Organiser dine filer i Google Drev

Du kan organisere dine filer i Drev ved at oprette mapper, så filerne er nemmere at finde og dele med andre.

Bemærk! Hvis du organiserer mange filer eller mapper på én gang, kan der gå lidt tid, før ændringerne vises.

Opret, flyt og kopiér filer

Opret en mappe

1. Åbn appen Google Drev på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Tilføj Stil et spørgsmål nederst til højre.
  3. Tryk på Mappe.
  4. Navngiv mappen.
  5. Tryk på Opret.
Flyt en fil eller mappe

Vigtigt! Hvis du vil flytte en fil, skal du have tilladelse til at flytte den fra kilden til destinationen, ellers flyttes filen ikke. Der oprettes i stedet en genvej i destinationsmappen.

Du kan flytte et element fra hvilket som helst sted i Google Drev: Hovedvinduet, det venstre panel eller søgeresultaterne.

Bemærk! Hvis du flytter mapper med mange filer eller undermapper, kan det tage lidt tid, før du ser ændringerne.

1. Åbn appen Google Drev på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Ud for den fil, du vil kopiere, skal du klikke på Mere Mereog såFlyt.
  3. Vælg mappen, og tryk derefter på Flyt hertil.
    • Tryk på Ny mappe Opret ny mappe for at oprette en ny mappe.

Du kan også flytte elementer mellem to skærme, der er åbne side om side, i Drev-appen.

Vigtigt! Begge forekomster af Drev skal være logget ind på den samme konto.

1. Åbn to forekomster af Drev-appen side om side på din Android-enhed.
  2. På din primære Drev-konto skal du holde den fil eller mappe nede, som du vil flytte.
  3. Træk den valgte fil eller mappe til den nye placering.
Opret en kopi af en fil

Hvis du vil oprette en kopi af en fil, skal du gå til drive.google.com på en computer.

Slet en fil eller mappe
  1. Åbn appen Google Drev på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Klik på Mere Mere ud for den fil, du vil kopiere.
  3. Tryk på Fjern.

Hvis du lægger et element i papirkurven ved en fejl, kan du gendanne dit element.

Skift farve på din mappe

Du kan tilpasse farven på mapper og mappegenveje i Mit drev og på fællesdrev. Hvis du skifter farve, gælder ændringen kun for din egen visning i Drev.

1. Åbn appen Google Drev på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Ud for den mappe, du vil ændre, skal du trykke på Mere Mere og så Skift farve.
  3. Vælg den ønskede farve.

Træk filer til og fra Drev

Du kan uploade filer til Drev ved at trække og slippe dem. Du kan også trække filer fra Drev og slippe dem i andre apps. Når du trækker en fil ud af Drev, indsættes der et link til filen i den anden app.
Vigtigt! Din enhed skal have Android N eller nyere og bruge opdelt skærm. Det er ikke alle apps, der understøtter træk og slip.
  1. Tryk på elementet, og hold det nede.
  2. Træk elementet til en anden app.
  3. Løft fingeren for at slippe elementet.