Organiser filene dine i Google Disk

Du kan organisere filene dine i Disk ved å opprette mapper som gjør det enklere å finne filer og dele dem med andre.

Merk: Hvis du organiserer mange filer eller mapper samtidig, kan det ta tid før du ser endringene.

Opprett, flytt og kopiér filer

Opprett mapper

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Til venstre klikker du på Ny og så Mappe.
  3. Angi et navn for mappen:
  4. Klikk på Opprett.
Flytt filer eller mapper

Du kan flytte elementer fra hvor som helst i Google Disk: hovedvinduet, feltet til venstre eller søkeresultater.

Merk: Hvis du flytter mapper med mange filer eller undermapper, kan det ta litt tid før du ser endringene.

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på elementet du vil flytte.
  3. Klikk på Flytt til.
  4. Velg eller opprett en mappe, og klikk deretter på Flytt.

Dra elementer til mapper

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk og hold på elementet du vil flytte.
  3. Flytt elementet over mappen og slipp det.

Tips: Bruk panelet til venstre til å flytte elementer til en hvilken som helst mappe i Google Disk.

Lag snarveier for filer eller mapper

Med snarveier blir det enklere for deg og teamet ditt å finne og organisere filer og mapper i flere Google Disk-områder. En snarvei er en link som fører til en annen fil eller mappe.

Lag en snarvei

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil lage en snarvei til.
  3. Klikk på Legg til en snarvei til Disk.
  4. Velg hvor du vil at snarveien skal være.
  5. Klikk på Legg til en snarvei.

Merk: Du kan opprette kopier av snarveier i Disk-mapper, men du kan ikke lage snarveier til andre snarveisfiler.

Slett en snarvei

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på snarveien du vil fjerne.
  3. Klikk på Fjern.

For å slette snarveien for godt, tøm papirkurven din.

Viktig: Hvis du sletter en snarvei, slettes ikke den opprinnelige filen.

Lag kopier av filer
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på en fil.
  3. Klikk på Lag en kopi Make a copy.

Merk:

• Du kan ikke kopiere mapper, bare filer.
  • Du kan opprette snarveier til mapper for å gjøre det enklere å finne dem.
Slett filer eller mapper
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil slette.
  3. Klikk på Fjern.

Hvis du flytter et element til papirkurven ved et uhell, kan du gjenopprette det.

Bytt farge på mapper

Du kan tilpasse fargene på mapper og snarveier til mapper i Min disk og delte disker. Hvis du bytter ut farger, gjelder endringene kun for visningen din i Disk.

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på mappen du vil endre.
  3. Klikk på Endre fargen og velg fargen du ønsker.