordat het bestand overal is verwijderd.

De prullenbak leegmaken

Je kunt een afzonderlijk bestand definitief verwijderen of de hele prullenbak leegmaken.

• Nadat je een bestand definitief hebt verwijderd, raakt iedereen met wie je het bestand hebt gedeeld de toegang kwijt.
  • Als je wilt dat anderen het bestand kunnen blijven bekijken, kun je de eigendom overdragen aan iemand anders.
Op internet

De hele prullenbak leegmaken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Prullenbak.
  3. Controleer of er geen bestanden in de prullenbak zitten die je nog wilt bewaren.
  4. Klik bovenaan op Prullenbak leegmaken

Een afzonderlijk bestand definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Prullenbak.
  3. Klik op een bestand.
  4. Klik bovenaan op 'Definitief verwijderen' Verwijderen.
'Back-up en synchronisatie' voor Mac en Windows

Wanneer je 'Back-up en synchronisatie' gebruikt om bestanden te synchroniseren tussen Google Drive en je computer, kun je kiezen of bestanden die je op de ene locatie verwijdert ook op alle andere locaties worden verwijderd.

De prullenbak leegmaken

Je kunt bestanden definitief verwijderen door de prullenbak op je computer leeg te maken.

Een bestand uit de prullenbak terugzetten

Als er een bestand in de prullenbak zit dat je wilt bewaren, kun je het terugzetten in Mijn Drive. Ben je niet de eigenaar, maar wil je het bestand graag blijven gebruiken, dan kun je dat als volgt oplossen:

• Maak een kopie van het bestand.
  • Vraag de eigenaar om het terug te zetten.
Op internet
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Prullenbak.
  3. Klik op het bestand dat je wilt herstellen.
  4. Klik bovenaan op Herstellen Herstellen.
'Back-up en synchronisatie' voor Mac en Windows
  1. Open de prullenbak op je computer.
  2. Sleep het bestand van de prullenbak naar het bureaublad of een andere map.

Als je het bestand wilt synchroniseren met je Drive, moet je het in een map plaatsen die je hebt geselecteerd om te worden gesynchroniseerd met Google Drive. Meer informatie over welke mappen op je computer worden gesynchroniseerd met Google Drive.

Als je niet de eigenaar van het bestand bent, kun je de eigenaar vragen om het bestand terug te zetten.

Tip: Als een bestand belangrijke informatie bevat, kun je er een kopie van maken. Open hiervoor het bestand en klik op Bestand en vervolgens Een kopie maken.

Heb je een verwijderd bestand later toch weer nodig, neem dan contact op met een Drive-specialist. Je kunt het beste even telefonisch of via de chat contact met ons opnemen. Dat is de snelste manier om je bestand te vinden.

Log in bij je Google-account om contact met ons op te nemen.

Ondersteuning voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Spreek je Engels, dan kun je je ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik op Bellen, Chatten of E-mailen om contact op te nemen met een Drive-specialist.

Opmerking: Wanneer je klaar bent, kun je je eigen taal weer instellen.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.