Organiser dine filer i Google Drev

Du kan organisere dine filer i Drev ved at oprette mapper, så filerne er nemmere at finde og dele med andre.

Bemærk! Hvis du organiserer mange filer eller mapper på én gang, kan der gå lidt tid, før ændringerne vises.

Opret, flyt og kopiér filer

Opret en mappe

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. I venstre side skal du klikke på Ny og så Mappe.
  3. Angiv et navn til mappen.
  4. Klik på Opret.
Flyt elementer til en fil eller mappe

Vigtigt! Hvis du vil flytte en fil, skal du have tilladelse til at flytte den fra kilden til destinationen. Hvis ikke du gør det, kan filen ikke flyttes. Der oprettes i stedet en genvej i destinationsmappen.

Du kan flytte elementer til en fil eller mappe på flere måder. Du kan gøre dette, mens du ser et element i:

• Hovedvinduet
  • Panelet til venstre
  • Søgeresultater i Google Drev

Tip! Hvis du flytter mapper med mange filer eller undermapper, tager det tid, før du finder ændringerne.

Flyt manuelt til en mappe

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Højreklik på det element, du vil flytte.
  3. Klik på Organiser > Flyt .
  4. Vælg eller opret en mappe.
  5. Klik på Flyt.

Træk til en mappe

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Træk det element, du vil flytte.
  3. Flyt elementet hen over mappen, og slip det.

Tip! Hvis du vil flytte elementer til en mappe i Google Drev, skal du gå til panelet til venstre.

Brug tastaturgenveje til at flytte til en mappe

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig i Chrome.

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Vælg en fil.
  3. Hvis du vil klippe filen, skal du trykke på Ctrl + x.
  4. Gå til den nye lokation.
  5. Vælg en af mulighederne:
    • Indsæt filen på den nye lokation ved at trykke på Ctrl + v.
    • Hvis du vil oprette en genvej til filen på den nye lokation, skal du trykke på Ctrl + Shift + v.

Tip! Brugerne kan navigere mellem browservinduer.

Opret en genvej til en fil eller mappe

Genveje gør det nemmere for dig eller dit team at finde og organisere filer og mapper på flere Google-drev.En genvej er et link, der henviser til en anden fil eller mappe.

Opret en genvej

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil oprette en genvej til.
  3.  Klik på Organiser > Tilføj genvej
  4. Vælg, hvor genvejen skal være.
  5. Klik på Tilføj genvej.

Tip! Du kan oprette en kopi af en genvej i en Drev-mappe, men du kan ikke oprette en genvej til en anden genvejsfil.

Brug tastaturgenveje til at oprette en genvej

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig i Chrome.

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Vælg filen.
  3. Du kan kopiere filen til udklipsholderen ved at trykke på Ctrl + c.
  4. Gå til den nye lokation.
  5. Du kan indsætte genvejen på den nye lokation ved at trykke på Ctrl + Shift + v.

Slet en genvej

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Højreklik på den genvej, du vil fjerne.
  3. Klik på Fjern.

Hvis du vil slette genvejen permanent, skal du tømme papirkurven.

Vigtigt! Den oprindelige fil slettes ikke, når du sletter en genvej.

Opret et link til en Drev-fil eller -mappe i andre apps

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig i Chrome.

Med Google Drev kan du kopiere og indsætte navnet på en fil og/eller mappe i Google Editor-dokumenter og andre programmer.

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Vælg en fil.
  3. Vælg en af mulighederne:
    • Du kan kopiere filen eller mappenavnet til udklipsholderen som et link ved at trykke på Ctrl + c
    • Du kan kopiere filen eller mappens webadresse til udklipsholderen som et link ved at trykke på Ctrl + Shift + c.
  4. Du kan indsætte filen eller mappen i et Google-dokument eller andre apps ved at trykke på Ctrl + v.
Opret en kopi af en fil

Vigtigt!

• Denne funktion er kun tilgængelig i Chrome.
  • Denne funktion er ikke tilgængelig i Drev til computer.
  • Du kan ikke kopiere mapper, kun filer.
  • Du kan gøre det nemmere at finde en mappe ved at oprette en genvej til en mappe.

Kopiér en fil manuelt

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Højreklik på en fil.
  3. Klik på Lav en kopi Make a copy.

Brug tastaturgenveje til at kopiere en fil

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Vælg en fil.
  3. Du kan kopiere filen til udklipsholderen ved at trykke på Ctrl + c.
  4. Gå til den nye lokation.
  5. Du kan lave en kopi af filen på den nye lokation ved at trykke på Ctrl + v.

Tip! Brugerne kan navigere mellem browservinduer.

Slet en fil eller mappe
  1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil slette.
  3. Klik på Fjern.

Hvis du lægger et element i papirkurven ved en fejl, kan du gendanne dit element.

Skift farve på din mappe

Du kan tilpasse farven på mapper og mappegenveje i Mit drev og på fællesdrev. Hvis du skifter farve, gælder ændringen kun for din version af Drev.

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Højreklik på den mappe, du vil ændre.
  3. Klik på Skift farve, og vælg den ønskede farve.

Relaterede ressourcer