Tiedostojen järjestäminen Google Drivessa

Voit järjestää tiedostojasi Drivessa luomalla kansioita, joista tiedostot on entistä helpompi löytää ja jakaa muille.

Huom. Jos järjestät paljon tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset voivat näkyä viiveellä.

Tiedostojen luominen, siirtäminen ja kopioiminen

Kansion luominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Uusi ja sitten Kansio.
  3. Anna kansiolle nimi.
  4. Valitse Luo.
Kohteiden siirtäminen tiedostoon tai kansioon

Tärkeää: Jos haluat siirtää tiedoston, sinulla on oltava lupa siirtää se lähdekansiosta kohdekansioon. Jos lupaa ei ole, tiedostoa ei siirretä ja kohdekansioon luodaan pikakuvake.

Voit siirtää kohteita tiedostoon tai kansioon useilla tavoilla. Voit tehdä tämän käyttäessäsi kohdetta

• pääikkunassa
  • vasemmassa paneelissa
  • Google Driven hakutuloksissa.

Vinkki: Jos siirrät kansioita, joissa on paljon tiedostoja tai alakansioita, muutokset eivät näy heti.

Siirtäminen kansioon manuaalisesti

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa siirrettävää kohdetta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Järjestä > Siirrä .
  4. Valitse tai luo kansio.
  5. Klikkaa Siirrä.

Kansioon vetäminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Liikuta haluamaasi kohdetta vetämällä.
  3. Siirrä kohde haluamasi kansion päälle ja vapauta se.

Vinkki: Voit siirtää kohteita mihin tahansa kansioon Google Drivessa siirtymällä vasempaan paneeliin.

Kansioihin siirtäminen pikanäppäimillä

Tärkeää: Tämä toiminto on saatavilla vain Chromessa.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse tiedosto.
  3. Leikkaa tiedosto painamalla Ctrl + x.
  4. Siirry uuteen sijaintiin.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Liitä tiedosto uuteen sijaintiin painamalla Ctrl + v.
    • Voit myös luoda tiedoston pikakuvakkeen uuteen sijaintiin painamalla Ctrl + Vaihto + v.

Vinkki: Käyttäjät voivat siirtyä selainikkunasta toiseen.

Pikakuvakkeen luominen tiedostolle tai kansiolle

Pikakuvakkeiden avulla sinä ja tiimisi voitte helposti löytää tiedostoja ja kansioita useista Google Driveista sekä pitää ne järjestyksessä. Pikakuvake on linkki, joka johtaa toiseen tiedostoon tai kansioon.

Pikakuvakkeen luominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tiedostoa tai kansiota, jolle haluat luoda pikakuvakkeen.
  3. Valitse Järjestä  > Lisää pikakuvake .
  4. Valitse pikakuvakkeen sijainti.
  5. Klikkaa Lisää pikakuvake.

Vinkki Voit luoda pikakuvakkeen kopion Drive-kansioon, mutta et voi luoda toiseen pikakuvaketiedoston pikakuvaketta.

Pikakuvakkeen luominen pikanäppäimillä

Tärkeää: Tämä toiminto on saatavilla vain Chromessa.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse tiedosto.
  3. Kopioi tiedosto leikepöydälle painamalla Ctrl + c.
  4. Siirry uuteen sijaintiin.
  5. Liitä pikakuvake uuteen sijaintiin painamalla Ctrl + Vaihto + v.

Pikakuvakkeen poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa poistettavaa pikakuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Poista.

Voit poistaa pikakuvakkeen pysyvästi tyhjentämällä roskakorin.

Tärkeää: Jos poistat pikakuvakkeen, alkuperäistä tiedostoa ei poisteta.

Linkin luominen tiedostoon tai kansioon muissa sovelluksissa

Tärkeää: Tämä toiminto on saatavilla vain Chromessa.

Google Driven avulla voit kopioida ja liittää tiedoston ja/tai kansion nimen Google Editorin dokumenteissa ja muissa sovelluksissa.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse tiedosto.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat kopioida tiedoston tai kansion nimen linkkinä leikepöydälle, paina Ctrl + c
    • Jos haluat kopioida tiedoston tai kansion URL-osoitteen linkkinä leikepöydälle, paina Ctrl + Vaihto + c.
  4. Voit liittää tiedoston tai kansion Google-dokumenttiin tai muihin sovelluksiin painamalla Ctrl + v.
Tiedoston kopioiminen

Tärkeää:

• Toiminto on saatavilla vain Chromessa.
  • Toiminto ei ole saatavilla Drive-työpöytäsovelluksessa.
  • Et voi kopioida kansioita vaan ainoastaan tiedostoja.
  • Voit helpottaa kansion löytämistä luomalla sille pikakuvakkeen.

Tiedoston kopioiminen manuaalisesti

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Luo kopio Make a copy.

Tiedoston kopioiminen pikanäppäimillä

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse tiedosto.
  3. Kopioi tiedosto leikepöydälle painamalla Ctrl + c.
  4. Siirry uuteen sijaintiin.
  5. Luo tiedostosta kopio uuteen sijaintiin painamalla Ctrl + v.

Vinkki: Käyttäjät voivat siirtyä selainikkunasta toiseen.

Tiedoston tai kansion poistaminen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa poistettavaa tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Poista.

Jos siirrät kohteen vahingossa roskakoriin, voit palauttaa sen.

Kansion värin vaihtaminen

Voit muuttaa Omassa Drivessa ja jaetuissa Driveissa olevien kansioiden ja kansioiden pikakuvakkeiden väriä. Värin vaihtaminen koskee vain omaa näkymääsi Drivessa.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa muutettavaa kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Vaihda väri ja valitse haluamasi väri.