Organiser filene dine i Google Disk

Du kan organisere filene dine i Disk ved å opprette mapper som gjør det enklere å finne filer og dele dem med andre.

Merk: Hvis du organiserer mange filer eller mapper samtidig, kan det ta tid før du ser endringene.

Opprett, flytt og kopiér filer

Opprett mapper

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på Legg til Legg til et spørsmål nederst til høyre.
  3. Trykk på Mappe.
  4. Gi mappen et navn.
  5. Trykk på Opprett.
Flytt filer eller mapper

Viktig: For å flytte en fil må du ha tillatelse til å flytte den fra kilden til destinasjonen. Ellers blir den ikke flyttet. En snarvei opprettes i målmappen i stedet.

Du kan flytte elementer fra hvor som helst i Google Disk: hovedvinduet, feltet til venstre eller søkeresultater.

Merk: Hvis du flytter mapper med mange filer eller undermapper, kan det ta litt tid før du ser endringene.

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten din.
  2. Ved siden av filen du vil kopiere, klikker du på Mer Mer etterfulgt av Flytt.
  3. Velg mappen, og trykk deretter på Flytt hit.
    • For å opprette en ny mappe, trykk på Ny mappe Opprett en ny mappe.

Du kan også flytte elementer mellom forekomster av Disk-appen som er åpen på samme skjerm.

Viktig: Du må være logget på med samme konto i begge forekomstene av Disk.

1. Åpne to forekomster av Disk-appen på Android-enheten, slik at de er åpne side om side.
  2. Trykk lenge på filen eller mappen du vil flytte.
  3. Dra filen eller mappen til den nye plasseringen.
Lag kopier av filer

Du må gå til drive.google.com på en datamaskin for å lage kopier av filer.

Slett filer eller mapper
  1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten din.
  2. Ved siden av filen du vil kopiere, klikker du på Mer Mer.
  3. Trykk på Fjern.

Hvis du flytter et element til papirkurven ved et uhell, kan du gjenopprette det.

Bytt farge på mapper

Du kan tilpasse fargene på mapper og snarveier til mapper i Min disk og delte disker. Hvis du bytter ut farger, gjelder endringene kun for visningen din i Disk.

1. Åpne Google Disk-appen på Android-enheten din.
  2. Ved siden av mappen du vil endre, trykker du på Mer Mer etterfulgt av Endre fargen.
  3. Velg fargen du vil ha.

Dra filer inn i og ut av Disk

Du kan dra filer inn i Disk og slippe dem der for å laste dem opp. Du kan også dra filer ut av Disk og slippe dem i andre apper. Når du drar filer ut av Disk, oppretter du en snarvei til filen i form av en link, som limes inn der du drar filen til.
Viktig: Enheten må kjøre Android N eller nyere og være i modusen for delt skjerm. Ikke alle apper støtter dra og slipp.
  1. Trykk og hold på elementet.
  2. Dra elementet inn i en annen app.
  3. Løft fingeren for å slippe elementet.

Relaterte ressurser