Ordna dina filer på Google Drive

Ordna filerna på Drive genom att skapa mappar som gör filerna lättare att hitta och dela med andra.

Obs! Om du organiserar många filer eller mappar samtidigt kan det ta tid innan du ser ändringarna.

Skapa, flytta och kopiera filer

Skapa en mapp

1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till fråga nere till höger.
  3. Tryck på Mapp.
  4. Ange ett namn på mappen.
  5. Tryck på Skapa.
Flytta en fil eller mapp

Viktigt! Om du vill flytta en fil måste du ha behörighet att flytta den från källan till destinationen. I annat fall flyttas den inte. En genväg skapas i målmappen i stället.

Du kan flytta ett objekt från var som helst på Google Drive: huvudfönstret, den vänstra panelen eller sökresultaten.

Obs! Om du flyttar mappar med många filer eller undermappar kan det ta lite tid innan du ser ändringarna.

1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Klicka på Mer 더보기 följt av Flytta bredvid den fil du vill flytta.
  3. Välj mappen och tryck sedan på Flytta hit.
    • Om du vill skapa en ny mapp trycker du på Ny mapp Skapa ny mapp.
Kopiera en fil
  1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Klicka på Mer 더보기 bredvid den fil du vill kopiera.
  3. Tryck på Kopiera.

Obs! Du kan inte kopiera mappar, enbart filer.

Ta bort en fil eller mapp
  1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Bredvid den fil du vill ta bort klickar du på Mer 더보기.
  3. Tryck på Ta bort.

Om du av misstag placerar ett objekt i papperskorgen kan du återställa det.

Ändra färg på mappen

Du kan anpassa färgen på mappar och genvägar till mappar på Min enhet och delade enheter. Om du ändrar några färger tillämpas ändringen enbart på din vy i Drive.

1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer 더보기 bredvid den mapp du vill ändra följt av Ändra färg.
  3. Välj en färg.